Home Interieur stylingtips Stolp decoratie: Kerst onder een stolp

Stolp decoratie: Kerst onder een stolp

door Gemma
Stolp-decoratie-glazen-stolp-kerst-stolp kleine stolp grote stolp

Een aantal jaren geleden zag je de stolp heel veel. Momenteel iets minder. Ik moet ook zeggen, dat ik mijn stolpen op zolder heb gezet. Maar niet om ze weg te gooien, maar juist om ze toch nog wel te bewaren voor later… Juist met Kerst kun je heel goed de stolp weer gebruiken. Bijvoorbeeld om kerstversiering onder te stoppen. Of juist papieren kerstballen. Kijk je mee?

Glazen stolp

Een stolp is meestal gemaakt van twee onderdelen, maar dit hoeft niet. Meestal bestaat deze uit een rond glas, welke de bovenkant is, en een ronde onderkant. Een stolp kan ook heel goed zonder onderkant, en dan bestaat deze dus alleen uit het ronde glas. Bij mij bestaat de onderkant uit hout, maar dit kan ook kunststof zijn of juist metaal.

Stolp decoratie

Een stolp is een soort van kleine vitrinekast. Je kunt er jouw mooiste decoratie, verzameling of souvernir inzetten. Wel moet je rekening houden met de grootte hiervan, want er is meestal niet veel ruimte. Wat je vaak ziet aan accessoires in een glazen stolp, zijn o.a. planten, kaarsen, droogbloemen, vintage accessoires maar ook een klein vaasje. Dit zijn slechts voorbeelden, er is nog veel meer mogelijk.

Het stylen van je stolp is dan ook helemaal niet moeilijk, en je kunt hem goed combineren met andere accessoires zodat er een compositie van accessoires ontstaat. Ook is de stolp als alleenstaand item te gebruiken. Vooral een grotere stolp is daar geschikt voor. Maar je kunt ook verschillende stolpen met elkaar combineren. Combineer dan wel in formaat en/of materiaal.

Kerst stolp

Erg leuk om een (oude) stolp een kerstjasje te geven tijdens Kerst. Als je normaal geen stolp in huis hebt staan, kun je nu best wel een weer van zolder halen. Of ga eens naar de kringloop. Ik had er toevallig nog twee op zolder staan; een grote van ongeveer 40 cm hoog en een kleinere van 15-20 cm. Ik gebruikte de grootste om leuke papieren kerstversiering in te stoppen. Ik gebruikte wel verschillende kleuren honeycombs, om toch een spannend geheel te krijgen. Deze Kerst stolp kan je heel goed op tafel zetten, of op een schaal of dienblad. Maar juist boven op een kast of in de vensterbank staat deze decoratie ook erg goed.

De stolp kocht ik trouwens lang geleden bij Intratuin, en de papieren kerstballen (2 stuks voor € 2,50) kocht ik bij Hema (link naar de kerstballen).

Stolp-decoratie-glazen-stolp-kerst-stolp kleine stolp grote stolp

Stolp-decoratie-glazen-stolp-kerst-stolp kleine stolp grote stolp

Welke kerstdecoratie zou jij gebruiken in een stolp? Laat je het weten in een reactie?

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.