Home Interieurinspiratie Hoeveel kerstballen gebruik je in de kerstboom?

Hoeveel kerstballen gebruik je in de kerstboom?

door Gemma
hoeveel kerstballen in boom hoeveel ballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in kerstboom hoeveel kerstballen in boom van 180 cm aantal kerstballen in boom hoeveel ballen in kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom van 180 hoeveel kerstballen in een boom hoeveel ballen kerstboom

De meeste mensen zetten met Kerst een kerstboom op. Hier komt dan allerlei kerstversiering in. Denk hierbij aan uiteraard de kerstlichtjes, kerstballen, kerstornamenten en slingers. Ook kun je denken aan de piek en eventueel ook gepimpte kerstballen. Vaak gebruiken we kerstversiering van eerdere jaren met nieuwe kerstdecoratie. Hoe groter de kerstboom is, hoe meer kerstballen je nodig hebt. Maar hoeveel kerstballen heb je nou eigenlijk nodig? Daar help ik je vandaag bij! Kijk en lees je mee in deze blog?

Kerstboom versieren

Het versieren van de kerstboom, is nog wel een klus op zich. Het neemt altijd meer tijd in beslag dan gedacht. En dan zitten de lampjes meestal nog in de knop… Kortom, bij het versieren van de boom kun je wel wat hulp gebruiken! In een eerdere blog hielp ik je al met een stappenplan, deze kan je makkelijk volgen bij het versieren van de boom.

Hoeveel kerstballen gebruik je in de kerstboom?

Voordat je kan beginnen met versieren van de boom, is het wel handig om te weten hoeveel kerstversiering je nodig hebt om in de boom te hangen. En als je dat van tevoren weet, dan weet je zeker dat je genoeg kersthangers in huis hebt. Het zou wat zonde zijn als je een te lege kerstboom in huis neerzet. Het aantal kerstballen is afhankelijk van de hoogte van de kerstboom, maar ook zeker van de breedte van de kerstboom.

Voor nu, ga ik er vanuit dat de kerstboom een gemiddelde breedte heeft. Heb je een bredere variant, kies dan voor 20-25% extra kerstversiering.

 

Hoogte van de kerstboom Aantal kerstballen
50-75 cm 20
100 cm 50-60
150 cm 90-100
200 cm 160-170
250 cm 240-250
300 cm 330-340
350 cm 430-440
400 cm 540-550

*Deze berekening gaat uit van een gemiddelde gevulde kerstboom. Wil je graag een (erg) volle kerstboom met kerstballen? Kies dan voor 50-100% kerstballen extra. De cederboom is een smalle kerstboom en hierin hang je een stuk minder kerstballen en kerstversiering.

Hieronder zie je meer inspiratie voor het versieren van een kerstboom met kerstballen:

hoeveel kerstballen in boom hoeveel ballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in kerstboom hoeveel kerstballen in boom van 180 cm  aantal kerstballen in boom hoeveel ballen in kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom van 180 hoeveel kerstballen in een boom hoeveel ballen kerstboomhoeveel kerstballen in boom hoeveel ballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in kerstboom hoeveel kerstballen in boom van 180 cm  aantal kerstballen in boom hoeveel ballen in kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom van 180 hoeveel kerstballen in een boom hoeveel ballen kerstboomhoeveel kerstballen in boom hoeveel ballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in kerstboom hoeveel kerstballen in boom van 180 cm  aantal kerstballen in boom hoeveel ballen in kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom van 180 hoeveel kerstballen in een boom hoeveel ballen kerstboomhoeveel kerstballen in boom hoeveel ballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in kerstboom hoeveel kerstballen in boom van 180 cm  aantal kerstballen in boom hoeveel ballen in kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom van 180 hoeveel kerstballen in een boom hoeveel ballen kerstboomhoeveel kerstballen in boom hoeveel ballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in kerstboom hoeveel kerstballen in boom van 180 cm  aantal kerstballen in boom hoeveel ballen in kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom van 180 hoeveel kerstballen in een boom hoeveel ballen kerstboomhoeveel kerstballen in boom hoeveel ballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in kerstboom hoeveel kerstballen in boom van 180 cm  aantal kerstballen in boom hoeveel ballen in kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom van 180 hoeveel kerstballen in een boom hoeveel ballen kerstboom hoeveel kerstballen in boom hoeveel ballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in kerstboom hoeveel kerstballen in boom van 180 cm  aantal kerstballen in boom hoeveel ballen in kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom van 180 hoeveel kerstballen in een boom hoeveel ballen kerstboom

Hieronder zie je het verschil met een ceder boompje. Je ziet wel duidelijk het verschil met de standaard kerstboom.

hoeveel kerstballen in boom hoeveel ballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in kerstboom hoeveel kerstballen in boom van 180 cm  aantal kerstballen in boom hoeveel ballen in kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom van 180 hoeveel kerstballen in een boom hoeveel ballen kerstboom

Hoe groot is jouw kerstboom, en hoeveel kerstballen gebruik je dan? Kom dit ongeveer overeen met de getallen die ik hier genoemd hebt? Ik ben benieuwd! Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Veel-liefs-gemma

Wil je graag deze blog delen op Pinterest? Dan kun je heel gemakkelijk daar onderstaande foto voor kunnen gebruiken:

hoeveel kerstballen in boom hoeveel ballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom hoeveel kerstballen in kerstboom hoeveel kerstballen in boom van 180 cm  aantal kerstballen in boom hoeveel ballen in kerstboom hoeveel kerstballen in een kerstboom van 180 hoeveel kerstballen in een boom hoeveel ballen kerstboom

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.