Home DIY Kerst DIY Kersthangers: Scandinavische kerstversiering

DIY Kersthangers: Scandinavische kerstversiering

door Gemma
Houten-kersthangers-kerstversiering-Scandinavische-kerst kerstballen kerstdecoratie kerstversiering

Ik ben dol op simpele DIY’s. En voor de Kerst heb ik er weer één! Het gaat om een houten kersthanger. Deze is gemaakt van (lichte) houten balletjes, welke uitstekend in een Scandinavisch interieur passen. En deze DIY is super simpel te maken. Kijk en lees je mee?

Scandinavische kerst

Kerstsfeer in een Scandinavische interieur is, net zoals in de Scandinavische woonstijl. Minimalistisch, praktisch en licht. Kleuren die dan ook veel gebruikt worden, zijn wit, grijs, zwart maar ook groen. Het zijn allemaal kleuren die niet te aanwezig zijn. Materialen die uitstekend gebruikt kunnen worden, zijn o.a. wol, licht hout en vilt.

DIY kerst

Het zelf maken van kerstversiering is ontzettend populair, en ik vind het ook erg leuk om te doen. Je hebt dan meer voldoening van je kerstdecoratie. Tevens kun je het dan ook unieker maken. Toch is er wel een voorwaarde waaraan een DIY kerst moet voldoen; het moet simpel en snel te maken zijn. Simpel in de zin van weinig materialen, of juist met dingen die ik al standaard in huis heb. En snel; het moet niet te lang duren. Ik kan altijd heel impulsief en enthousiast beginnen met het knutselen, maar dan afhaken omdat het te lang duurt. Ik deel daarom DIY’s met jullie die snel te realiseren zijn, met weinig / goedkope materialen.

DIY kerstballen

Om deze houten kerstversiering te maken, heb je het volgende nodig:

 • Houten balletjes in verschillende groottes
 • Eventueel vilten balletjes
 • Touw; zorg ervoor dat dit niet te dik is, zodat het door de houten kralen heen kan zonder naald.
 • Eventueel een dikke naald
 • Uiteraard een schaar

Houten-kersthangers-kerstversiering-Scandinavische-kerst

Stap 1

Eerst is het belangrijk om het touw wat je hebt, dubbel te vouwen en ongeveer 20-25 cm af te knippen. Je maakt nu een knoopje in het touw. Dit kan gewoon een simpele, enkele knoop zijn.

Houten-kersthangers-kerstversiering-Scandinavische-kerst Houten-kersthangers-kerstversiering-Scandinavische-kerst

Stap 2

Vervolgens ga je de houten kralen eraan rijgen. Ik had een touw gekozen, die ook door de kleine kralen goed erdoor geduwd kon worden. En als dat net niet lukte, dan draaide ik het touw rond en dan duwde ik deze erdoor. Ik koos voor 1 grote houten kraal, twee kleinere kralen en nog twee kleinere kralen. Ik heb een hele bak vol met kralen, dus ik had keuze genoeg. Ik heb een aantal kralen gekocht bij action, maar ook op aliexpress vind je de wereld aan kralen. In mijn geval was dat heel gevaarlijk, dit resulteerde in het kopen van teveel houten kralen.

Houten-kersthangers-kerstversiering-Scandinavische-kerst Houten-kersthangers-kerstversiering-Scandinavische-kerst Houten-kersthangers-kerstversiering-Scandinavische-kerst

Stap 3

Je maakt nu een aansluitende knoop in het touw. Ik deed een dubbele knoop. De stukjes touw die nu te lang zijn, kun je afknippen. Vervolgens kun je ze op gaan hangen!

Houten-kersthangers-kerstversiering-Scandinavische-kerst Houten-kersthangers-kerstversiering-Scandinavische-kerst Houten-kersthangers-kerstversiering-Scandinavische-kerst

Als je meerdere houten kersthangers gaat maken, kun je ook leuk variëren in verschillende kralen. Veel plezier!

En dit is mijn Scandinavische kerstversiering!

Houten-kersthangers-kerstversiering-Scandinavische-kerst

Houten-kersthangers-kerstversiering-Scandinavische-kerst

Ik maakte er zes; waarvan drie gelijke hangers. Maar ik denk dat ik er vlak voor het optuigen van de kerstboom, nog wel een aantal maak. Het is zo makkelijk, en ook zo leuk! Zodra ze bij ons in de kerstboom hangen, toon ik ook een foto daarvan! Ik heb er nu één aan een dennentak in een fles staan.

Houten-kersthangers-kerstversiering-Scandinavische-kerst kerstballen kerstdecoratie kerstversiering

Ga jij ook aan de slag met deze simpele DIY Scandinavische kerstversiering? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Veel-liefs-gemma

Wil je graag jouw eigen kerstversiering maken? Lees dan vooral ook eens dit e-book.
E-book Kerst DIY's, kerstversiering, kerstboomversiering, kerstballen, kerstdecoratie, zelf maken kerstversiering, DIY kerstdecoratie, Kerst e-book, e-book DIY Kerst

Als je hieronder jouw gegevens invult, kun je het gratis E-book 100% 20x Kerst DIY’s Boek downloaden.

Vul hieronder je gegevens in, en je kunt het e-book downloaden:

  You may also like

  Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.