Home Interieurinspiratie Terracotta vaas: een stoere schelpenvaas!

Terracotta vaas: een stoere schelpenvaas!

door Gemma
Terracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazen

Terracotta; een warme en ook een bijzondere kleur. In ons interieur zie je veel van deze oranje / bruine / roze tint terug. Ik kocht laatst een mooie terracotta vaas, en deze wil ik graag met jullie delen! Kijk en lees je mee?

Terracotta

Naast een kleur, is terracotta ook een materiaal. En de kleur terracotta is een afgeleide van het materiaal. Terracotta betekent letterlijk in aarde gebakken, oftewel gebakken klei. Dit oranje / roze materiaal is poreus, gemaakt van aardewerk maar wel ongeglazuurd van roodgebakken klei. Je dit vaak terracotta bloempotten en (vroeger) ook wel tegels. En daar komt de kleur dan ook vandaan. De kleur die het materiaal heeft, wordt ook gebruikt als naam voor dit soort materiaal.

Terracotta heeft een warme, maar wel rustieke uitstraling en charme. Deze kleur zie je al een aantal jaren in het interieur terug. Het voordeel van deze kleur, is dat deze warmte geeft en dat deze in de herfst / winter te gebruiken is. En dan voornamelijk de donkere terra tinten. Daarentegen is deze ook in het voorjaar / zomer te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de frissere tinten terracotta.

Officieel is terracotta een oranjebruine kleur. Je vindt diverse tinten terra binnen zowel de oranje als bruine kleuren. Maar het wordt ook wel vaak vergeleken met perzik. De meer roze tint terracotta. Uitstekende RAL-kleuren die je kunt gebruiken als terracotta zijn RAL 2013 Parelmoer oranje en RAL 8023 Oranjebruin. Cheeky Chestnut van Flexa die roestbruin kleurt, en ook uitstekend als krachtige terracotta kleur te gebruiken.

Terracotta vaas

Via decoratie kun je heel goed deze warme kleur toevoegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een vaas. Een vaas vind je in ieder interieur terug. Dus kies bijvoorbeeld voor een terracotta vaas. Het makkelijke van een vaas is, dat je deze snel in je interieur kunt inpassen. Maar ook dat je deze snel kunt voorzien van decoratie. Denk bijvoorbeeld aan een plant in een vaas, of juist droogbloemen.

Terracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazen

HK Living vazen

Een bekend merk in de interieurspullen, is HK living. HK living is een Nederlands merk, welke door de hele wereld heen wordt verkocht. Edgy en raw noemen ze hun eigen collectie. Er worden vaak gebruik gemaakt van moderne designs, waarbij uniekheid en functionaliteit voorop staan.

Schelpenvaas

Eén van de meest bekende producten uit de HK living collectie is de schelpenvaas. Dit is een vaas in de vorm van een schelp. Deze wordt verkocht in de kleur terracotta. En deze terracotta schelpenvaas is enorm populair. In ons interieur staat deze stoere vaas ook te shinen. Ik wil je graag laten zien hoe je deze vaas kunt gebruiken in je interieur. Ik heb hem gebruikt op mijn metalen trolley, maar ook als decoratie in de vensterbank en op de eettafel. Je kunt hem daarnaast ook goed gebruiken op een kast bijvoorbeeld of in een kast. Kijk je mee?

Terracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazen      Terracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazen Terracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazenTerracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazenTerracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazenTerracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazenTerracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazen Terracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazenTerracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazen  Terracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazen Terracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazen Terracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazen

Terracotta vaas kopen

Uiteraard is het ook mogelijk om deze vaas te kopen. Ik heb een winkel opgezocht waar je deze nog kunt kopen. Klik op de foto om meteen de vaas te bekijken.

Terracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazen

Bron: Wehkamp – 20 cm € 14,95

Terracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazen

Bron: Wehkamp – 25 cm € 22,95

Terracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazen

Bron: Wehkamp

Terracotta-vaas-schelpenvaas-hk-living-vaas-hk-living-vazen

Bron: Wehkamp

Heb ik je geïnspireerd door deze terracotta schelpenvaas? Laat het me weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.