Home DIY voor je interieur Vlakken op de muur schilderen; zo maak je een groen vlak op de muur!

Vlakken op de muur schilderen; zo maak je een groen vlak op de muur!

door Gemma
Vlakken op muur verven groen vlak op muur vlakken op de muur groene muur woonkamer groene muurverf diy verfproject kleuren groen muur

De muren in huis hebben we vooral in de kleur wit geverfd. Ik merkte dat ik dit jaar graag wat meer in kleur in huis wou, maar ik hoefde niet meteen een hele muur te verven. Ik bedacht daarom om een rechthoekig vlak te maken, en dan in de kleur groen. Mijn favoriete kleur! Hieronder lees je hoe je vlakken op de muur kunt schilderen en je ziet hoe ik dat gedaan heb. Uiteraard zie je ook hoe het eindresultaat. Kijk en lees je mee?

Groene muur

Ik ben dol op de kleur groen, en daarom dacht ik meteen aan een groene muur. Maar dat vond ik toch wel iets te heftig. Vooral ook, omdat de muur waarom het gaat nogal lang is. Een leuke optie, zijn vlakken op de muur. Dit was niet iets wat ik al ergens gezien had, maar ik vond het een goede optie aangezien ik graag een beetje kleur op de muur wou. Ik koos voor een rechthoek, maar een cirkel is ook mogelijk. Of een vierkant. je kunt er zelfs voor kiezen om meerdere vlakken op de muur te plaatsen. Bijvoorbeeld in verschillende kleuren. Ik koos ervoor om in de eetkamer een groen vlak te maken. Je kunt ook voor een kleurvlak muur in de woonkamer gaan.

Kleur groen

Ik heb graag de juiste kleur groen in huis, dus ben ik aan de slag gegaan met de flexa kleurentesters. Ideaal! Ik koos voor Tranquil Dawn en Forest Song. De één vond ik iets te licht en de ander iets te donker. Ik besloot daarom beide te mengen. Hierdoor ontstond de kleur die ik nu op de muur heb.

Vlakken op muur verven groen vlak op muur vlakken op de muur groene muur woonkamer groene muurverf diy verfproject kleuren groen muur

Probeer de kleuren altijd op een groot vel papier en hang deze dan voor de muur. Zo kun je een goede keuze maken.

Vlakken op muur schilderen

Voordat je kunt gaan verven, is het handig om wel alle spullen die je nodig hebt, bij de hand te hebben. Dan kun je het snelst werken.

Wat heb je nodig?

  • Waterpas
  • Potlood
  • Frog-tape
  • Kleine roller
  • Bakje voor de roller; dat verft iets makkelijker
  • Muurverf; in de door jou gewenste kleur
  • Muurverf van de kleur die nu op de muur zit; in ons geval wat dit wit (RAL 9016).
  • Kranten of karton

Hieronder laat ik zien hoe ik het groene vlak op de muur geverfd heb:

Stap 1: Het vlak op de muur tapen

Als je weet waar je het vlak wilt plaatsen, en ook hoe groot deze moet zijn, kun je het vlak op de muur tapen. Zet stipjes met een potlood waar de uiteinden komen, en waar vandaan je dan de lijnen moet gaan trekken. Gebruik hiervoor wel een waterpas. Zo weet je zeker dat het vlak recht is. Je trekt tussen de stippen een lange lijn met de waterpas. Als dit klaar is, ga je de tape erover heen plakken. Als je de vier kanten hebt gehad, dan is het vlak klaar.

Wil je een cirkel gaan maken als vlak, dan kun je met een punaise aan een touw met een potlood een ronde cirkel maken. Je plaatst de punaise met touw / potlood in het midden, en als een soort van passer maak je dan de ronde cirkel.

Vlakken op muur verven groen vlak op muur vlakken op de muur groene muur woonkamer groene muurverf diy verfproject kleuren groen muur

Stap 2: Kranten / karton plaatsen

Je wilt natuurlijk niet dat je na de tijd veel moet schoonmaken. Kranten op de grond of karton op de grond helpt je daarbij. Dat gooi je na het verven zo weer weg.

Stap 3: Verven

Frogtape is erg goede tape voor het maken van rechte lijnen. Toch kan het nog wel voorkomen, dat met de tape er wat verf onder de tape komt. Om dit te minimaliseren, is het verstandig om eerst de kleur verf die nu al op de muur zit te gebruiken. Dit verf je dan over de tape heen. Hiermee zuigt de tape al vol met de kleur die toch al op de muur zat. Laat dit drogen, en daarna kun je aan de slag met de kleur van het vlak.

De tape zit op de muur, dus je kunt nu snel aan de slag. Je verft alles binnen de tape. Meestal moet je dit 2x keer doen. In mijn geval was dat ook zo. Kijk de tweede keer goed of je geen kleur van de ondergrond meer ziet. In mijn geval was dat wit.

Zoals je ziet, had ik eerst een speels vlak gemaakt. Maar dit vond ik te onrustig, en heb toen voor een strak recht vlak gekozen.

Belangrijk: haal na het verven de tape zo snel mogelijk van de muur af. Hiermee krijg je een meest stak resultaat.

Vlakken op muur verven groen vlak op muur vlakken op de muur groene muur woonkamer groene muurverf diy verfproject kleuren groen muur

Vlakken op muur verven groen vlak op muur vlakken op de muur groene muur woonkamer groene muurverf diy verfproject kleuren groen muur

Vlakken op muur verven groen vlak op muur vlakken op de muur groene muur woonkamer groene muurverf diy verfproject kleuren groen muur

Stap 4: Decoreren van het groene vlak

Het voordeel van muurverf is, dat deze erg snel droog is. Dus ik nog na een uur al aan de slag met de decoratie. Daarvoor had ik een metalen rekje (woood), posters, plantje en schilderijtje nodig. Hieronder zie je het resultaat.

Vlakken op muur verven groen vlak op muur vlakken op de muur groene muur woonkamer groene muurverf diy verfproject kleuren groen muur

Vlakken op muur verven groen vlak op muur vlakken op de muur groene muur woonkamer groene muurverf diy verfproject kleuren groen muur

Ga jij ook een vlak op de muur verven? Ik ben benieuwd!

Wil je liever de kleur van het jaar Brave Ground op de muur? Klik dan door.

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.