Home Botanisch interieur Simpele en makkelijke manier tegen trips bij kamerplanten

Simpele en makkelijke manier tegen trips bij kamerplanten

door Gemma
trips planten trips kamerplant trips bestrijden kamerplant trips op plant trips op planten trips bestrijden op kamerplanten planten trips trips in planten trips kamerplanten bestrijden

Als je veel planten in huis hebt, kom je en jouw planten in aanraking met beestjes of ander ongedierte. Ook ik heb dat ervaren. De rouwvliegjes zijn hier al geweest, maar een tijdje geleden had ik last van trips. En ik heb ervaren dat deze miniscule beestjes (die amper met het oog te zien zijn) de planten goed kunnen dwarsbomen. Wat begon bij één plant sprong al gauw over naar meer dan 10 planten. Een aantal van deze planten heb ik kunnen redden, een aantal niet helaas. Maar ik heb wel ontdekt waarmee je ze goed kunt behandelen, als je op tijd bent. Heb je ook last van deze beestjes? Lees dan vooral verder. Het is in principe niet moeilijk en duur om ze weg te krijgen. Zo bestrijd je trips bij kamerplanten!

Wat zijn trips?

Trips zijn beestjes, ze prikken in de cellen van bladeren en zuigen deze leeg. Je ziet het aan het blad doordat het blad geel/bruin wordt. De bladeren zullen verdrogen en de plant zal niet goed verder gaan groeien. Het nadeel is dat je de trips niet goed kunt zien. Ze zijn klein en dun, en hebben vleugels. Omdat ze kunnen vliegen, zijn ze ook erg bevreesd. De uitwerpselen van de trips zijn zwart, en deze zie je meestal, maar dan zitten ze er al. De trips houden niet van een vochtige omgeving. Heb je een droge lucht in huis, dan is het aan te raden om wellicht een bevochtiger in huis te nemen.

trips planten trips kamerplant trips bestrijden kamerplant trips op plant trips op planten trips bestrijden op kamerplanten planten trips trips in planten trips kamerplanten bestrijdentrips planten trips kamerplant trips bestrijden kamerplant trips op plant trips op planten trips bestrijden op kamerplanten planten trips trips in planten trips kamerplanten bestrijdentrips planten trips kamerplant trips bestrijden kamerplant trips op plant trips op planten trips bestrijden op kamerplanten planten trips trips in planten trips kamerplanten bestrijden

Trips bestrijden kamerplant

Als je zoekt op Google kun je veel middeltjes vinden om trips bij kamerplanten te bestrijden. Ik koos daar bewust niet voor. In mijn beleving was er vast wel een huis tuin en keuken middeltje wat ik kon gebruiken. En ja, ik vond die! Wat heb je nodig?

  • Groene zeep (20 gram)
  • Spiritus (20 ml)
  • Water (1 liter)
  • Plantenspuit

Meng alle ingrediënten door elkaar. Hieronder zie je ze. Ik had een kleine plantenspuit (van een oude verpakking), dus er bleef bij mij wat over. Maar je zult het wel nodig hebben. Gooi het dus niet weg! Je gaat nu namelijk iedere dag of in ieder geval om de dag de aangetaste planten in spuiten met dit goedje. Zijn er bladeren tussen die al teveel aangetast zijn? Deze kun je het beste eruit halen, hoe zonde het ook is. Je zult zien dat na een tijdje de trips verdwijnen. Wel kan het zo zijn, dat de trips overspringen over de andere nog gezonde kamerplanten. Je kunt deze preventief behandelen of ze gewoon in de gaten houden.

Om trips te bestrijden voordat ze de bladeren aantasten, kun je gebruik maken van aaltjes. Voordat trips volwassen wordt, verpoppen ze zich op de grond. Wanneer je aaltjes aanbrengt zal deze stadia van trips bestreden worden.

trips planten trips kamerplant trips bestrijden kamerplant trips op plant trips op planten trips bestrijden op kamerplanten planten trips trips in planten trips kamerplanten bestrijdentrips planten trips kamerplant trips bestrijden kamerplant trips op plant trips op planten trips bestrijden op kamerplanten planten trips trips in planten trips kamerplanten bestrijden

Wist je wel dat een waterbol een plant heel goed kan helpen groeien?

Heb jij ook al eens trips gehad? Hoe heb jij ze behandeld? Heb je deze methode al eens geprobeerd? Of heb je wellicht nog een andere tip? Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Veel-liefs-gemma

Wil je graag deze blog delen op Pinterest? Je kunt de afbeelding hieronder gebruiken:

trips planten trips kamerplant trips bestrijden kamerplant trips op plant trips op planten trips bestrijden op kamerplanten planten trips trips in planten trips kamerplanten bestrijden

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...