Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Metalen plantenbak met stoere groene planten

Metalen plantenbak met stoere groene planten

door Gemma
Metalen plantenrek planten in huis kamerplanten makkelijke kamerplanten groene kamerplanten bloempot industriele bloempot plantenbak

Een interieur knapt enorm op van één of meerdere planten. Een plant kun je plaatsen in een bloempot, mand of juist een plantenbak. Jullie kennen vast wel de ‘standaard’ bloempotten en plantenbakken. Maar wat dacht je van dezen zwarte metalen plantenrek? In deze stoere metalen plantenbak kun je drie kleine kamerplanten plaatsen. Lees en kijk je mee?

Plantenbak

De naam doet het al vermoeden; in een plantenbak zet je planten. Het leuke aan een plantenbak is, dat er plaats is voor meerdere planten. Je kunt bijvoorbeeld meerdere planten van dezelfde soort erin zetten, zoals een hangplantje. Ook kun je er verschillende soorten planten in de bak plaatsen. Bijvoorbeeld meerdere cactussen. Een plantenbak wordt ook wel een bloembak genoemd. Een bloembak is te gebruiken binnen, maar ook buiten. Binnen kun je ze vooral gebruiken voor kamerplanten. Ik kies ervoor om er makkelijke kamerplanten in te plaatsen.

In een botanisch interieur zie je veel planten in huis. En vooral dan is het combineren van verschillende bloembakken, plantenbakken en bloempotten ideaal met elkaar. Dit geeft een prima sfeer in huis. Probeer te variëren met verschillende materialen, groottes en kleuren. Dit maakt het zeer divers en geef een botanisch interieur een spannend karakter.

Tip: probeer eens een jungle in huis te maken met verschillende planten en vooral veel verschillende plantenbakken, bloembakken en bloempotten!

Metalen plantenbak

Om een plantenbak nog stoerder te maken, is het materiaal metaal ideaal. Dit materiaal wordt veel gebruikt in een industrieel interieur, en geeft ieder interieur een stoerdere sfeer. Dat geldt ook voor een bloembak. Bovenstaande metalen plantenrek heeft verschillende hoogtes om een plant in te stoppen, en staat op een standaard. Dit maakt hem erg leuk.

Metalen plantenbak kopen

Deze metalen plantenbak kocht ik bij Xenos. Ze hebben er zelfs meerdere plantenrekken; vierkant of rond. Maar ook in verschillende kleuren. Ik koos voor een zwarte plantenbak. Hieronder zie je mijn plantenbak, en hoe ik hem in huis heb gebruikt. Daaronder vind je een linkje naar Xenos, zodat jij hem bij de winkel kunt bekijken. Op het moment van schrijven is deze zwarte plantenbak zelfs in de aanbieding!

Klik op de onderste twee foto’s om de zwarte plantenbak te bekijken.

Metalen plantenrek planten in huis kamerplanten makkelijke kamerplanten groene kamerplanten bloempot industriele bloempot plantenbak zwarte plantenbak plantenrek standaard Metalen plantenrek planten in huis kamerplanten makkelijke kamerplanten groene kamerplanten bloempot industriele bloempot plantenbak zwarte plantenbak plantenrek standaard Metalen plantenrek planten in huis kamerplanten makkelijke kamerplanten groene kamerplanten bloempot industriele bloempot plantenbak zwarte plantenbak plantenrek standaard

Zwarte-plantenbak-metalen-plantenbak-bloempot-planten-decoratie-botanisch-interieur-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-zwart-interieur-zwarte-decoratie

Bron: Xenos – Zwart plantenrek € 13,99

Zwarte-plantenbak-metalen-plantenbak-bloempot-planten-decoratie-botanisch-interieur-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-zwart-interieur-zwarte-decoratie

Bron: Xenos – Zwart plantenrek € 13,99

Heb ik je geïnspireerd voor deze metalen plantenbak? Laat het me weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

You may also like

2 Reacties

Claude Vandermeren juli 5, 2022 - 12:26 pm

De metaln planten bak kan die aan huis geleverd worden zo ja welke is de juiste kostprijs bak + leveringskosten
Danke voor uw antwoord
Vriendelijke groeten

Reply
Gebruiker avatar
Gemma juli 7, 2022 - 1:38 pm

Hi Claude,

Bedankt voor je reactie. Helaas is dit product niet te koop, en kan ik hem ook niet voor je maken/leveren. Veel succes met zoeken!

Groeten,
gemma

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.