Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Decoreren in je interieur zo doe je dat! Een wandplankje stylen.

Decoreren in je interieur zo doe je dat! Een wandplankje stylen.

door Gemma
Decoreren-stylen-wanddecoratie-wandplankjes-detail

Jouw interieur stylen

Decoreren van je interieur is niet altijd even makkelijk. Ook is het vrij persoonlijk; wat de één mooi vindt, vind de ander niet zo mooi. Daarom ga ik jullie de komende tijd vertellen hoe je jouw interieur stylen en daarbij laat ik dit stap voor stap zien. Bijvoorbeeld opnieuw je woonkamer inrichten. Decoreren in huis; dat doe ik ongeveer 4x per jaar radicaal in ons interieur. Dan haal ik alles eruit en dan ga ik mijn huis opnieuw stijlen. Maar kleine stukjes in ons interieur, zoals bijvoorbeeld op ons Ikea kastje of de metalen wandplankjes, dat doe ik zeker wel 2x zo vaak. Vandaag ga ik je laten zien hoe je met een aantal accessoires heel simpel 2 metalen wandplankjes kan stijlen. Deze tips kun je ook gebruiken voor een wandplank of bijvoorbeeld een vensterbank.

Stappenplan decoreren

Onderstaand stappenplan kun je volgen bij het stylen van een wandplankje, maar je kan deze ook gebruiken voor bijvoorbeeld een vensterbank, een meubel zoals een kast of een tv-meubel of op tafel. Je kunt het in principe gebruiken bij het stylen van je gehele huis. Je volgt dan gewoon dezelfde principes die ik beschrijf bij stap 2 en 3. Wat heb je nodig om te kunnen decoreren?

  • Accessoires in verschillende groottes, hoogtes, breedtes.
  • Accessoires gemaakt van verschillende materialen (bijvoorbeeld metaal, beton, glas, papier enz.).
  • Meer accessoires dan je nodig hebt voor de wandplanken, zodat je kan variëren.
  • Accessoires in kleuren die passen bij elkaar, maar vooral die ook passen bij de rest van je interieur. Heb je daarvan geen idee? Maak dan een moodboard van de uitstraling van je interieur.
  • In ieder geval één groen item in de vorm van een plantje, bladeren, boompje o.i.d. Groen geeft je wandplankje net even wat extra sfeer, karakter en levendigheid.
  • En omdat we hier wandplankjes gaan decoreren, zijn wandplankjes ook wel handig :). Deze wandplankjes komen bij vtwonen vandaan, maar vind je ook bij bijvoorbeeld basiclabel. Het zijn de WOOOD Meern wandplankjes.

Stap 1: maak de wandplanken leeg

Het is eerst belangrijk om de wandplanken leeg te maken. Daarmee kun je een geheel nieuwe start maken om te stijlen. Hieronder zie je dat ik de wandplankjes leeg hebt gemaakt, maar dat ik ons linnen lijstje met vlinder heb laten hangen.

Decoreren-stylen-wanddecoratie-wandplankjes

Stap 2: kies accessoires

Nu ga je accessoires kiezen die bij elkaar passen, qua kleur en welke uitstraling je zou willen in je interieur. Daarnaast is het belangrijk om accessoires te kiezen die variëren van elkaar in kleur, hoogte, breedte, materiaal. Om diversiteit te creëren en daarmee meer een geheel en als eindresultaat meer sfeer.

Stap 3: plaats stap voor stap de accessoires op de wandplanken

Nu ga je beginnen met het plaatsen van de accessoires. Iedere accessoire die je plaatst, bekijk je na iedere plaatsing weer van een afstandje. Zo heb je beter overzicht en zie je meteen of het je bevalt of niet.

Tip: Voordat we beginnen, zul je zien dat ik niet vaak 2 dezelfde decoraties gebruik maar juist allemaal verschillende accessoires. Veel mensen kiezen ervoor om twee dezelfde accessoires naast elkaar te plaatsen, maar het is juist leuker en diverser om juist verschillende accessoires met elkaar te combineren.

Je begint met te werken van groot naar klein. Begin met grote elementen en ga dan steeds verder naar kleinere decoratie. Ik ben begonnen met een groot schilderij met een botanische print. Je ziet hieronder hoe dat staat:

Decoreren-stylen-wanddecoratie-wandplankjes

Het 2e grote item dat ik toevoeg is het metalen &-teken. Deze plaats ik op het andere metalen wandrekje:

Decoreren-stylen-wanddecoratie-wandplankjes

Op de volgende foto kun je zien dat ik een klein plantje heb toegevoegd, zoals je ziet is dit materiaal en ook de kleur van het bloempotje is anders. Dit geeft meer variatie en daarmee meer sfeer.

Decoreren-stylen-wanddecoratie-wandplankjes

Daarna heb ik rechts van de botanische print een glazen potje geplaatst. Deze is qua formaat net iets groter dan het bloempotje maar wel weer slanker en is anders van materiaal.

Decoreren-stylen-wanddecoratie-wandplankjes

Naast het glazen potje heb ik een metalen lijstje geplaatst met gedroogde bladeren.

Decoreren-stylen-wanddecoratie-wandplankjes

Naast het &-teken (links) heb ik ook een plantje geplaatst, doordat er een ander plantje in het potje zit en het potje een andere kleur heeft stoort dit niet.

Decoreren-stylen-wanddecoratie-wandplankjes

Er is nu nog één lege plaats op het wandrekje. Hier plaats ik een glazen flesje.

Tip: als je gaat stylen in je interieur, hoeft niet persé alles vol te zetten met decoratie. Het is ook mooi als je soms een lege plaats laat zien.

Ik heb er wel voor gekozen om overal wat decoratie te plaatsen, maar dat hoeft niet.

Decoreren-stylen-wanddecoratie-wandplankjes

Omdat ik het grote schilderij met botanische print nog wat te wit en leeg vind, besluit ik om nog een schilderijtje met een kleine print ervoor te zetten. Na vele opties te hebben bekeken, kies ik toch voor een print met een simpele quote simplicity.

Decoreren-stylen-wanddecoratie-wandplankjes Decoreren-stylen-wanddecoratie-wandplankjes Decoreren-stylen-wanddecoratie-wandplankjes Decoreren-stylen-wanddecoratie-wandplankjes Decoreren-stylen-wanddecoratie-wandplankjes

En zo kun je stijlen en decoreren in je interieur met verschillende accessoires.

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.