Home Eclectisch interieur Kringloopgeluk: gouden vintage schilderij

Kringloopgeluk: gouden vintage schilderij

door Gemma
Vintage schilderij oud schilderij antiek schilderij kringloopgeluk kringloopvondst goud interieur gouden woondecoratie gouden woonaccessoires gouden accessoires gouden decoratie

Tweedehands spullen hebben een verhaal. Het verhaal kennen we niet altijd, maar dat maakt het juist wel interessant. Je ziet bijvoorbeeld krassen, oneffenheden of deukjes. Soms zelfs beschadigingen. Toch maakt dit het object wel bijzonder. Je vraagt je regelmatig af: welk leven heeft dit product eerder/vroeger gehad? Dat fascineert mij. Daarom loop ik ook regelmatig een kringloop binnen, maar ook in een tweedehands winkeltje kijk ik graag. Of wat dacht je van rommelmarkten? Vandaag deel ik graag mijn één van mijn vintage decoratie met jullie. Deze kreeg ik van studenten, en ik vond hem meteen mooi maar ook authentiek. Kijk en lees je met me mee?

Goud interieur

De kleur goud wordt vaak gebruikt in de decembermaand. Dan krijgt bijvoorbeeld de kerstboom gouden versiering, of andere kerstdecoratie wordt in de kleur goud uitgevoerd. Toch kun je deze kleur ook heel goed, de rest van het jaar gebruiken in je interieur. Juist door het toevoegen van één of een paar gouden items, geef je bijvoorbeeld de woonkamer net even wat extra sfeer en karakter. Vooral als de kleur niet standaard in je kleurenpalet van je interieur zit, kun je de kleur goud als klein accent gebruiken.

Gouden woondecoratie

Gouden woonaccessoires lenen zich daar goed voor. Denk bijvoorbeeld aan een gouden lijstje, maar je kunt ook kiezen voor een gouden diertje bijvoorbeeld. Uiteraard kun je ook kiezen voor een poster met gouden kleuren of juist een of meerdere kaarsen in de kleur goud.

Groen combineren met goud

Groen, taupe en wit zijn kleuren die veel voorkomen in ons interieur. En juist bij deze kleuren past een gouden accent. Dat heb ik dan gedaan met behulp van dit gouden vintage schilderijtje.

Antiek schilderij

Studenten van mij moesten een etalage inrichten, en kozen ervoor dit met vintage/tweedehands spullen te doen uit de kringloop. De etalage was super geslaagd, en ze kregen dan ook een dikke 8 van mij. Nadat ze de etalage weer opruimden, wouden ze de spullen niet meer hebben. Het gouden houten schilderij viel mij meteen op, mede door de brocante lijst. Ik mocht het oude schilderijtje van de studenten hebben, en deze staat nu te shinen in ons interieur.

Het werd nog leuker toen ik het lijstje opende, en er meerdere tekeningen/platen in ontdekte. Ik was verrast! Dit landschap vond ik toch wel de mooiste. Ik koos ervoor om het schilderijtje op het wandplankje te zetten, en ook op de Ikea locker heeft al gestaan. Het schilderijtje is best wel kwetsbaar, dus ik probeer er heel voorzichtig mee te doen. Zie hieronder hoe ik het schilderij heb gebruikt als vintage decoratie.

Juist door het toevoegen van een tweedehands, oud en vintage object, geef je jouw interieur meer karakter en authenticiteit in de eclectische woonstijl. Veel echt oude spullen zijn uniek, en zul je niet in veel andere huizen terugkomen.

Vintage schilderij oud schilderij antiek schilderij kringloopgeluk kringloopvondst goud interieur gouden woondecoratie gouden woonaccessoires gouden accessoires gouden decoratieVintage schilderij oud schilderij antiek schilderij kringloopgeluk kringloopvondst goud interieur gouden woondecoratie gouden woonaccessoires gouden accessoires gouden decoratieVintage schilderij oud schilderij antiek schilderij kringloopgeluk kringloopvondst goud interieur gouden woondecoratie gouden woonaccessoires gouden accessoires gouden decoratie Vintage schilderij oud schilderij antiek schilderij kringloopgeluk kringloopvondst goud interieur gouden woondecoratie gouden woonaccessoires gouden accessoires gouden decoratie Vintage schilderij oud schilderij antiek schilderij kringloopgeluk kringloopvondst goud interieur gouden woondecoratie gouden woonaccessoires gouden accessoires gouden decoratieVintage schilderij oud schilderij antiek schilderij kringloopgeluk kringloopvondst goud interieur gouden woondecoratie gouden woonaccessoires gouden accessoires gouden decoratie

Wat is jouw mooiste/stoerste kringloopvondst? Laat het me weten door te reageren hieronder…

Veel-liefs-gemma

You may also like

2 Reacties

Ronald Iliohan oktober 5, 2022 - 4:15 pm

Goedendag,
Wat aardig, toevallig op het internet het “gouden vintage schilderij” aan te treffen! Wij hadden het thuis altijd in de gang hangen. Bij het opnieuw inlijsten bleek het om een winterlandschap van Louis Apol te gaan. Het plaatje was afkomstig van de AVRO-kalender 1938.
Met vriendelijke groet.
Ronald Iliohan
Utrecht

Reply
Gebruiker avatar
Gemma oktober 24, 2022 - 3:37 pm

Hoi Ronald,

Wat super leuk om te horen! Nu heb ik wat extra achtergrond over het schilderijtje!

Bedankt!

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.