Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Winterharde palmboom in de tuin voor een tropisch gevoel…

Winterharde palmboom in de tuin voor een tropisch gevoel…

door Gemma
tuinpalmen palmboom tuin winterharde palm palm tuin palm winterhard tuinpalm tropische plant tropische boom

Evenals in huis, vind ik het ook fijn om buiten groen, planten en bomen om me heen te hebben. Toch hebben we buiten niet zoveel groen staan als in huis (als je het gras niet mee telt). Inmiddels hebben we een overkapping achter in de tuin gebouwd, en deze moest uiteraard wel worden voorzien van een mooie bomen, en later nog meer planten. Ik koos voor een palmboom, omdat ik heel blij wordt van een mediterraanse en tropische sfeer in de tuin. Kijk en lees je mee?

Palmboom winterhard?

De grootste bedreiging voor de palmboom is vorst. Op de plaatsen waar deze plant oorspronkelijk groeit, is er geen vorst. In principe kan de palmboom tegen een vorst tot 15 graden onder nul. Het is dus heel verstandig om bijvoorbeeld de palm in een grote kuip in de tuin te zetten en/of goed in te pakken. Zo kun je hem beter beschermen tegen vorst. Begin met het inpakken als het net onder het vriespunt is. Je kunt hem inpakken met bijvoorbeeld rietmatten of plastic. Daarnaast is het altijd verstandig om een winterharde palmboom te kopen. Denk bijvoorbeeld aan de Trachycarpus fortunei, de Butia capitata of de Chamaerops humilis. Wij hebben deze eerste in de overkapping staan, en deze is regelmatig bij de Praxis te koop.

Tip: in de winter is het goed om de punten van de bladeren naar boven vast te binden. Zo krijgt regen geen kans om beschadigingen te maken. Lees ook: tips voor tuin winterklaar te maken.

Palmboom tuin

Je kunt de palm in tuin dus heel goed gebruiken, zowel in de tuin/aarde maar ook in een grote bloempot. Wij gebruiken hem in de overkapping in een pot.

tuinpalmen palmboom tuin winterharde palm palm tuin palm winterhard tuinpalm tropische plant tropische boom tuinpalmen palmboom tuin winterharde palm palm tuin palm winterhard tuinpalm tropische plant tropische boom tuinpalmen palmboom tuin winterharde palm palm tuin palm winterhard tuinpalm tropische plant tropische boom

Palm beschermen

Een palm is in principe een subtropische plant. Hij doet het beste in de zon. Zet de boom daarom op een zonnige plek. Belangrijk is dat de grond waar de palm staat, goed gedraineerd wordt. Ook is het verstandig om de boom beschut te zetten. De palmboom vindt grond water niet zo fijn, dus zet hem op de meest droge plaats in de tuin. Je kunt hem ook in een pot plaatsen, zodat het water snel afgevoerd wordt.

tuinpalmen palmboom tuin winterharde palm palm tuin palm winterhard tuinpalm tropische plant tropische boomtuinpalmen palmboom tuin winterharde palm palm tuin palm winterhard tuinpalm tropische plant tropische boom tuinpalmen palmboom tuin winterharde palm palm tuin palm winterhard tuinpalm tropische plant tropische boom tuinpalmen palmboom tuin winterharde palm palm tuin palm winterhard tuinpalm tropische plant tropische boom

Tuinpalm in pot

Het fijne aan een palmboom in de tuin, is dat je hem ook heel goed in een (grote) bloempot kunt plaatsen. Hierdoor kun je hem makkelijk verplaatsen, en loopt het water uit de bloempot. Kies dus voor een pot met gaten onderin.

Niet alle momenten in het jaar zijn geschikt voor het planten van je planten. Klik hier als je wilt weten wanneer planten planten.

