Home Interieurinspiratie Leuk koopje voor kerst: velvet kerststerren

Leuk koopje voor kerst: velvet kerststerren

door Gemma
Velours-kerstballen-tak-klein

Velvet; ken jij dit luxe materiaal wel? Luxe is in dit geval niet duur, maar dit materiaal heeft een luxe uitstraling. Juist voor een stoere en ook luxe uitstraling, kun je deze goed gebruiken voor kerstversiering in huis. Kijk en lees je mee?

Wat is velvet?

Vrij vertaald is velvet fluweel. Zoals de meeste mensen wel weten, is fluweel een zachte en luxe stof. De stof wordt ook wel velours genoemd. Is er ook een verschil tussen de benamingen? Nee, dat is het niet. Fluweel is Nederlands. Velours is Frans en in het Engels wordt het velvet genoemd. Deze drie namen worden door elkaar gebruikt, wel heeft de ene stof een net andere behandeling gekregen dan de andere. Velvet, velours of fluweel; allen hebben ze een warme uitstraling. Maar zijn ze ook goed aaibaar en is er een kleurverandering als je over de stof strijkt. Kortom, een stof voor een warm, luxe en chique interieur of sfeer (in huis).

Velours sterren als kerstversiering

Met Kerst heeft iedereen wel kerstdecoratie en/of kerstversiering in huis. Denk daarbij aan kerstballen, kerstornamenten en een kerstboom. Toch zie je naast de kersthuisjes, ook wel in ieder interieur één of meerdere sterren hangen. Tijdens Kerst worden ze vaak kerststerren genoemd. De amish star is een bekende ster die veel gebruikt wordt. Toch zie je ook wel velvet sterren. Vooral in de kerstboom worden ze veel gebruikt. Je kunt ze bijvoorbeeld in verschillende kleuren / groottes combineren.

Het combineren van verschillende groottes kerststerren geeft een nog gevarieerder en speelser beeld.

Hieronder zie je een grote en een kleine kerstster gemaakt van velvet. Als je klikt op de foto, kun je meteen de ster bekijken.

Velvet-kerststerren

Bron: Xenos – € 7,49

Velvet-kerststerren

Bron: Xenos – € 1,79

Velours-kerstballen-tak-klein roestbruine decoratie roestbruine accessoires roestbruine kerstballen terracotta kerstversiering

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Heb ik je geïnspireerd tot het gebruiken van velvet kerststerren in huis? Laat het me weten in een reactie!
Veel-liefs-gemma
Deze blog bevat affiliatelinks.
What do you want to do ?

New mail

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.