Home Basis tips interieur Eetkamer inrichten: groen/witte eetkamer met terracotta decoratie

Eetkamer inrichten: groen/witte eetkamer met terracotta decoratie

door Gemma
eetkamer inrichten witte eetkamer groene eetkamer witte eettafel met stoelen inspiratie inrichting eetkamer eetkamer inspiratie eettafel stoelen stoelen eetkamer eetkamer meubels moderne eetkamers groene eettafel stoelen grijze eettafel stoelen

Een tijdje geleden besloot ik dat onze eetkamer wel een update kon gebruiken. De kleuren die we in eetkamer hadden waren bruin in de vorm van hout, een beetje groen, veel wit en een klein beetje zwart. Ik wou wat anders. Ik wou meer groen in de eetkamer, maar ook wat terracotta gebruiken. Kijk en lees je mee?

Eetkamer inrichten

In een eetkamer zijn een aantal dingen belangrijk. Je hebt sowieso een eettafel nodig, maar je hebt ook eetkamerstoelen nodig om aan de eetkamertafel te kunnen zitten. In de deze volgorde kun je de eetkamer inrichten:

  1. Het kleurenpalet van de eetkamer bepalen.
  2. Het kiezen van een eettafel.
  3. Het kiezen van eetstoelen.
  4. Het kiezen van een vintrinekast of andere kast voor in de eetkamer.
  5. Het kiezen van woonaccessoires.

Hieronder leg per stap uit hoe je dat doet.

#1: Het kleurenpalet van de eetkamer bepalen.

Voordat je aan de slag gaat met het inrichten van de eetkamer is het handig om te bepalen welke kleuren je kunt gebruiken. Dan is een kleurenpalet wel erg handig. Kies 1 basiskleur en je kunt voor bijvoorbeeld 2 aanvullende kleuren kiezen en een of meerdere accentkleuren. Kijk bij het bepalen van de kleuren ook eens naar de ruimtes die aan de eetkamer aansluiten. Vaak zijn dit de keuken en/of woonkamer. Probeer het kleurenpalet (deels) gelijk te houden.

Witte eetkamer

Als basiskleur kozen wij voor de wit, en om precies te zijn RAL 9016. Je hoeft niet persé een RAL-kleur te kiezen, maar je kunt ook voor andere kleuren keizen. Bijvoorbeeld van Flexa, Histor of een kleur uit de bouwmarkt. Je kunt de NCS-kleurenwaaier ook gebruiken. Het makkelijke aan wit is, dat je hem heel makkelijk kunt combineren. Wel kan het zien, als je alleen wit gebruikt op de muur bijvoorbeeld, dat het erg clean wordt in huis.

Groene eetkamer

Wij kozen ervoor om wit te combineren met groen als ondersteunende kleur. Zoals jullie weten is de kleur groen mijn favoriete kleur. Verder gebruikte ik zwart, taupe en het materiaal hout als ondersteunende kleur. Verder kun je er nog voor kiezen om een accentkleur te kiezen. Een kleur die wel opvalt, maar niet veel aanwezig in het interieur. Ik koos voor de accentkleur terracotta. Deze warme oranje/bruine/rode/roze kleur valt op. Dat zie je bijvoorbeeld terug in deze terracotta vaas. Ook koos ik voor goud als accentkleur.

In plaats van een schilderij, koos ik voor een kleurvlak als wanddecoratie in de eetkamer. Deze verfde ik groen. Hiermee paste ik meteen mijn favoriete kleur toe.

Lees ook: vlakken op de muur; zo maak je een groen vlak!

eetkamer inrichten witte eetkamer groene eetkamer witte eettafel met stoelen inspiratie inrichting eetkamer eetkamer inspiratie eettafel stoelen stoelen eetkamer eetkamer meubels moderne eetkamers groene eettafel stoelen grijze eettafel stoelen eetkamer inrichten witte eetkamer groene eetkamer witte eettafel met stoelen inspiratie inrichting eetkamer eetkamer inspiratie eettafel stoelen stoelen eetkamer eetkamer meubels moderne eetkamers groene eettafel stoelen grijze eettafel stoelen

#2: Het kiezen van een eettafel.

Als je de kleuren hebt gekozen, kun je aan de slag met de eettafel. Belangrijk voor de grootte van de eettafel, is hoeveel personen er aan de tafel moeten kunnen zitten. Daarna kijk je pas naar het formaat. Je hebt namelijk een ronde en rechthoekige eettafel. Welke vorm je kiest is afhankelijk van de ruimte, maar ook zeker van je smaak. Wij hebben een rechthoekige eettafel. Het gemakkelijke hiervan is, dat je deze in het midden van de eetkamer kunt plaatsen maar ook tegen de muur aan. Alleen al met het verplaatsen van de eettafel, lijkt de ruimte alweer anders ingericht.

eetkamer inrichten witte eetkamer groene eetkamer witte eettafel met stoelen inspiratie inrichting eetkamer eetkamer inspiratie eettafel stoelen stoelen eetkamer eetkamer meubels moderne eetkamers groene eettafel stoelen grijze eettafel stoeleneetkamer inrichten witte eetkamer groene eetkamer witte eettafel met stoelen inspiratie inrichting eetkamer eetkamer inspiratie eettafel stoelen stoelen eetkamer eetkamer meubels moderne eetkamers groene eettafel stoelen grijze eettafel stoelen

#3: Het kiezen van eetstoelen.

