Home Basis tips interieur Kleurenvlakken op de muur; hoe decoreer je deze?

Kleurenvlakken op de muur; hoe decoreer je deze?

door Gemma
kleurvlak vlakken muur kleurvlakken muur vlakken op muur schilderen kleurvlakken schilderen vlakken op de muur schilderen vlakken wanddecoratie woonkamer

Sinds begin dit jaar hebben wij een kleurvlak op de muur in de eetkamer. Wij hebben voornamelijk witte muren, dus dit vond ik wel een leuke afwisseling van het neutrale. Ik koos voor de kleur groen, omdat dit mijn favoriete kleur is. En we hadden op de muur nog geen groen, dus het paste ook goed bij de rest van ons interieur. Maar met alleen kleurvlakken op de muur, maak je nog niet meteen jouw interieur sfeervol. Je kunt namelijk een kleurvlakken of meerdere kleurvlakken heel goed decoreren. Dit laat ik je vandaag zien! Kijk en lees je mee?

Kleurvlakken verven

Heb je een lange muur die wat kaal oogt? Of heb je een stuk muur, die je nog wat saai vindt? Dan kun je heel goed één of meerdere kleurvlakken schilderen op de muur. Het verven van een vlak is helemaal niet moeilijk. Tevens kost het ook niet veel tijd. Het belangrijkste is dat je het vlak goed afplakt, en dat je ervoor zorgt dat de tape al volgezogen is met verf. Hiermee voorkom je bobbelige lijnen, niet helemaal maar wel het grootste gedeelte. En na het verven is het belangrijk om snel de tape eraf te halen.

Lees ook: kleurvlakken verven op de muur

Kleurvlakken decoreren

Als je eenmaal een kleur hebt uitgekozen om te verven, en je hebt het vlak erop, dan kan je aan de slag met decoratie. Uiteraard is het helemaal jouw keuze of je wel / niet accessoires gebruikt in / op het kleur. Je hebt veel mogelijkheden om het leuk te decoreren. Wel is het handig dat je kiest voor wanddecoratie. Je kunt het volgende o.a. gebruiken als decoratie:

  • Posters
  • Wandplankjes
  • Boxjes

Kies altijd voor een combinatie van accessoires. Kies je bijvoorbeeld voor posters, varieer dan in kleur, vorm en grootte.

Hieronder zie je een aantal opties als het gaat om wanddecoratie voor een kleurvlak:

(Ik koos voor een groen kleurvlak, en dat zie je ook terug in de foto’s)

Optie #1: posters in lijstjes, gecombineerd met een metalen wandplankje

Ik ben dol op het combineren en het maken van composities van decoratie. Ik combineerde een metalen wandplankje met verschillende posters in lijstjes.

kleurvlak vlakken muur kleurvlakken muur vlakken op muur schilderen kleurvlakken schilderen vlakken op de muur schilderen vlakken wanddecoratie woonkamer kleurvlak vlakken muur kleurvlakken muur vlakken op muur schilderen kleurvlakken schilderen vlakken op de muur schilderen vlakken wanddecoratie woonkamer

Heb ik je geïnspireerd? Laat het me weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.