Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Groen met planten in je interieur!

Groen met planten in je interieur!

door Gemma
Planten-interieur-planten-woonkamer-groen-interieur-groen-wonen-jungle-interieur-botanische-woonstijl

Het blijft toch wel mijn favoriet; de kleur groen. En ik zie dat graag terug in planten in mijn interieur! Dus vandaag een inspiratieblog; hoe kun je planten in je interieur gebruiken? Waar zet je ze neer? Maar ook hoe groepeer je planten bij elkaar tot een leuk geheel? Kijk je mee?

Botanische woonstijl

De botanische interieurstijl kenmerkt zich door natuurlijke materialen, daarvan is de plant er één. Planten passen daarom uitstekend in een botanisch interieur.

Groen in huis

Uiteraard zijn er verschillende manieren om groen, in de vorm van planten terug te laten komen in je interieur. Ik laat je hieronder de meestgebruikte manieren zien:

Planten op de grond

Vooral de wat grotere planten lenen zich heel goed op om de grond te zetten. Maar ook de kleinere plantjes, mits je deze combineert met andere planten die in hoogte en breedte verschillen. Je kunt de planten op de grond ook heel goed afwisselen door een klein kastje of tafeltje ernaast te plaatsen. Of juist andersom, de planten op de grond naast een kast. En plaats dan ook een of meerdere planten in of op de kast. Dit versterkt elkaar als compositie.

Planten-interieur-planten-woonkamer-groen-interieur-groen-wonen-jungle-interieur-botanische-woonstijl Planten-interieur-planten-woonkamer-groen-interieur-groen-wonen-jungle-interieur-botanische-woonstijl

Groene decoratie in de kast

Heb je een open kast? Ja? Dan kun je deze uitstekend gebruiken om te variëren met verschillende soorten planten en plantjes. Zoals hieronder ook te zien is.

Planten-interieur-planten-woonkamer-groen-interieur-groen-wonen-jungle-interieur-botanische-woonstijl

Planten op een wandplank

Een plank aan de muur zie je veel in diverse woonstijlen terugkomen. Het is heel stoer en sfeervol om op één of meerdere plankjes deze plantjes te laten zien. Uiteraard wel gecombineerd met andere decoratie, en probeer ook af te wisselen in de kleuren, soorten en maten planten.

Planten-interieur-planten-woonkamer-groen-interieur-groen-wonen-jungle-interieur-botanische-woonstijl

Een jungle aan planten

Je kunt er ook voor kiezen om zoveel mogelijk planten in je interieur te gebruiken. Dan plaats je ze op de grond, op de tafel, in de kast(en). En dat kan er dan ongeveer zo uit zien:

Om planten goed te houden, is het wel erg belangrijk om regelmatig de kamerplanten water te geven.

Planten-interieur-planten-woonkamer-groen-interieur-groen-wonen-jungle-interieur-botanische-woonstijl-1

Veel plezier met planten in huis!

Tip: Heb je katten in huis? Klik dan hier voor niet giftige planten voor katten!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.