Palm voor buiten kopen

Hieronder vind je een aantal winterharde palmbomen die je kunt kopen voor de tuin:

tuinpalmen palmboom tuin winterharde palm palm tuin palm winterhard tuinpalm tropische plant tropische boom

Bron: Green Lifestyle Store – € 34,95

tuinpalmen palmboom tuin winterharde palm palm tuin palm winterhard tuinpalm tropische plant tropische boom

Green Lifestyle Store – € 24,50

Heb ik je geïnspireerd voor een stoere palmboom in de tuin? Of heb je er al wel één staan in de tuin. Laat het me weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

 

You may also like

18 Reacties

Frederique mei 22, 2021 - 7:24 am

Ik ben gek op palmbomen. Zou niet in me opkomen om die in Nederland te nemen eigenlijk, ik koppel het zo met het zuiden en zomers weer. Maar nu ik dit lees denk ik, sja, dan zou het misschien juist voor wat zomer in Nederland zorgen 😉

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 22, 2021 - 4:45 pm

Ja, ik wist het eerst ook niet. Maar het kan idd prima; een palmboom in je tuin.

Reply
Jouvence mei 22, 2021 - 8:31 am

Ik vind dat zo mooi palmbomen in de tuin! Helaas hebben we geen tuin, anders had ik het wel geweten.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 22, 2021 - 4:47 pm

Een palmboom kan ook in pot. Op een balkon oid.

Reply
Nicole Orriëns mei 22, 2021 - 9:04 am

Ideaal dat hij winterhard is! Ik houd alleen wat minder van ‘puntige’ bomen, dus deze zou ik om die reden niet zo gauw kopen. Maar hij heeft wel een zomers gevoel.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 22, 2021 - 4:49 pm

Ja ideaal! En meteen een zomers gevoel!

Reply
Kristof mei 22, 2021 - 12:06 pm

Supermooi he! Heb ook twee stekken gekregen van iemand, zijn ongeveer 40cm hoog nu. Ik heb er eigenlijk nog niet bij stilgestaan dat die ook de winter moeten overleven.. Dat ga ik nog eens navragen!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 22, 2021 - 4:49 pm

Wow! Leuk! Je kunt ze in de winter altijd binnen zetten.

Reply
Janet mei 23, 2021 - 1:28 pm

Oh dit is toch wel tof he! Ik heb ze zelf niet, maar palmbomen staan vaak zo mooi in de tuin.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 23, 2021 - 7:50 pm

Ja, de palmbomen geven een heerlijk zomers gevoel!

Reply
Manon mei 23, 2021 - 2:07 pm

Wat leuk, wist niet dat er winterharde palmbomen zijn! Krijg er altijd vakantievibes van.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 23, 2021 - 7:49 pm

Ja heerlijk hè! Vooral met veel regen is dat erg fijn!

Reply
Rory mei 25, 2021 - 11:37 am

Wat een prachtige overkapping en wat heerlijk dat je dan niet steeds de kussens van de bank hoeft op te ruimen. Wij hebben een huis met een veranda achter. Alleen is de overkapping minimaal waardoor het bij slagregen nog steeds allemaal hartstikke nat wordt. Ik wist niet dat een palmboom tot -15 graden kon overleven! Goed om te weten. Ik zie bij ons in de buurt inderdaad steeds meer mensen met palmbomen in de tuin.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 25, 2021 - 5:46 pm

Ja, die overkapping is echt heerlijk! Zo fijn! Dat een bepaalde palmbomen winterhard zijn, wist ik eerst ook niet. Pas toen ik op onderzoek ging, omdat ik ook bij meer mensen deze boom in de tuin zag.

Reply
Mitchel mei 26, 2021 - 11:34 am

Wat een leuke palmboom! Dat geeft je tuin zeker heel veel sfeer. Ik wist niet dat palmbomen tegen vorst konden, maar alsnog goed om ze in te pakken.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 26, 2021 - 8:39 pm

Ja, je moet er wel om blijven denken!

Reply
Gea juni 11, 2021 - 6:43 am

Ik vind het echt prachtig staan in de tuin. Helaas hebben wij alleen een balkon, maar anders had ik het zeker gedaan

Reply
Gebruiker avatar
Gemma juni 23, 2021 - 3:45 pm

Bedankt! Super leuk om te horen ☺️

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.