Home DIY Kerst De alternatieve kerstboom: een tak als houten kerstboom!

De alternatieve kerstboom: een tak als houten kerstboom!

door Gemma
Alternatieve kerstboom houten kerstboom kersttak stoere Kerst moderne Kerst Scandinavische Kerst

Ik ben dol op de echte kerstboom, maar ik hou ook van authentiek. Ik vind iets unieks, anders of aparts ook erg leuk om (tijdens Kerst) in huis te hebben. Ik werd helemaal enthousiast van een houten kerstboom. En dan niet een uit de winkel, maar juist een uit de natuur. Ik haalde een grote tak bij ons hier uit het bosje. En gebruikte deze als alternatieve kerstboom! Ik vind hem super stoer… Kijk en lees je mee?

Wat is een alternatieve Kerstboom?

Het is eigenlijk heel simpel. Een alternatieve kerstboom is alles wat anders is dan de standaard groene kerstboom. Een groene kerstboom is bijvoorbeeld de Nordmann, een blauwe spar en eigenlijk gewoon alle kerstbomen met naald. Deze boom leeft meestal. Ik zeg meestal, omdat niet alle kerstbomen een kluit hebben. De alternatieve kerstboom daarentegen is meestal niet levend, maar gemaakt (en niet zelf gegroeid) van hout of metaal.

Houten kerstboom of metalen kerstboom

De houten kerstboom is de afgelopen jaren mateloos populair geweest, maar de populariteit hiervan neemt enorm af. Ook een alternatieve kerstboom is één gemaakt van metaal. Een metalen kerstboom heeft een enorm stoere uitstraling, maar ook wel een wat kille uitstraling. In een vintage of industrieel interieur past deze soort boom uitstekend. Er zijn nog meer ideeën voor een duurzame kerstboom.

Lees ook: kersttrends 2022

Kersttak of tak als kerstboom

Wat ook wel wordt gezien als een andere soort kerstboom, is een grote tak als kerstboom. Nu heb je het verschil van een kersttak, welke meestal wat kleiner is en dient als decoratie op bijvoorbeeld een kast of tafel. En je hebt de grotere tak, welke meer de grootte van een kerstboom heeft. Uiteraard kan je ook kiezen voor een kleine variant. Belangrijk aan de tak is, dat deze zijtakken heeft. Je moet toch ergens de kerstversiering ophangen. Of het nu een alternatieve kerstboom is of een echte kerstboom, kerstversiering mag niet ontbreken. En dat wil je uiteraard ergens graag aan ophangen.

DIY kerstboom

Ik zag op Pinterest deze soort kerstboom voorbij komen, en ik was helemaal enthousiast. Ik heb een tak bij ons uit het bosje gezaagd (sorry boom). En ik kocht een boomstam schijf bij de Action. Hier zit al standaard een gat in. Mijn vriend zorgde ervoor dat de tak vast kwam te zitten in  de schijf. En de alternatieve kerstboom was al klaar! Daarna heb ik wat terracotta / roestbruine kerstversiering erin gehangen. En toen was de kerstboom al klaar! Ik vind het zonde om deze boom te voorzien van lichtjes. Ik wou hem graag de stoere uitstraling geven. Je kunt deze kerstboom ook uitstekend in een Scandinavisch interieur voor een Scandinavische Kerst gebruiken.

Hieronder zie je hoe de tak als Kerstboom eruit ziet!

Alternatieve kerstboom houten kerstboom kersttak stoere Kerst moderne Kerst Scandinavische Kerst

Alternatieve kerstboom houten kerstboom kersttak stoere Kerst moderne Kerst Scandinavische Kerst

Wat vind je van deze stoere kerstboom? Laat het me weten in een reactie hieronder! Ik ben benieuwd…

Veel-liefs-gemma

Wil je graag jouw eigen kerstversiering maken? Lees dan vooral ook eens dit e-book.
E-book Kerst DIY's, kerstversiering, kerstboomversiering, kerstballen, kerstdecoratie, zelf maken kerstversiering, DIY kerstdecoratie, Kerst e-book, e-book DIY Kerst

Als je hieronder jouw gegevens invult, kun je het gratis E-book 100% 20x Kerst DIY’s Boek downloaden.

Vul hieronder je gegevens in, en je kunt het e-book downloaden:

    Wil je deze blog delen op Pinterest? Dan kun je heel gemakkelijk daarvoor onderstaande foto gebruiken:

    Alternatieve kerstboom houten kerstboom kersttak stoere Kerst moderne Kerst Scandinavische Kerst

    You may also like

    Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.