Home Planten & Bloemen Plant verzorgen: Help, de grond van mijn plant wordt wit… Wat nu?

Plant verzorgen: Help, de grond van mijn plant wordt wit… Wat nu?

door Gemma
Grond-plant-wit planten verzorgen

Als jij, net als ik, veel planten in huis hebt dan wil je ze graag goed verzorgen. Toch gebeurd er eens in de zoveel tijd iets met de planten waardoor ze minder groeien ineens. Dan is het belangrijk aan plant verzorgen te doen. Denk aan rouwvliegjes, trips of schimmel. Herken jij een van deze problemen? Over die laatste wil ik het graag hebben in deze blog. Dat de grond van je plant ineens wit wordt? Lees dan snel verder! Ik vertel je wat het is, maar ook wat je eraan kunt doen.

Plant heeft witte grond

Een tijdje geleden viel het me op dat een aantal planten witte grond had gekregen. Ik zag geen beestjes, vliegjes of trips dus ik wist niet zo goed wat het was. Ik ging vervolgens even googelen, en al snel kwam ik erachter dat het hier om schimmel ging. En ook dat dit relatief onschuldig is, gelukkig. Eerder heb ik ook al eens last gehad van trips, en dat wou ik niet graag nog een keer! Hierdoor zijn er zeker 5 (!) planten overleden en een aantal is (nog steeds) herstellende…

Grond-plant-wit planten verzorgen

Hoe kom je er vanaf? Tips voor plant verzorgen

Doordat ik wist dat de schimmel niet heel veel kwaad kon, maakte ik me niet heel veel zorgen en liet ik de witte grond eerst even zitten. Ik had wel gelezen dat de schimmel niks negatiefs doet tegen je plant, maar dat het zou kunnen dat je kamerplant toch iets minder gaat groeien. Ik besloot daarom om de plant te behandelen tegen de schimmel. En dat is helemaal niet moeilijk! Ik schepte de witte grond uit de metalen bloempot en ik deed er nieuwe potgrond in. Daarna plaatste ik hem weer in huis. En alleen door de grond eruit te halen, en nieuwe erin te stoppen is de schimmel. Makkelijk niet? En nu maar weer fijn groeien, pannenkoekplant! Lees ook: met deze tips houd jij je planten in leven!

Grond-plant-wit planten verzorgenGrond-plant-wit planten verzorgen

Heb jij hier ook wel eens last van? Laat het me weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.