Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Het Chinees lantaarnplantje; een verrassend stoere hangplant voor binnen!

Het Chinees lantaarnplantje; een verrassend stoere hangplant voor binnen!

door Gemma
Zwarte-trolley-decoratie-chinees-lantaarnplantje-verzorgen-lantaarnplantje-stekken-planten-in-huis-hangplant-binnen-planten woonkamer-hangplant op kast 1

Zoals jullie weten, ben ik dol op planten. In het begin van dit jaar kwam ik op het spoor van een hele leuke plant. En dit bleek het Chinees lantaarnplantje te zijn! Vandaag staat dit stoere hangplantje in de hoofdrol. Ik laat je zien wat het is, maar ook waar je hem in huis kunt planten en ook hoe je hem kunt stekken / kopen. Ik ben dol op planten in huis! Kijk en lees je mee?

Wat is een lantaarnplantje?

Het Chinees lantaarnplantje, in het Engels ook wel ‘heart of strings‘ genoemd, heeft blaadjes in de vorm van hartjes in de kleur grijsgroen en aan de achterkant paarsachtig. Deze hangplant heeft lange ranken die naar beneden groeien. Doordat ze naar beneden groeien, is dit een hangplantje. De ranken kunnen zelfs wel een meter lang worden, en ze groeien erg snel. Dit plantje staat mooi in een hangpotje, of op de rand van een kast / kapstok maar ook op een wandplank. Door de bijzondere ranken en stoere blaadjes, is dit een stoer maar ook bijzonder plantje.

Chinees lantaarnplantje verzorging

Dit hangplantje kun je het beste plaatsen op een lichte plaats in huis. Geef hem niet te veel water, wees hiermee voorzichtig. En het sproeien van de blaadjes 1x in de week is een goed idee. Dit plantje doet het goed op kamertemperatuur, dus laat hem gewoon binnen in huis staan. Het is wel belangrijk om de volgende tips te gebruiken bij het verzorgen van het plantje:

  • Zorg ervoor dat de plant niet in de knoopt raakt. De ranken raken snel verstrengeld met elkaar. Door deze regelmatig te ontwarren, zorg je ervoor dat de plant niet in de knoop raakt. Er kan niks gebeuren met het plantje, als het wel gebeurd. Het plantje ziet er zonder knopen een stuk mooier uit.
  • Snoei jouw plantje regelmatig. Doordat het plantje snel groeit, is het verstandig deze zo af te toe wat bij te knoppen. Als je dit niet doet, dan krijg je lange en wat kale ranken. Dit kun je voorkomen door te snoeien, hierdoor houdt de plant meer energie over voor nieuwe blaadjes.

Chinees lantaarnplantje stekken

Wist je wel dat je dit plantje ook makkelijk kunt stekken? Als je gaat snoeien, kun je de afgeknipte stukjes in water zetten. Zodra er wortels aan komen, kun je ze in aarde zetten. Je kunt hiermee nieuwe plantjes maken, maar je kunt ook voor een voller Chinees lantaarnplantje kiezen. Je plant dan de stekjes naast het plantje.

Decoreren met een lantaarnplantje

Het leuke aan dit plantje is, dat het een hangplantje is. Je kunt hem daarom heel goed ophangen in een (hang)potje. Maar hij doet het ook erg goed op de hoek of rand van een kast. Ook als je een wandplankje hebt, dan kun je hem daar goed neerzetten. Zet hem wel ergens op, waar hij niet zomaar vanaf kan vallen. Je kunt hem ook op een trolley plaatsen. Vanaf een hoekje van de trolley kan hij mooi naar beneden hangen. Ik laat je zien hoe je het plantje kunt gebruiken! Kijk je mee?

Hangplant op kast

Zwarte-trolley-decoratie-chinees-lantaarnplantje-verzorgen-lantaarnplantje-stekken-planten-in-huis-hangplant-binnen-planten woonkamer-hangplant op kast Zwarte-trolley-decoratie-chinees-lantaarnplantje-verzorgen-lantaarnplantje-stekken-planten-in-huis-hangplant-binnen-planten woonkamer-hangplant op kast 1 Zwarte-trolley-decoratie-chinees-lantaarnplantje-verzorgen-lantaarnplantje-stekken-planten-in-huis-hangplant-binnen-planten woonkamer-hangplant op kast 1 Zwarte-trolley-decoratie-chinees-lantaarnplantje-verzorgen-lantaarnplantje-stekken-planten-in-huis-hangplant-binnen-planten woonkamer-hangplant op kast 1 Zwarte-trolley-decoratie-chinees-lantaarnplantje-verzorgen-lantaarnplantje-stekken-planten-in-huis-hangplant-binnen-planten woonkamer-hangplant op kast 1 Zwarte-trolley-decoratie-chinees-lantaarnplantje-verzorgen-lantaarnplantje-stekken-planten-in-huis-hangplant-binnen-planten woonkamer-hangplant op kast 1  Zwarte-trolley-decoratie-chinees-lantaarnplantje-verzorgen-lantaarnplantje-stekken-planten-in-huis-hangplant-binnen-planten woonkamer-hangplant op kast 1 Zwarte-trolley-decoratie-chinees-lantaarnplantje-verzorgen-lantaarnplantje-stekken-planten-in-huis-hangplant-binnen-planten woonkamer-hangplant op kast 1 Zwarte-trolley-decoratie-chinees-lantaarnplantje-verzorgen-lantaarnplantje-stekken-planten-in-huis-hangplant-binnen-planten woonkamer-hangplant op kast 1

Chinees lantaarnplantje kopen

Uiteraard wil je graag weten waar je dit leuke plantje kunt kopen. Dit kun je o.a. doen bij een bloemenwinkel of een tuincentrum, maar ook bij plantje.nl. Wil je graag de plantjes bekijken, klik dan op één van onderstaande foto’s.

Zwarte-trolley-decoratie-chinees-lantaarnplantje-verzorgen-lantaarnplantje-stekken-planten-in-huis-hangplant-binnen-planten woonkamer-hangplant op kast 1

Bron: Plantje.nl – 8 cm – € 9,95

Zwarte-trolley-decoratie-chinees-lantaarnplantje-verzorgen-lantaarnplantje-stekken-planten-in-huis-hangplant-binnen-planten woonkamer-hangplant op kast 1

Bron: Plantje.nl – 11 cm € 10,95

Zwarte-trolley-decoratie-chinees-lantaarnplantje-verzorgen-lantaarnplantje-stekken-planten-in-huis-hangplant-binnen-planten woonkamer-hangplant op kast 1

Bron: Plantje.nl – 25 cm € 39,95

 

Ga jij ook voor dit stoere lantaarnplantje? Laat het me weten in een reactie!

Veel-liefs-gemma

Deze blog bevat affiliatelinks.

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.