Home Het verhaal achter woonblog 100% Woongeluk

Het verhaal achter woonblog 100% Woongeluk

door Gemma
Het verhaal achter woonblog 100% Woongeluk

Het is mij vaak gevraagd; wat wil je graag bereiken met jouw woonblog? Ga je ook weer producten (online) verkopen? Het houdt mij al anderhalf jaar bezig, en eerlijk gezegd krijg ik iedere maand wel deze vragen van iemand. De laatste maanden vaker en dat is één van de redenen om er eens goed over na te gaan denken. Waar ik in het begin geen antwoord op deze vraag had, is de puzzel zo langzamerhand compleet geworden en heb ik een aantal bewuste keuzes gemaakt.

Nadat ik mijn webshop in maart 2020 verkocht had, wist ik meteen dat ik wou blijven bloggen. Bloggen vind ik te leuk. Al tijdens de verkoop, begon ik een nieuwe woonblog. Dat is nu bijna twee jaar geleden. Mijn andere blog en website richtte zich vooral op een industrieel interieur, maar ik merkte dat dit niet de focus ging worden van mijn nieuwe woonblog. Mijn interesses zijn verschoven naar een andere stijl. Ik ontdekte dingen die ik fijner vond, zoals veel planten maar ook authenticiteit en een meer persoonlijke eclectisch interieur. Lees je mee hoe dat ging, en ook wat het idee & verhaal is achter mijn 100% Woongeluk?

Zwarte trolley decoratie zwart wonen terracotta decoratie kleuren combineren woonblog planten in huis

De naam 100% Woongeluk

Wat ik al snel wist, was dat ik iets wou doen wat dichtbij mezelf lag. Zoals jullie weten hou ik van de kleur groen en ook van veel planten in huis. Het was wel zeker dat dit bij mijn woonblog zou horen. Dat is ook de reden dat de kleur groen in mijn logo terug te vinden is. Verder vind ik het belangrijk om meer eigen content te maken; en dan vooral interieurfoto’s. Zelf schrijven doe ik al heel veel, en blijf ik ook doen. Alles wat je terug vindt op mijn blog is zelf geschreven. Het maken van interieurfoto’s deed ik 2 jaar geleden nog niet zoveel, maar ik vind het leuk en inspirerend. Vaak gebruik ik daarvoor mijn eigen huis, maar ik laat je ook wel meekijken in andere interieurs.

Hangstoel eetkamer groen in huis terracotta groen vlak muur

Sinds 2020 zie je steeds meer foto’s van mijn interieur terugkomen. En dat wil ik het liefst alleen nog maar uitbreiden. Ik volgde een basisfotografie cursus en een interieurfotografie cursus. Beide cursussen hebben me enorm geholpen. Maar je kan nog zoveel tips krijgen en erover lezen. Met fotografie is het zo, dat je het moet doen. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. Maar hoe vaker je het doet, hoe eerder je ook merkt wat jouw fotografiestijl (gaat) word(en). En vooral ook wat je leuk vindt, en wat je sterke punten zijn.

Overzichtsfoto’s maken vind ik lastig. Ik gebruik daarvoor mijn interieur, en ik merkte dat ik vaak veel moest opruimen en schuiven, voordat er een foto uitrolde. Tevens heb ik moeite met scheve lijnen in overzichtsfoto’s. Ik maak ze wel, maar niet heel veel. Detailfoto’s, daar gaat mijn voorkeur naar uit. Eén item of object in de hoofdrol, dat vind ik bijzonder gaaf. Je ziet vaak maar een klein stukje van een heel beeld, en dat maakt het juist zo interessant. Tevens worden de meest unieke en bijzondere producten op een voetstuk gezet. I love it. Hier haal ik veel inspiratie en creativiteit uit, en tijdens het maken van deze foto’s krijg ik hier enorm veel energie van. Je ziet daarom ook vaak bij een blog, een aantal detailfoto’s voorbij komen.

