Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Olijfgroene kast; stoer, fris & botanisch!

Olijfgroene kast; stoer, fris & botanisch!

door Gemma
Groene-kast-olijfgroene-kast-groen-kastje-lockerkast-groen-interieur-olijfgroen-interieur-groen-in-huis-botanisch-interieur

Zoals jullie waarschijnlijk wel eerder hebben gelezen, ben ik dol op de kleur groen. Ook word ik enthousiast van planten, en ja ook deze zijn groen. Je ziet in ons interieur dan wel veel groen, maar niet alleen groen. Ik combineer deze frisse kleur graag met andere (meer warmere) kleuren. Zoals terracotta en roestbruin, maar ook okergeel en gouden accenten kun je goed met groen combineren. Binnen de kleur groen, heb je onwijs veel tinten groen. Van mintgroen en mosgroen tot aan grijsgroen en bosgroen/donkergroen. Vandaag ga ik de kleur olijfgroen laten zien. Ik heb namelijk laatst een grijze lockerkast omgetoverd in een olijfgroene kast. Ik vind het goed geslaagd! Kijk en lees je mee?

Botanisch interieur

De botanische woonstijl stat bekend om zijn natuurlijke materialen en vormen, maar ook om de natuurlijke kleuren. Je ziet daarom in deze interieurstijl dus veel beige, bruintinten maar ook grijs en uiteraard groen. Je ziet niet alleen groen terug op de wanden, maar dat kan ook in meubels zijn. Denk bijvoorbeeld aan groene stoelen of juist een groene bank. Daarnaast kun je met woondecoratie nog meer een botanische sfeer krijgen. Gebruik hiervoor uiteraard groene accessoires, maar juist ook planten.

De kleur olijfgroen

Een bijzondere kleur groen, is de kleur olijfgroen. Ontzettend stoer en eigenzinnig. Tevens is deze kleur onwijs populair. De kleur olijfgroen leent zijn naam aan de olijf en daarmee de olijfboom. De kleur van de bladeren van de olijfboom, dat is nu juist de kleur van olijfgroen. Als je olijfgroen vergelijkt met andere kleuren groen, dan zie je dat er in olijfgroen meer geel is toegevoegd waardoor de kleur iets warmer wordt dan bijvoorbeeld de blauwgroene kleur.

Olijfgroen kastje

Ik wou graag mijn grijze lockerkast een nieuwe kleur geven, en hiermee een nog stoerdere uitstraling. Ik was wat uitgekeken op de donkergrijze kleur. Ik koos daarom voor olijfgroen. Het kastje staat bij ons vlakbij een groen kleurenvlak, dus deze kleuren moesten wel matchen. Ik wou zeker niet dezelfde kleur groen doen, dan vond ik te saai. Maar juist een andere tint groen, maakt het spannender.

Olijfgroene krijtverf

Ik koos voor krijtverf om het kastje mee te verven. Niet alleen vanwege de matte uitstraling, maar ook omdat deze krijtverf (ik gebruikte Vintage Paint van My Industrial Interior) makkelijk is aan te brengen en ook snel droogt. Het project heb ik in een dag kunnen doen. Ik gebruikte de kleuren Olive Green en French Grey, in de verhouding 4:5. Het nadeel van krijtverf is wel, dat deze erg kwetsbaar is. Dus ik werkte hem ook af met varnish. Zodat hij beschermt is tegen krassen en slijtage. Hoe vind je mijn olijfgroene kast? Ik ben super tevreden met mijn olijfgroene locker. Hieronder zie je hoe ik mijn groene kastje heb gestyled.

Groene-kast-olijfgroene-kast-groen-kastje-lockerkast-groen-interieur-olijfgroen-interieur-groen-in-huis-botanisch-interieur Groene-kast-olijfgroene-kast-groen-kastje-lockerkast-groen-interieur-olijfgroen-interieur-groen-in-huis-botanisch-interieur Groene-kast-olijfgroene-kast-groen-kastje-lockerkast-groen-interieur-olijfgroen-interieur-groen-in-huis-botanisch-interieur Groene-kast-olijfgroene-kast-groen-kastje-lockerkast-groen-interieur-olijfgroen-interieur-groen-in-huis-botanisch-interieur Groene-kast-olijfgroene-kast-groen-kastje-lockerkast-groen-interieur-olijfgroen-interieur-groen-in-huis-botanisch-interieur Groene-kast-olijfgroene-kast-groen-kastje-lockerkast-groen-interieur-olijfgroen-interieur-groen-in-huis-botanisch-interieur Groene-kast-olijfgroene-kast-groen-kastje-lockerkast-groen-interieur-olijfgroen-interieur-groen-in-huis-botanisch-interieur

Heb ik je geïnspireerd om ook aan de slag te gaan met olijfgroen, of om zelfs iets te verven met olijfgroene verf? Laat het me weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.