Home Interieurinspiratie Zwarte Scandinavische kapstok voor een stoere hal!

Zwarte Scandinavische kapstok voor een stoere hal!

door Gemma
Scandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichting

Ben je ook dol op een Scandinavisch interieur? Je kunt niet alleen een Scandinavische woonkamer maken in huis, maar ook de andere ruimtes van jouw interieur lenen zich daar goed voor. Wat dacht je van? Een Scandinavische keuken of een Scandinavische eetkamer? Maar je kunt ook gaan voor Scandinavisch design in jouw hal! En omdat deze ruimte wel vaak een ondergeschoven kindje is, ga ik vandaag aandacht geven aan de Scandinavische hal. Een kapstok is een belangrijk element in de hal / entree, en daarom geef ik je vandaag een tip voor een Scandinavische kapstok.

Lees ook: Welke kleuren kan ik gebruiken in een Scandinavisch interieur?

Scandinavisch wonen

De Scandinavische stijl kenmerkt zich door eenvoud, minimalisme maar ook zeker comfort en functionaliteit. Je ziet vaak veel rechte lijnen, veel licht maar ook het materiaal hout wordt veel gebruikt. Houten stoelen, houten meubels maar ook een houten vloer. Je vindt in deze woonstijl de pure vormen terug. Vormen die je ook in de natuur o.a. zou kunnen terugvinden.

Scandinavische kleuren

Een kleur die moet terug komen in de Scandinavische inrichting, is de kleur wit. En dit kan in diverse tinten zijn. Vaak zie je de combinatie zwart / wit veel terug in deze stijl, maar je kunt wit ook combineren met bijvoorbeeld grijs of pasteltinten. Uiteraard is het wel mogelijk om een fellere kleur te gebruiken, maar kies dan bijvoorbeeld voor een lichte felle kleur of juist een vergrijsde felle kleur. Voorbeeld hiervan zijn lichtgroen, lichtblauw, lichtroze of blauwgrijs, groengrijs of oudroze. Deze kleuren hebben dan niet de overhand, maar dienen als accent.

Scandinavische hal

Zoals je hierboven wel hebt kunnen lezen, hoef je in een Scandinavisch interieur niet veel poespas te plaatsen. Een aantal belangrijke elementen, en je bent klaar. Denk bijvoorbeeld aan een kapstok, schoenenrekje en / of kastje. Meer hoeft er niet in een deze Nordic stijl. Bij het kiezen van deze elementen is het belangrijk dat je kiest voor dingen die rechte lijnen hebben bijvoorbeeld, maar ook elementen die niet teveel opsmuk hebben. Dus geen tierelantjes eraan. Uiteraard kun je de grote elementen wel wat opleuken met accessoires, maar gebruik hierbij niet teveel. In deze woonstijl is less = more.

Scandinavische kapstok

Een Scandinavische kapstok mag dus licht zijn qua kleur, maar ook zeker zwart. Belangrijk is, dat de kapstok een rechte vorm heeft of juist een pure / natuurlijke vorm. Er moet niet teveel details op de kapstok zitten. Deze onderstaande kapstok past uitstekend daarbij. Hij heeft rechte vormen, is zwart en heeft ronde gaten waarin de haken opgehangen kunnen worden. Ideaal voor een Scandinavische hal! Laat je verder inspireren!

Scandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichtingScandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichtingScandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichting

Scandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichting Scandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichtingScandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichtingScandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichting Scandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichting

Wil jij deze kapstok ook graag in jouw hal? Hieronder vertel ik je meer erover. Deze zwarte kapstok is van het merk Nomess en ik heb hem gekocht bij Scandidesignshop (niet gesponsord). Hij is 90 cm breed en bij de kapstok horen 5 S-haken. Wij hebben er nog 5 extra haken bij gekocht. De kapstok kost € 127,-, maar dat is hij dubbel en dwars waard. Hij is handig en ook erg mooi.

Wat vind jij van deze Scandinavische kapstok? Laat het me weten!

Veel-liefs-gemma

By the way: de kleur roestbruin op de muur is Cheeky Chestnut van Flexa.

