Home Interieurinspiratie Papieren ornamenten als kerstdecoratie

Papieren ornamenten als kerstdecoratie

door Gemma
Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie

Decoratie; geen enkel interieur kan er zonder! Het geeft je huis net even wat extra sfeer en gezelligheid. Met en voor de Kerst mag je daarom niet de kerstdecoratie vergeten! Ik ben dol op papieren ornamenten. Denk aan honeycombs bijvoorbeeld. Ik laat je zien hoe deze kunt gebruiken als accessoires in huis! Kijk je mee?

Kerstversiering in huis

Zonder kerstdecoratie en lichtjes, geen kerstsfeer in huis. Ik ben dol op andere vormen van kerstversiering. Je ziet bij ons in huis dan ook niet alleen de standaard kerstboom staan, maar bijvoorbeeld ook een houten kerstboom, een grote tak als alternatieve kerstboom maar ook een cederboompje. Deze laatste is meer een vorm van minimalistische Kerst in huis. Toch hebben al deze kerstbomen wel iets gemeen; ze hebben allemaal kerstversiering nodig! En in ieder van deze vier bomen, heb ik gebruik gemaakt van de papieren ornamenten. Ook wel honeycombs of papieren kerstversiering genoemd. Ik vind ze onwijs stoer. Ik wil je graag laten zien hoe veelzijdig deze kerstdecoratie is.

Je kunt kiezen voor één kleur ornamenten, maar je kunt ook kiezen voor meerdere kleuren / tinten papieren kerstversiering. Ik kies zelf vooral voor de laatste vorm van kleur honeycombs.

Tip #1: Kerstdecoratie aan de wand

Ik begin liever niet standaard met de kerstboom, dus vandaar mijn tip #1. Gebruik de papieren kerstversiering aan de muur. Kies een plekje uit waar je ruimte hebt, of waar je ruimte maakt. Je kunt bijvoorbeeld ook een of meerdere wanddecoratie even tijdelijk vervangen. Dan voelt het na de Kerst ook weer als een nieuwe look. Hieronder zie je hoe je dit kunt doen:

Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie

Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratiePapieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie

Tip #2: Kerstaccessoires in een schaal of stolp

Heb je een schaal in huis staan? Bijvoorbeeld op een kast, of een eettafel? Dan kun je deze snel vervangen door andere decoratie. Dus hup, haal de decoratie die er nu staat eruit en zet er papieren ornamenten in. Je kunt kiezen voor alleen papieren kerstversiering, maar ook voor een mix met andere kerstdecoratie. Maar dit kan uiteraard ook ‘gewone’ decoratie zijn. Zoals een vaas, plant of kaarsen. Je kunt ook heel goed een stolp gebruiken! Hieronder geef ik je een aantal ideeën:

Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie

Tip #3: Kerstdecoratie in een glazen box

Een glazen box, net als een schaal, is een soort van basis item als het gaat om decoratie. Ik heb er zelf vier van in huis staan. Je kunt ze gewoon heel makkelijk gebruiken om decoratie of juist plantjes in te zetten. Je verandert ze makkelijk weer, en je kunt ze ook simpel en snel verplaatsen. Het leuke aan een glazen box is, dat je er doorheen kunt kijken. Ik kies altijd wel voor een glazen box met metalen randen. Hiermee krijg je wel een wat stoerdere look. Deze handige en leuke box kun je ook vullen met kerstballen tijdens de decembermaand. Je kunt kiezen voor een combinatie van kerstballen en papieren kersthangers, maar je kunt ook alleen de papieren kerstversiering erin stoppen. Beide is leuk! Ook qua kleuren, kun je hiermee (snel) varieren. Je kunt kiezen voor één tint (bijvoorbeeld groen, terracotta of rood), maar je kan ook goed kleuren met elkaar combineren. Zie hieronder hoe ik dat deed:

Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie

Tip #4: Kerstaccessoires in een stolp

De stolp; deze komt bij veel mensen weer naar beneden tijdens de Kerst. Net als de glazen box, kun je hier ook doorheen kijken. Het wordt door veel mensen gebruikt om mooiste kerstitems onder te plaatsen. Als je een object onder een stolp plaatst, dan wordt het een soort van eye-catcher. Dit kun je ook doen met ornamenten. Je kunt hierbij grote honeycombs erin stoppen, of juist de kleinere.

Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie

Tip #5: Ornamenten ergens hangen of neerleggen

Wat je ook heel goed kunt doen, is gewoon de papieren kerstversiering ergens aanhangen. Bijvoorbeeld aan een (handvat van de) kast of (kleine) tafel / bank. Je kunt er bijvoorbeeld ook een aantal op een kast of in de vensterbank neerleggen. Dit geeft een speels effect.

Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratiePapieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie

Tip #6: Kerstversiering in de kerstboom

Als laatste, of je nu een echte, neppe, alternatieve, houten of andere soort kerstboom hebt. In alle soorten en maten kerstbomen kun je de papieren ornamenten kwijt. Super leuk om te combineren met andere materialen kerstversiering, zoals glazen kerstballen. Maar ook om te combineren met verschillende kleuren.

Uiteraard kun je ook een honeycomb of ornament gebruiken aan een kersttak, welke je bijvoorbeeld in een vaas hebt gezet.

Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie Papieren-ornamenten-kersthangers-papieren-kerstballen-honeycombs-kerstversiering-kerstboom-kerstdecoratie

Heb ik je geïnspireerd? Laat het me weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.