Home Interieurinspiratie Metalen kerststerren in huis; super stoer!

Metalen kerststerren in huis; super stoer!

door Gemma
roestbruine decoratie roestbruine accessoires roestbruine kerstballen terracotta kerstversiering

Een ster mag niet ontbreken in huis, tijdens Kerst zeker niet. Je kunt een metalen ster niet alleen gebruiken in de decembermaand, maar dit kan ook uitstekend in het gehele najaar. En meestal staat de ster bij mij in januari en februari ook nog wel even :). Ik wil je graag inspireren hoe je deze stoere ster als kerstversiering of kerstdecoratie kunt gebruiken in huis. Kijk & lees je mee?

Kerstster

De kerstster; deze staat symbool voor het kerstverhaal. In dit eeuwenoude verhaal wordt Jezus Christus geboren in een schuur. De blinkende Morgenster wijst de Drie Wijzen de weg naar Jezus. Deze ster was te zien tijdens zijn geboorte in de kerstnacht, en daarom is de kerstster een symbool van de Kerst.

Metalen kerstster of papieren kerstster

Om dus meer kerstsfeer te krijgen in huis, kun je heel simpel één of meerdere sterren in huis plaatsen. Je kunt daarbij kiezen voor bijvoorbeeld een papieren kerstster, maar ook een metalen variant is zeker mogelijk. Het gemak van een papieren kerstster is, dat deze niet zo zwaar is. En dat je deze goed kan ophangen. Een metalen kerstster daarentegen is wat zwaarder, en maakt het iets moeilijker om de ster op te hangen. Je kunt hem wel goed ergens op een kast, tafel of op de grond plaatsen. Je kunt ook heel goed een zelf een kerstster maken. Bijvoorbeeld met houten kralen!

Zwarte kerstster

Zwart is een stoere kleur. Deze straalt veel kracht uit. Als je daarom kiest voor een zwarte kerstster; of het nu klein of groot is! Je kunt ook een combinatie van grote en kleine kerststerren gebruiken.

roestbruine decoratie roestbruine accessoires roestbruine kerstballen terracotta kerstversiering

Waar plaats je de kerstster?

Een plaats om kleine kerstster te plaatsen is heel duidelijk de kerstboom. Je hebt diverse kersthangers als ster die je in de kerstboom kunt gebruiken. Toch zijn er meer plaatsen, en kun je bijvoorbeeld tussen de woondecoratie plaatsen. Op de vensterbank, op een schaal of juist op een kast. De grotere metalen kerstster kun je heel goed ergens bovenop zetten. Zie ook hieronder:

roestbruine decoratie roestbruine accessoires roestbruine kerstballen terracotta kerstversiering

Inspiratie voor metalen kerststerren

Hieronder zie je enkele inspiratiefoto’s met kleine en grote metalen kerststerren.

kleurvlak vlakken muur kleurvlakken muur vlakken op muur schilderen kleurvlakken schilderen vlakken op de muur schilderen vlakken wanddecoratie woonkamerGouden-kerstversiering-gouden-kerstdecoratie-gouden-kerstballen-kerstdecoratie-kerstversiering-trends-2019

 

Heb jij ook een of meerdere metalen kerststerren in huis? Laat het me weten in een reactie!

Veel-liefs-gemma

What do you want to do ?

New mail

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.