Wil je graag één van de inspiratiefoto’s delen op Pinterest? Dan kun je makkelijk één van deze onderstaande afbeeldingen gebruiken:

Scandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichting Scandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichting Scandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichting Scandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichting Scandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichtingScandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichting Scandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichting Scandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichting

You may also like

15 Reacties

Chantal januari 25, 2021 - 11:34 am

Beste Gemma,

Wat een leuke woon ideeën staan we op je site. Ik vraag me af waar jij die gave knopen hebt gescoord van de plank onder de Scandinavische kapstok.
Kapstok heb ik besteld. Ben nu op zoek naar de rest;-). Ik hoor het graag.

Groeten,
Chantal Berkelaar

Reply
Gemma januari 25, 2021 - 6:29 pm

Hi Chantal,

Wat leuk om te horen. Deze knoppen heb ik al bijna 8 jaar. Ik heb dan ook geen idee meer waar ze vandaan komen, en of ze überhaupt nog verkocht worden. Ik weet wel dat ik ze ergens van internet heb. Ik zag net dat ze byzenz ook een aantal stoere hebben.

Succes met zoeken!

Groeten,
Gemma

Reply
Gemma januari 25, 2021 - 7:00 pm

Madam Stoltz knoppen zijn ook stoere!

Reply
Esmeralda maart 31, 2021 - 8:06 pm

Hi! Kun je me vertellen welke kleur je op de muur hebt? Ik ben ook op zoek naar zo’n kleurtje voor de gang!

Reply
Gemma april 15, 2021 - 3:36 pm

Hi Esmeralda,

Bedankt dat je reageert! Jazeker kan je daarbij helpen. Dit is Cheeky Chestnut van Flexa. Veel succes met de gang!

Groeten,
Gemma

Reply
ingrid april 22, 2021 - 10:13 am

wauw deze ziet er echt super mooi uit

Reply
Gemma april 23, 2021 - 7:02 am

Hi Ingrid,

Bedankt! Ik ben er ook nog steeds erg blij mee 🙂

Groeten,
Gemma

Reply
Lindaschrijfthetop mei 19, 2021 - 7:39 am

Wat een handige oplossing. Wij hebben met drie tieners altijd veel jassen om op te hangen. Het is altijd zoeken welke handig is.

Reply
Gemma mei 19, 2021 - 7:41 am

Haha wat grappig! Zover zijn we hier nog niet. Wij kunnen nog toe met twee kapstokken.

Reply
Caroline mei 19, 2021 - 4:56 pm

In mijn zoektocht naar een nieuwe kapstok kwam ik deze al ergens anders tegen. Ik vind ‘m erg mooi.

Reply
Gemma mei 21, 2021 - 7:18 am

Ja, deze zwarte kapstok is nog steeds een erg mooie kapstok!

Reply
Rory mei 20, 2021 - 6:43 pm

Oe erg mooi! Wij hebben een designer sta kapstok maar nu twee keer bepaalde onderdelen stuk zijn gegaan ben ik er klaar mee. Hij gaat weg (na een jaar of twintig overigens) De Scandinavische kapstok is mooi, maar eigenlijk vind ik die bruine aan de rechterkant ook hartstikke leuk. Waar is die van? Ik zoek namelijk een kleine kapstok voor ons dochtertje, die ik in de deur van de meterkast wil boren (op kinderhoogte).

Reply
Gemma mei 21, 2021 - 7:18 am

Hi Rory,

Wat leuk dat je reageert! Die bruine kapstok is een diy. Ik heb hem gemaakt van een nieuwe plank, welke ik een oude look heb gegeven. Daarna heeft mijn vriend er knoppen opgeschroefd. Deze hangt hier al ruim 8 jaar, maar ik ben er nog steeds blij mee! De knoppen heb ik her en der van internet gekocht. Maar ik zal er binnenkort een blog over schrijven, ik krijg er meer vragen over.

Groeten,
Gemma

Reply
Nicole Orriëns mei 21, 2021 - 8:36 am

Ik houd niet zo van zwart, maar verder vind ik dit een prachtige kapstok. Erg leuk qua vormgeving en bovendien heel praktisch.

Reply
Gemma mei 22, 2021 - 6:00 am

Ja hij is zeker praktisch! Volgens mij is de kapstok ook wel in een andere kleur!

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...