Home Interieurinspiratie Kerstboom van kerstballen en lichtjes

Kerstboom van kerstballen en lichtjes

door Gemma
Alternatieve kerstboom kerstboom lichtjes kerstballen diy kerst kerstversiering kerstdecoratie

Net even iets anders; daar hou ik wel van. Authenticiteit wordt het ook wel genoemd, maar vaak is het ook wel het persoonlijke wat je in een interieur laat terug komen. Dit zie je ook terug in ons interieur. En ook nu met Kerst. Ik vind het erg leuk om net even wat anders in huis te hebben. Een houten kerstboom, een cederboompje of juist een alternatieve kerstboom. Ik heb bijvoorbeeld een houten kerstboom met lichtjes gemaakt. Nu ga ik je een andere alternatieve kerstboom van kerstballen laten zien. Kijk en lees je mee?

Kerstboom

Voor wat gezelligheid in huis, kun je heel goed een kerstboom gebruiken. Als het gaat om een kerstboom, heb je eigenlijk drie verschillende. Er is de echte (standaard) kerstboom, gemaakt van echte naalden. Uiteraard heb je binnen deze categorie ook weer veel verschillende soorten. Als tweede heb je de kunstkerstboom. Deze kerstboom heeft een uitstraling van een echte kerstboom, maar heeft het voordeel dat deze niet naalden verliest. De derde categorie is de alternatieve kerstboom. Deze kerstboom heeft de vorm van een kerstboom, maar hij is niet groen en heeft takken met naalden.

Alternatieve kerstboom

De houten kerstboom is een voorbeeld van een alternatieve kerstboom. Deze was de afgelopen vijf jaar immens populair. De populariteit hiervan is nu aan het afnemen. Je ziet nu veel in winkel bijvoorbeeld de kerstboomposter. Een poster met een kerstboom erop. Uiteraard met lichtjes, maar ook mogelijk zonder lichtjes. Deze poster is erg handig als je niet veel ruimte in huis hebt, maar wel een stukje muur hebt waar je wat kunt ophangen.

Kerstboom van kerstballen

Ik mag graag zelf kerstversiering in huis maken, en daarom ben ik ook aan de knutsel gegaan. Ik heb een kerstboom gemaakt van kerstballen, met lichtjes. Wat heb je hiervoor nodig?

  • Kerstballen; ik gebruikte er 21 stuks.
  • Een lichtslinger.
  • Haakjes, kleine spijkertjes of plakkers.
  • Een stukje muur of juist een houten plaat (deze kun je dan ook nog weer verven eventueel).
Zo maak je deze DIY kerstboom

Het is helemaal niet moeilijk om deze alternatieve kerstboom te maken. Ik koos 21 kerstballen uit. Hierbij vond ik het leuk om diverse kerstversiering te gebruiken. Dus niet alleen de standaard kerstballen, maar ook glazen kerstballen en papieren ornamenten. Ook in kleur varieerde ik. Ik maakte eerst op de grond een voorbeeld, zodat ik nog makkelijk kon wisselen. Toen ik een mooie combinatie had gevonden, ging ik ze vast maken aan de muur. Ik gebruikte daarvoor plakkers die ik er zo weer vanaf kon halen. Het kiezen van de juiste kerstballen bij elkaar, kostte het meeste tijd :). Na het bevestigen van de kerstversiering, deed ik er een lichtslinger op batterijen omheen. Zo simpel is het!

Alternatieve kerstboom kerstboom lichtjes kerstballen diy kerst kerstversiering kerstdecoratie

Alternatieve kerstboom kerstboom lichtjes kerstballen diy kerst kerstversiering kerstdecoratie

Heb ik je geïnspireerd voor het maken van een alternatieve kerstboom? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.