Terracotta-bloempotjes groen in huis terracotta combineren planten woonkamer grijze locker woonblog

Wooninspiratie voor authentiek/eclectisch woonstijl

Authenticiteit wou ik uitstralen. Geen dertien in een dozijn. Gewoon anders. Bijzonder, origineel en creatief. Maar ook uniek, verrassend en wellicht ook wat gek. Dat wil ik uitstralen als blog, maar daar focus ik me ook op in de wooninspiratie, woonideeën, woontips, woontrends en alle andere blogs die jullie hier kunnen lezen. Daarbij vond ik het heel belangrijk dat mensen hun persoonlijkheid laten terugkomen in hun interieur. Bij het mixen van woonstijlen en het toevoegen van persoonlijke elementen (die uniek, authentiek en bijzonder zijn) spreek je vaak van een eclectische woonstijl.

vintage typemachine groen in huis eclectisch interieur vintage decoratie planten in huis woonblog

Creatief logo en naam

Belangrijk dat daarbij de naam van deze woonblog creatief was, en gewoon anders dan standaard een aantal woorden. Na veel brainstormen, wikken & wegen en mensen vragen om input en mening kwam ik tot 100% Woongeluk. Dit dekt de lading die ik wil uitstralen, en is gericht op woongeluk in de algemene zin van het woord. Iedereen is wel op zoek naar een beetje woongeluk. Of je nu een heel nieuw huis gaat inrichten, na een verbouwing iets gaat inrichten of juist wilt gaan herinrichten omdat je sfeer en gezelligheid in huis mist. Maar ook voor mensen die weinig hulp nodig hebben, maar juist in de finishing touch (vaak de decoratie) een handje of inspiratie kunnen gebruiken. Verder mocht in het logo de kleur groen zeker niet ontbreken.

Helpen van mensen bij het inrichten van hun interieur

Blij word ik van kleuren, vormen en ook mooie meubels of accessoires. Ook krijg ik energie als ik mensen help bij het inrichten van hun interieur. Of dat nu gaat om de vraag: wat moet ik hier op de muur doen tot aan vragen als welke kleuren kan ik combineren of hoe zou jij de woonkamer indelen? Ik help graag daarmee, omdat ik het leuk vind. Vaak inspireer ik hun, maar werkt dat ook weer terug. Daarbij zou het leuk zijn als iets kan verdienen, maar commercieel belang is niet mijn doel. Ik geef graag interieuradvies en schrijf woonblogs, maar het moet niet. En dat maakt het fijn. Ik sta hiernaast nog voor de klas, en daar verdien ik mijn boterham. Het is vooral een erg leuke hobby om deze woonblog te mogen hebben.

Hal diy kapstok zwarte kapstok scandinavisch design roestbruin cheeky chestnut woonblog

Basistips inrichten interieur

Na ruim 10 jaar bloggen, heb ik wel gemerkt dat jullie veel behoefte hadden aan basistips voor het inrichten van je interieur. Denk daarbij aan stappenplan, welke kleuren kan ik combineren en hoe kan je sfeervol decoreren in jouw huis? En ik mag daar ook graag over schrijven. Dus op deze woonblog zie je dus veel basistips voorbij komen voor je interieur. Met deze basistips richt je jouw huis volgens een basis in, en met juist creatieve en persoonlijke details kun je jouw interieur net even anders maken. Maar bijvoorbeeld ook persoonlijk en authentiek.

Decoratie kast stylen interieur groene accessoires zwarte locker woonblog

Kleuren combineren in huis

Het sfeervol combineren van verschillende kleuren, vinden nog steeds erg veel mensen gewoonweg lastig. En ik wil ook niet zeggen dat dit makkelijk is, maar als je een aantal basisstappen volgt ben je al een heel eind op weg. Nu is het kiezen voor de ene kamer, niet heel anders dan voor de andere kamer. Maar door de functie van verschillende ruimtes en uiteraard ook de vorm en de grootte van de ruimtes in huis, kan je voor iedere ruimte een ander kleurenpalet maken. Ook kan je er één maken voor je hele interieur, en dan per ruimte de accenten kiezen.

Terracotta combineren groene decoratie stylen interieur groen kastje planten in huis groen in huis woonblog

Groen in huis

Niet alleen omdat het mijn favoriete kleur is, maar ook omdat ik wil laten zien dat groen eigenlijk in ieder interieur gebruikt kan worden, zie je deze kleur veel voorbij komen. Groen is de kleur van frisheid, maar ook het is ook een natuurlijke, frisse en jonge kleur. Daarnaast zijn er zoveel verschillende kleuren groen, dat er voor iedereen wel een tint groen is die bij je past. De kleur groen kun je in huis integreren door inderdaad groene verf te gebruiken, maar juist ook door groene accessoires te gebruiken en uiteraard planten. Daarnaast wil je ook laten zien, dat je planten kun stekken. Hiermee zorg je voor (meer van) je eigen kamerplanten.

