Home Industrieel/vintage interieur 5 musthaves voor een Scandinavisch industrieel interieur (deel 1)

5 musthaves voor een Scandinavisch industrieel interieur (deel 1)

door gemmavandervegt

Scandinavische invloeden in het interieur kom je overal tegen. Een Scandinavisch interieur is helemaal van deze tijd. Doordat de Scandinavische stijl minimalistisch is, leent deze stijl zich goed om te combineren met bijvoorbeeld een industrieel interieur.

In zowel de Scandinavische als de industriële stijl wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Alleen hebben deze materialen een verschillende soort uitstraling. Beton, metaal en (verweerd) hout zie je veel in een industriële inrichting. Terwijl in een Scandinavische woonstijl je meer de lichte natuurlijke materialen als licht hout/beton/steen, wol en glas tegenkomt.

Scandinavisch industrieel interieur Scandinavian industrial industriel interior musthaves
Bron: Helt Enkel

 

Scandinavisch industrieel interieur

Het combineren van een Scandinavisch met een industrieel interieur, geeft je huis een meestal lichte uitstraling met een stoer en industrieel karakter. Maar hoe kun je deze stijlen het beste combineren? Ik heb voor je vijf musthaves gemaakt. Hiermee kun je heel goed een Scandinavisch industrieel interieur creëren. Gebruik de volgende tips:

Tip 1: Gebruik oud, verweerd en/of geleefd hout
Tip 2: Ga voor lichte/neutrale kleuren gecombineerd met grijs
Tip 3: Kies één kleur in huis
Tip 4: Een witte houten vloer
Tip 5: Natuur in huis

Maar dit zijn nog niet alle tips, ik heb er nog 5! Deze ontdek je in deel 2 van een Scandinavisch industrieel interieur.

Klik hier voor meer informatie & inspiratie over een Scandinavisch industrieel interieur

Tip 1: Gebruik oud, verweerd en/of geleefd hout

Hout is een veel gebruikt materiaal in een Scandinavisch interieur. Het geeft een warme uitstraling aan je interieur. Ook in een industrieel interieur wordt veel gebruik gemaakt van hout. In een Scandinavisch interieur wordt van zowel oud als nieuw hout gebruik gemaakt, daarentegen zie je in een industrieel interieur vaak alleen oud, verweerd en/of geleefd hout. Wil je beide stijlen combineren, gebruik dan oud, verweerd en/of geleefd hout. Hieronder zie je inspiratiefoto’s om dat toe te lichten.

 

 

Tip 2: Ga voor lichte/neutrale kleuren gecombineerd met grijs

De basiskleuren in een Scandinavisch interieur bestaan uit neutrale tinten als; wit, crème, grijs, taupe en lichtblauw. De ‘standaard’ kleuren die je tegen komt in een industrieel interieur, zijn vaak diverse tinten grijs, bruin en zwart. Bij het combineren van beide stijlen, kun je het beste lichte/neutrale kleuren combineren met diverse grijs- of bruintinten. Je kunt ook eventueel zwart en wit met elkaar combineren, je ziet dit vaak terug in een Scandinavisch industrieel interieur. Hieronder zie je inspiratiefoto’s om dat toe te lichten.

Tip: alleen lichte kleuren is niet voldoende, zorg ook voor voldoende daglicht in je huis.

 

Tip 3: Kies één kleur in huis

De neutrale/witte kleuren geven je interieur een clean en soms zelfs sober karakter. Om je interieur wat meer pit en karakter te geven, kun je één kleur toevoegen aan je inrichting. Hieronder is o.a. gekozen voor de kleur groen, maar dan wel in verschillende tinten.

 

Tip 4: Een witte houten vloer

De kleur vloer die je in een Scandinavisch interieur meestal ziet, is de wit. Ook in een industrieel interieur kun je heel goed gebruik maken van een witte vloer. Dus naast de lichte kleuren, kun je ook de vloer een lichte kleur geven. Dit geeft een heel fris en ruimtelijk gevoel. Laat je inspireren door volgende inspiratiefoto’s:

 

 

Tip 5: Natuur in huis

In
Scandinavië houden ze van de natuur en ze integreren de natuur dan ook
graag in bij de inrichting van hun huis. Denk bijvoorbeeld aan de
materialen: hout, steen en keramiek. Maar ook de natuur zelf zie je terug, vul je huis bijvoorbeeld met planten voor een natuurlijke sfeer.

 

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.