Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Jungle Vibe: groen jungle interieur met vooral veel planten!

Jungle Vibe: groen jungle interieur met vooral veel planten!

door Gemma
urban jungle interieur planten woonkamer plant in huis hippe kamerplant huiskamer planten groen interieur jungle interieur olijfgroen interieur interieur groene muur

Ben jij net als ik, ook zo dol op de groene kleur? Maar zou je wel meer willen dan alleen maar een groene muur of groene meubels/accessoires in huis? Vandaag neem ik je mee in een jungle interieur. Hierin veel groene kleuren, maar vooral ook veel planten. Want ja, die mogen niet ontbreken. Kijk en lees je mee?

De kleur groen

De kleur groen is een frisse en levendige kleur. Als je deze kleur gebruikt in je interieur, dan krijgt deze automatisch meer frisheid. En het interieur gaat meer leven. Het voordeel van de kleur groen is, dat er vele tinten te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan o.a. bosgroen, mosgroen of mintgroen. Ook een erg populaire kleur groen is grijsgroen.

Groene muur

Om groen toe te passen in je interieur, kun je gebruik maken van een groene muur in huis. Vaak wordt de muur in de woonkamer hiervoor gebruikt. Voor een klein accent kun je één muur in de kleur groen verven, maar je kan ook voor meerdere groene muren kiezen. Hoeveel muren je verft in deze kleur, is ook afhankelijk van hoe donker de kleur groen is en welk effect je wilt bereiken in huis.

Olijfgroen interieur

Een bijzondere kleur binnen groen, is olijfgroen. Deze kleur is afgeleid van de olijfboom, en is gemaakt van een combinatie van groen en geel. Je zult ook zien dat deze kleur wat geler is dan andere kleuren groen. Olijfgroen is momenteel ook een erg populaire kleur. Naast een muur, kun je bijvoorbeeld ook een olijfgroene kast verven.

Jungle interieur

Om een jungle interieur te creëren, zul je naast de kleur groen meer moeten doen. Daarvoor zijn planten erg belangrijk. En juist als het gaat om een jungle interieur, is het van belang om vooral veel planten te gebruiken in huis. Hoeveel dat er zijn, is afhankelijk van hoe groot jouw woonkamer en interieur is. Maak plaats er vooral veel planten in huis.

Planten woonkamer

Als je kamerplanten gaat zoeken voor jouw interieur, combineer dan vooral grote binnenplanten met kleine planten. Ook is het belangrijk om verschillende soorten planten met elkaar te combineren. Zoals o.a. een bananenplant, een gatenplant, een Strelitzia Nicolai, een Chinees lantaarnplantje en verschillende cactussen. Zet ze niet alleen in de vensterbank, maar gebruik ook de grond, kasten en bijvoorbeeld tafels. Combineer er rustig op los!

Je kunt ook online planten kopen. Via deze link kun je online planten kopen.

urban jungle interieur planten woonkamer plant in huis hippe kamerplant huiskamer planten groen interieur jungle interieur olijfgroen interieur interieur groene muurPlanten-interieur-planten-woonkamer-groen-interieur-groen-wonen-jungle-interieur-botanische-woonstijl Planten-interieur-planten-woonkamer-groen-interieur-groen-wonen-jungle-interieur-botanische-woonstijl Planten-interieur-planten-woonkamer-groen-interieur-groen-wonen-jungle-interieur-botanische-woonstijl-1

Heb ik je geïnspireerd voor de kleur groen of voor (meer) planten in huis? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.