Groen-in-huis-stekjes-planten-vintage-theekastje woonblog

DIY’s: makkelijk, simpel & snel

Zelf iets maken of iets een make-over geven, vind ik super leuk om te doen. Daarnaast geeft een zelfgemaakt object net even dat unieke aan je interieur, en tevens geeft het veel meer voldoening dan bijvoorbeeld een meubel kopen. De DIY’s waar ik graag over schrijf en welke ik maak, zijn vaak simpel, niet te moeilijk en vooral (redelijk) snel te maken zijn. Vaak laat ik DIY’s zien die je maakt van een bestaand meubel(tje). Denk bijvoorbeeld aan een kast, een krukje of juist een Ikea meubel. Vooral die laatste meubels lenen zich er enorm goed. Je tovert ze dan zomaar om in een Ikea hack.

DIY interieur decoratie interieur DIY vaas bloemen in vaas locker woonblog

Simpel en snel

Ik kan vrij impulsief zijn. Nieuwe dingen vind ik dan ook (bijna) altijd leuk. Ik start dan ook vol enthousiasme nieuwe projecten, maar sommige blijken te lang, moeilijk of te ingewikkeld te zijn. Dan haak ik af en blijft het liggen. Simpel en snel is daarom mijn motto voor hack’s, DIY’s en ook make-overs. Hiermee kun je snel iets bijzonders in je interieur neerzetten. Een theekastje opknappen en een kleurtje geven, dat doet niet iedereen. En de kleur geeft het ook iets origineler mee. Er zijn zoveel kleuren verf om uit te kiezen.

Vintage-retro-vaasje-ikea-hack-groene-locker-groen in huis eclectische woonstijl vintage decoratie

Vooral veel variatie

Ik hou van afwisseling, en daarom koos ik voor een brede woonblog waarmee ik alle kanten op kan. Daarnaast is het ook onderdeel van mijn karakter. Ik hou van uitdagingen en nieuwigheden. Variatie is daarom een belangrijk onderdeel van mijn blog en website. Ik kan dus heel impulsief besluiten om kastjes op te kopen en deze op te knappen. Om vervolgens na een maand het al beu te zijn. Dit weet ik van mijzelf. Dus ik probeer kleine projecten op te pakken en deze dan te combineren tot een gemeenschappelijk iets.

Hoe schrijf ik een woonblog?

Ik neem je graag mee in het proces van het schrijven van een blog. Meestal heb ik op een bepaald moment in de week inspiratie voor een blog. Dit komt vaak in golven. Dan komt er ineens een heleboel ideeën omhoog. Deze schrijf ik dan snel op, en voor een of een aantal blogs ga ik dan bedenken hoe ik deze blog kan vormgeven. Soms kan dat met bestaande foto’s. Ik heb namelijk een foto databank van minimaal 1.000 eigen interieurfoto’s aangelegd. Vaak moet ik daarvoor ook foto’s maken. Soms maak ik gebruik van stockfoto’s.

Voor het maken van eigen interieurfoto’s maak ik veel gebruik van bestaande meubels en accessoires, maar zo nu en dan heb ik toch iets anders nodig. Soms leen ik wat, maar ook vaak koop ik dan wat. Ik let daarbij er wel op dat dit niet (altijd) om nieuwe producten gaat, maar vaak om tweedehands producten. Deze vintage producten sluiten het beste aan bij mijn blog, maar zijn ook een stuk duurzamer. De foto’s maak ik hier vaak thuis, op verschillende plekken door het huis heen. Ik heb veel verschillende kleuren in huis, maar vooral onze taupe muur in de woonkamer doet het goed als achtergrond. Ik ben erg kritische als het gaat om mijn foto’s. Dit resulteert dan ook veel in heel veel verschillende opties, en een enorme lijst met interieurfoto’s.

Taupe-muren-woonkamer taupe combineren woonkamer stylen groen in huis woonblog

Vintage

Naast groen, heb ik nog één voorliefde. En dat is vintage. Vintage is heel breed begrip, en betekent eigenlijk ouderwets. In ieder geval meer dan 20/30 jaar oud. Vintage meubels zoals een antieke kast of een ouderwetse fauteuil, zijn niet volmaakt. En dat maakt ze bijzonder, maar ook authentiek. Ze hebben een verhaal, een eerder leven gehad. Ik vind het geweldig. Al ken ik het verhaal vaak niet, maar zou ik graag willen weten wat het verhaal dan was. De kringloop, maar ook antiek winkeltjes en een rommelmarkt vind ik enorm leuk om naar toe te gaan. Sneupen tussen oude meuk. Ik vind altijd wel iets waar ik door geïnspireerd word of wat met een likje verf en een beetje liefde op te knappen is tot een tof item.

