Home Interieurinspiratie Ceder boompje als stoere kerstboom; weer eens wat anders!

Ceder boompje als stoere kerstboom; weer eens wat anders!

door Gemma
ceder boom ceder kerstboom blauwe ceder libanon ceder ceder boompje blauwe atlasceder blauwe ceder op stam alternatieve kerstboom Scandinavische kerst

Het is ook leuk om eens een andere kerstboom in huis te plaatsen, dan de standaard Nordmann of spar. Een stoere kerstboom, is de een ceder kerstboom. Dit is een boompje met niet veel takken, en hierdoor heeft deze een minimalistische uitstraling. Kijk en lees je mee?

Ceder boompje

Een Ceder is een boom die gebruikt kan worden als kerstboompje. Kies wel voor een variant die niet te hoog is, en dus voor een jonge ceder. Een ceder boom die wat ouder is, kan al gauw 25 tot 40 meter weten. De top van dit boompje staat altijd rechtop. Het ceder boompje is rank, ze hebben niet veel zijtakken. Dit geeft ze een stoere look. De naalden van dit boompje zijn stijf en spits. Ze voelen niet altijd even fijn.

Blauwe atlasceder

Een mooie variant van het ceder kerstboom, is de blauwe atlasceder. Ook wel Cedrus libani ‘Glauca’ genoemd. En zoals de naam ook wel doet vermoeden, zijn de naalden van dit boompje grijsblauw en blauwgroen tot aan zilvergrijs. Het mooie aan deze alternatieve kerstboom, is dat deze op stam is. Je kunt hem dan ook na de Kerst, meestal in het nieuwe jaar, in de tuin plaatsen en dan kan je hem het volgende jaar gewoon weer gebruiken. En hij is dan tevens gegroeid. Kortom, een duurzame kerstboom.

ceder boom ceder kerstboom blauwe ceder libanon ceder ceder boompje blauwe atlasceder blauwe ceder op stam alternatieve kerstboom Scandinavische kerst

Scandinavische Kerst

Deze blauwgrijze kerstboom past uitstekend in een interieur met een Scandinavische woonstijl. Een Scandinavisch interieur is een rustige en eenvoudige woonstijl, waarbij veel lichte kleuren gebruikt worden maar waar je ook volop strakke lijnen voorbij zien komen. Ook ronde vormen komen wel voorbij, maar dan wel in organische vormen. Deze interieurstijl is verder wel praktisch, comfortabel en bezit diverse natuurlijke materialen. Denk daarbij aan hout, stof en linnen.

Metalen kerstboomstandaard

Aangezien de blauwe ceder een stoere loop heeft, raad ik je ook aan om deze te voorzien van een stoere (bloem)pot. Een metalen kerstboomstandaard is een voorbeeld daarvan. Je kunt voor een nieuwe metalen pot kiezen, maar ook voor een vintage / oude metalen bloempot of juist een emmer. Het is mogelijk.

Zelf heb ik dit ceder boompje ook staan, en hij staat nu voor het 2e jaar. Na de Kerst heeft het boompje buiten gestaan in een metalen pot, deze is nu nog meer gaan roesten. Maar dit heeft wel een mooi stoer effect. De ceder boom zelf is ook wat gegroeid, wel moet ik hem nog even snoeien voordat hij weer in huis komt te staan.

Kerstversiering in kerstboom

De ceder boom zelf, bestaat niet uit heel veel takken. Ook kunnen deze vrij klein zijn. Daarom is het niet verstandig om de boom helemaal vol te doen met kerstballen of juist om glazen kerstballen te gebruiken. Dit wou ik wel graag doen vorig jaar, maar helaas gleed de kerstbal uit de boom, en toen was deze kapot. Papieren ornamenten zijn wel een optie, of andere lichte kerstversiering. Wat dacht je van een kleine ster of andere papieren kerstversiering.

Hieronder zie je inspiratie voor dit stoere ceder boompje, maar ik laat je ook zien waar je dit minimalistische boompje kunt kopen. Ik laat je 5 soorten zien hoe je de ceder kunt decoreren.

ceder boom ceder kerstboom blauwe ceder libanon ceder ceder boompje blauwe atlasceder blauwe ceder op stam alternatieve kerstboom Scandinavische kerstceder boom ceder kerstboom blauwe ceder libanon ceder ceder boompje blauwe atlasceder blauwe ceder op stam alternatieve kerstboom Scandinavische kerst ceder boom ceder kerstboom blauwe ceder libanon ceder ceder boompje blauwe atlasceder blauwe ceder op stam alternatieve kerstboom Scandinavische kerst ceder boom ceder kerstboom blauwe ceder libanon ceder ceder boompje blauwe atlasceder blauwe ceder op stam alternatieve kerstboom Scandinavische kerst ceder boom ceder kerstboom blauwe ceder libanon ceder ceder boompje blauwe atlasceder blauwe ceder op stam alternatieve kerstboom Scandinavische kerst ceder boom ceder kerstboom blauwe ceder libanon ceder ceder boompje blauwe atlasceder blauwe ceder op stam alternatieve kerstboom Scandinavische kerst

Tip #1: Naturel decoratie in de ceder boom

Tip #2: Velvet kerstversiering in het ceder boompje

Tip #3: Stoer zwart in de ceder

Tip #4: Papieren ornamenten / kerstversiering / honeycombs in deze alternatieve kerstboom

Tip #5: Groene kerstversiering in het boompje

Heb ik je geïnspireerd om ook een ceder boompje in huis te plaatsen? Laat het me weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

Deze blog bevat enkele affiliatelinks.

You may also like

2 Reacties

Lida november 24, 2021 - 4:48 pm

Hoi ik wil graag weten waar ik zo’n cederboompje kan kopen?

Reply
Gebruiker avatar
Gemma november 28, 2021 - 7:25 pm

Hoi Lida,

Je kunt ze in principe in alle tuincentra wel krijgen. Ik kocht het cederboompje via directplant.nl. Dan kun je deze ophalen bij een lokaal bedrijf. Veel succes!

Groeten,
Gemma

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.