Home Duurzaam wonen: recycle & upcycle Engelse theekopjes; my cup of tea!
vintage theekopje engels theekopje oude theekopjes engels kopje vintage kopje kringloopvondst vintage parel kringloopgeluk kleur in huis kleurrijk wonen cirkel op de muur cirkel verven muurcirkel

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik geen koffie drink. Ik vind de geur van bijvoorbeeld verse bonen koffie erg lekker, maar geur en smaak zijn bij mij niet hetzelfde. Geef mij maar liever een kopje thee. Zoals jullie wel eerder hebben gelezen, ben ik dol op vintage en tweedehands. Als het maar anders, soms uniek en authentiek is. Regelmatig ga ik dan ook op pad om op zoek te gaan naar een vintage pareltje in kringloopwinkels, maar ook op vlooienmarkten. Deze Engelse theekopjes heb ik dan ook gaandeweg de afgelopen twee jaar verzameld. De meeste komen uit de kringloopwinkels bij mij in de buurt. In deze blog wil ik je meer vertellen over mijn vintage theekopjes. Lees en kijk je mee?

Op zoek naar…

In eerste instantie was ik helemaal niet op zoek naar een verzameling van oude kopjes. Talloze ideeën heb ik in mijn hoofd. Vaak meer dan dat ik daadwerkelijk kan doen. Het idee was om van leuke oude kopjes kaarsjes te maken. Dus de afgelopen twee jaren struinde winkels en markten af op zoek naar theekopjes met een mooie look. Dit resulteerde in een hele verzameling kopjes (en veel ander glaswerk, want ook daar had ik alweer een ideetje voor…).

Vintage theekopjes

Doordat ik graag een DIY wou maken met een paar theekopjes, had ik dus al een aantal kopjes in huis. Deze staan nog steeds onaangeroerd in huis. Bijna iedere keer dat ik naar een kringloop of een vlooienmarkt ging, kwam ik wel weer thuis met een ander oud theekopje. Eerst vooral de retro varianten, maar ook de Engelse theekopjes gingen mee naar huis. Op een bepaald moment gingen we verhuizen naar onze nieuwe schuurwoning en daar had ik meer plek om mijn kringloopvondsten uit te stallen. En dat resulteerde erin dat er nog meer kwamen…

Cirkel op de muur

Al snel kwam ik met het idee om een cirkel op de muur te maken met daarin een rekje met daarop sowieso diverse mooie theekopjes en eventueel ook andere dingen. Ik had al eerder een String pocket gekocht in de kleur terracotta, deze ging ik ervoor gebruiken. De cirkel die op de muur is geverfd door uit de hand een cirkel om het rekje heen te verven. Hierdoor is het een organische vorm geworden. Het is geen symmetrische cirkel geworden, maar dat hoefde ook niet. Het mocht wel wat speels zijn. Hieronder zie je het de kopjes eruit zien. Ze staan trouwens in onze keuken. Hij past daarbij uitstekend bij onze notenhouten keuken.

Kleur op de muur: S 2030-Y60R en een klein druppeltje Flexa Buzz Colour 2.

vintage theekopje engels theekopje oude theekopjes engels kopje vintage kopje kringloopvondst vintage parel kringloopgeluk kleur in huis kleurrijk wonen cirkel op de muur cirkel verven muurcirkel vintage theekopje engels theekopje oude theekopjes engels kopje vintage kopje kringloopvondst vintage parel kringloopgeluk kleur in huis kleurrijk wonen cirkel op de muur cirkel verven muurcirkel vintage theekopje engels theekopje oude theekopjes engels kopje vintage kopje kringloopvondst vintage parel kringloopgeluk kleur in huis kleurrijk wonen cirkel op de muur cirkel verven muurcirkel vintage theekopje engels theekopje oude theekopjes engels kopje vintage kopje kringloopvondst vintage parel kringloopgeluk kleur in huis kleurrijk wonen cirkel op de muur cirkel verven muurcirkel

Wat vind jij van mijn rekje met mijn mooie verzameling Engelse theekopjes? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

Wil je graag deze blog delen op Pinterest? Dan kun je daarvoor heel makkelijk onderstaande foto gebruiken:

vintage theekopje engels theekopje oude theekopjes engels kopje vintage kopje kringloopvondst vintage parel kringloopgeluk kleur in huis kleurrijk wonen cirkel op de muur cirkel verven muurcirkel

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.