Vintage decoratie oude camera koffietafelboeken zwarte decoratie oude koffers woonblog

Vintage snoepwinkeltje

Ons huis is niet oneindig groot. Dus hoe vaker ik eigen interieurfoto’s maak en daarvoor (tweedehands) spullen koop, hoe meer spullen in huis. Zoveel hebben we niet nodig. Dus ik heb besloten, dat ik met enige regelmaat de gebruikte spullen ga verkopen via deze website, Instagram, Facebook en/of Marktplaats. Ik heb er geen plaats voor, maar ik gun iemand anders graag een mooi authentiek en vintage item. Omdat ik veel varieer, gaat dit om veel verschillende items. Over o.a. gepimpte theekastjes en vintage decoratie heb ik de afgelopen maanden verkocht. Hier werd ik door geïnspireerd, daar heb ik blogs over geschreven of zijn nog onderweg. Nu is het weer tijd voor iets anders! Waarschijnlijk iets met retro. En in de tussentijd blijf ik ook over andere inspirerende woondingen schrijven.

Ouderwets theekastje gepimpt theekastje retro woonstijl woonblog

Ik hoop dat ik je kan helpen met mijn ruim 400 woonblogs. Mocht je een vraag hebben, dan kun je altijd bij een blog reageren, hieronder reageren maar je kunt ook een e-mail sturen naar gemma@100procentwoongeluk.nl! Dan krijg je snel een reactie van mij.

Veel-liefs-gemma

9 Reacties

Lindaschrijfthetop juni 30, 2021 - 7:02 am

Leuk om te lezen hoe je van het een naar het ander bent gegaan. Ik ben ook dol op groen (planten) in huis.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma juni 30, 2021 - 7:59 am

Hi Linda,

Dankjewel! Wat leuk om te horen dat jij ook zo dol op groen en planten in huis bent!

Groeten,
Gemma

Reply
Fallon juni 30, 2021 - 7:33 am

Wat leuk om te lezen hoe dit tot stand is gekomen! De foto’s kunnen zo in een magazine komen te staan. Ik vind het in ieder geval prachtig mooi. Ook ik ben steeds meer bezig met mijn woning en bloggen hierover. Ik wist niet dat ik dat eigenlijk heel erg leuk blijkt te vinden!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma juni 30, 2021 - 7:56 am

Hi Fallon,

Bedankt voor je reactie! Wat leuk om te lezen dat je de foto’s zo mooi vindt. Ik ben zelf wel kritisch, en ik zie altijd nog wel weer verbeterpunten :).

Groeten,
Gemma

Reply
Gebruiker avatar
Gemma juni 30, 2021 - 11:27 am

test

Reply
9Lives, Cats, Etc juni 30, 2021 - 11:34 am

Je maakt wel ontzettend mooie foto’s. Op mijn toestel heb ik rasterlijnen kunnen instellen, zo voorkom ik scheve foto’s en dat is echt wel handig.
Ik vind planten in het interieur ontzettend mooi. Echter kan ik me deze luxe niet echt veroorloven omdat ik 6 katten heb. Die vinden het gewoon fijn om overal aan te knabbelen of om gewoon bovenop de plant te gaan liggen. Kunststof vind ik niet zo aantrekkelijk. Echter had ik er toch eentje aangeschaft. Toen ik merkte dat de poezen deze ook smakelijk vonden, heb ik deze dan maar ook weg gedaan. Toch heb ik een kleine oplossing gevonden om wat groen in huis te brengen door middel van houten/glazen kastjes die wel eens gebruikt worden om kaarsen in te branden. Daarin schik ik dan een paar kleine plantjes…catproof!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma juli 2, 2021 - 8:56 am

Hi!

Wat leuk dat je reageert! En bedankt voor je compliment! Leuk om te horen dat de foto’s gewaardeerd worden. Ik heb inderdaad op mijn camera ook rasterlijnen. Toch krijg ik ze niet allemaal recht. Vooral bij de overzichtsfoto’s is dat.

Groeten,
Gemma

Reply
Olga november 19, 2022 - 7:13 am

Heel mooi allemaal! Ik vind de theekastjes zo mooi. Heb je daar toevallig nog van? Ik zag dat je ze eerder opknapte en verkocht maar alles is uitverkocht.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma december 1, 2022 - 8:17 am

Hi Olga,

Momenteel heb ik geen theekastjes te koop staan. Zo af en toe heb ik een theekastje staan. Helaas zijn ze altijd er snel verkocht.

Groeten,
Gemma

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.