Home Industrieel/vintage interieur Vintage kast: mijn terracotta theekastje

Vintage kast: mijn terracotta theekastje

door Gemma
terracotta theekastje vintage kastje antiek theekastje

Vintage; ik ben er dol op. Ik vind het mooie aan vintage spullen, dat ze een verhaal hebben. Nu ken ik het verhaal niet altijd, maar toch weet je dat het meubels of de accessoire een leven ervoor heeft gehad. Dat maakt het speciaal. Daarnaast is het ook zo, dat vintage spullen niet in grote aantallen gemaakt zijn. De spullen zijn hierdoor een stuk unieker en authentieker dan de meubels en decoratie in de winkels. Ik laat je graag één van mijn vintage kasten zien; mijn terracotta theekastje. Kijk en lees je mee in deze blog?

Vintage kast

Je hebt vintage en vintagelook. Nieuwe producten in de winkel krijg vaak een bepaalde look mee, zodat ze een vintage uitstraling hebben. Als iets echt vintage is, dan is het zeker 30 jaar oud. Vintage betekent dan ook niet voor niks tweedehands. Eén van de items die veel vintage gekocht wordt, is een vintage kast. Vooral de houten variant is erg populair, omdat deze zich heel goed leent om op te knappen met een likje verf.

Ouderwets theekastje

De meeste theekastje zijn oud, sommige zijn heel erg oud. Je ziet dan ook vaak dat een theekastje zeker wel vintage is. De afgelopen jaren zijn de theekastjes enorm populair geworden. En niet alleen om thee in te bewaren, maar deze wordt gebruikt als een soort van kleine vitrinekastje. De meeste theekastjes hebben veel glas en staan op hoge poten. Daarnaast zie bij bijna ieder theekastje dat er een los dienblad op zat.

Terracotta theekastje

Ik ben sinds een tijdje ook helemaal weg van theekastje. Ik speur graag marktplaats af naar koopjes. Een tijdje geleden kocht ik een rond theekastje, ook wel een Engels theekastje genoemd. Hij was in het wit geverfd, maar dat vond ik wat saai. Ik gaf hem een update, door hem te verven in de kleur terracotta. Hieronder zie je mijn antieke theekastje en hoe ik hem in de woonkamer heb staan:

De terracotta kleur die ik gebruikte heeft de kleurcode #S 3040-Y60R.

terracotta theekastje vintage kastje antiek theekastje ouderwets theekastje oud kastje terracotta meubels terracotta theekastje vintage kastje antiek theekastje ouderwets theekastje oud kastje terracotta meubels

Wat vind jij van mijn vintage kastje? Laat je me dat weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd wat je van mijn terracotta theekastje vindt!

Veel-liefs-gemma

Wil je graag deze blog delen op Pinterest? Dan kun je heel gemakkelijk onderstaande foto delen:

terracotta theekastje vintage kastje antiek theekastje ouderwets theekastje oud kastje terracotta meubels

You may also like

21 Reacties

Annemarie van Lankveld februari 19, 2022 - 8:38 am

Heel mooi kastje, origineel. Ik ben ook weg van de plant die erop staat.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma februari 22, 2022 - 9:05 pm

Ja, die is ook heel gaaf. Een gatenplant/Monstera.

Reply
Linda schrijft "top februari 19, 2022 - 9:47 am

Het theekastje staat leuk in je interieur, hier hebben we meer moderne en industriële meubels

Reply
Gebruiker avatar
Gemma februari 22, 2022 - 9:05 pm

Dankje!

Reply
Nicole Orriëns februari 19, 2022 - 11:30 am

Oh, wat een geweldig kastje is dat! Mijn hart gaat daar echt sneller van kloppen. Die zou ik ook zo in mijn kamer zetten!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma februari 22, 2022 - 9:05 pm

Super leuk!

Reply
EvenDelen.be februari 19, 2022 - 1:35 pm

Ik hou wel van een paar stukken echte vintage.
Ik had nog nooit van een theekastje gehoord. Het ziet er heel mooi uit!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma februari 22, 2022 - 9:05 pm

Ja, vintage objecten kunnen haast niet ontbreken in je interieur!

Reply
Jolanda februari 19, 2022 - 2:28 pm

Ik vind het een geweldig mooi kastje. Niet te groot en heel handig. Leuk om te zien en een mooie kleur!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma februari 22, 2022 - 9:03 pm

Dankje! Leuk om te horen!

Reply
Kelly februari 19, 2022 - 8:03 pm

Wauww! Superleuk! Bij mij thuis had hij ook wel mooi in het wit gestaan ☺️ Maar door dit kleur valt het sowieso meer op. En dat mag zeker! Top!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma februari 22, 2022 - 9:04 pm

Ook in het wit was hij mooi, maar ik wou net iets meer pit! En dat heeft hij nu!

Reply
Elena februari 19, 2022 - 8:38 pm

Ik vind het ook leuk aan vintage spullen dat er een verhaal achter zit. Maar daarnaast ziet het er vaak ook leuk uit

Reply
Gebruiker avatar
Gemma februari 22, 2022 - 9:03 pm

Absoluut!

Reply
Frederique februari 26, 2022 - 1:15 pm

Prachtig, helemaal mijn stijl. Ik heb sowieso zelf ook veel vintage spullen.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma maart 4, 2022 - 8:58 am

Super leuk om te horen!

Reply
Jadis maart 1, 2022 - 1:39 pm

Heel leuk! Mijn halve huis staat vol met antiek. Vaak schilder ik ze wit of groen

Reply
Gebruiker avatar
Gemma maart 4, 2022 - 8:57 am

Super leuk! Hier staat ook veel vintage en met een likje verf kan je ze goed een nieuwe look geven.

Reply
Amber mei 25, 2022 - 8:01 pm

Erg leuk zeg! Ik ben op zoek naar zo een kleur voor een kast. Welke kleur heb jij gebruikt voor je theekastje?

Reply
Gebruiker avatar
Gemma juni 17, 2022 - 8:01 am

Hoi Amber,

Bedankt voor je reactie! De kleur die ik hebt gebruikt is S 3040-Y60R. Deze kleurcode kun je meenemen naar de bouwmarkt of speciaalzaak en dan kunnen ze hem voor je mengen.

Groeten,
Gemma

Reply
Gebruiker avatar
Gemma juni 17, 2022 - 8:01 am

Hoi Amber,

Bedankt voor je reactie! De kleur die ik hebt gebruikt is S 3040-Y60R. Deze kleurcode kun je meenemen naar de bouwmarkt of speciaalzaak en dan kunnen ze hem voor je mengen.

Groeten,
Gemma

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.