Na het kiezen van de eettafel ga je nu eetkamerstoelen uitkiezen. Kies voor stoelen die onder de eettafel passen. Dus weet je, voor het kopen van de tafel, al welke stoelen je wilt. Meet ze dan goed op, om zeker te weten dat ze onder de eettafel passen. Als je stoelen gaat kiezen, heb je drie opties:

  • Allemaal dezelfde stoelen
  • Allemaal verschillende stoelen
  • Verschillende kleuren/formaten stoelen per tweetal.

Afhankelijk wat je mooi vindt, maak je een keuze. Wij hebben gelijke eetkamerstoelen in duo’s. Twee grijze stoelen, twee olijfgroene stoelen en twee taupe stoelen.

eetkamer inrichten witte eetkamer groene eetkamer witte eettafel met stoelen inspiratie inrichting eetkamer eetkamer inspiratie eettafel stoelen stoelen eetkamer eetkamer meubels moderne eetkamers groene eettafel stoelen grijze eettafel stoelen eetkamer inrichten witte eetkamer groene eetkamer witte eettafel met stoelen inspiratie inrichting eetkamer eetkamer inspiratie eettafel stoelen stoelen eetkamer eetkamer meubels moderne eetkamers groene eettafel stoelen grijze eettafel stoelen eetkamer inrichten witte eetkamer groene eetkamer witte eettafel met stoelen inspiratie inrichting eetkamer eetkamer inspiratie eettafel stoelen stoelen eetkamer eetkamer meubels moderne eetkamers groene eettafel stoelen grijze eettafel stoelen eetkamer inrichten witte eetkamer groene eetkamer witte eettafel met stoelen inspiratie inrichting eetkamer eetkamer inspiratie eettafel stoelen stoelen eetkamer eetkamer meubels moderne eetkamers groene eettafel stoelen grijze eettafel stoelen

#4: Het kiezen van een vintrinekast of andere kast voor in de eetkamer.

In de eetkamer heb je vaak wel ruimte nodig om spullen op te bergen. Dit kun je in een vitrinekast doen, maar ook bijvoorbeeld in de keuken zelf. Je kiest zelf of het nodig is. Wij kozen voor een zwarte stalen vitrinekast. Deze staat in de keuken.

#5: Het kiezen van eetkamer accessoires

Na het kiezen van de grote elementen, kun je het geheel sfeervol gaan maken met accessoires. Dan hoeven niet heel veel woonaccessoires te zijn. Denk aan iets op tafel, zoals een vaas, schaal of juist andere decoratie. Omdat ik een groen vlak op de muur heb, koos ik ook voor decoratie op het vlak. Je ziet verschillende soorten decoratie; een vaas met bloemen, een metalen schaal maar ook een geverfd fruitkistje, een kandelaar en posters aan de muur.

Metalen schaal nog!

eetkamer inrichten witte eetkamer groene eetkamer witte eettafel met stoelen inspiratie inrichting eetkamer eetkamer inspiratie eettafel stoelen stoelen eetkamer eetkamer meubels moderne eetkamers groene eettafel stoelen grijze eettafel stoelen eetkamer inrichten witte eetkamer groene eetkamer witte eettafel met stoelen inspiratie inrichting eetkamer eetkamer inspiratie eettafel stoelen stoelen eetkamer eetkamer meubels moderne eetkamers groene eettafel stoelen grijze eettafel stoelen eetkamer inrichten witte eetkamer groene eetkamer witte eettafel met stoelen inspiratie inrichting eetkamer eetkamer inspiratie eettafel stoelen stoelen eetkamer eetkamer meubels moderne eetkamers groene eettafel stoelen grijze eettafel stoelen

Heb ik je geïnspireerd om de eetkamer ook te veranderen? Laat het me weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

You may also like

4 Reacties

Elke mei 29, 2021 - 3:09 pm

Hi Gemma,

Ik ben heel erg benieuwd naar die ‘taupe-stoelen’ die u ertussen heeft staan. Ik vind die erg mooi! Waar kan ik die kopen?

Met vriendelijke groet,
Elke Bekkers

Reply
Gebruiker avatar
Gemma juni 2, 2021 - 6:46 pm

Hi Elke,

Deze stoelen zijn van Kick. Je kunt ze bij verschillende winkels kopen, maar ook op hun website/webshop. Veel succes!

Groeten,
Gemma

Reply
Petra september 1, 2022 - 8:00 pm

Wat een prachtige eettafel. Mag ik vragen waar ik deze zou kunnen kopen?

Hartelijke groet,
Petra Konings

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 8, 2022 - 12:21 pm

Hoi Petra,

Dit is onze eigen eettafel. Flink wat jaren geleden hebben we deze bij de Karwei gekocht.

Groeten,
Gemma

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.