Home Interieur stylingtips Oude blikken in huis als vintage decoratie

Oude blikken in huis als vintage decoratie

door Gemma
Oude-blikken-vintage-blikken-retro-blikken-oude-voorraadblikken-koffieblikken-cacaoblikken-theeblikken

Vroeger was ik al dol op oude blikken; koffieblikken, beschuitblikken maar ook zeker cacaoblikken of oude theeblikken. Mijn moeder had ook diverse vintage blikken in huis staan. Blijkbaar heb ik deze voorliefde voor retro blikken overgenomen. En daarom hoog tijd, om er eens over te schrijven! Kijk en lees je mee?

Vintage blikken of retro blikken?

Wanneer noem je een blik vintage? Wanneer noem je een blik retro? Veel mensen kennen niet duidelijk het verschil; deze begrippen worden dan ook veel door elkaar gebruikt. Toch verschillen retro en vintage wel degelijk van elkaar. Bij vintage gaat het om producten die daadwerkelijk oud zijn en er oud uitzien. Vintage betekent dan ook tweedehands. Retro daarentegen heeft een vintage uitstraling, maar is vaak nieuw. De uitstraling is dus geïnspireerd op een vintage verleden, maar echt uniek en bijzonder is het product/object niet omdat ze veelal nieuw zijn.

Theeblikken

Naast dat ik dol ben op thee, zijn de oude theeblikken ook erg mooi. Denk bijvoorbeeld aan de Pickwick blikken, maar ook die van Twinings en van Nelle. Maar er zijn nog wel veel meer te vinden. Ik kijk vooral naar de kleur, vorm en grootte.

Extra leuk, is om een plantje in een oude blik te stoppen. Dit is een bijzondere manier van een bloempot.

Oude-blikken-vintage-blikken-retro-blikken-oude-voorraadblikken-koffieblikken-cacaoblikken-theeblikkenOude-blikken-vintage-blikken-retro-blikken-oude-voorraadblikken-koffieblikken-cacaoblikken-theeblikken Oude-blikken-vintage-blikken-retro-blikken-oude-voorraadblikken-koffieblikken-cacaoblikken-theeblikken Oude-blikken-vintage-blikken-retro-blikken-oude-voorraadblikken-koffieblikken-cacaoblikken-theeblikken

Koffieblikken

Ik ben dan geen koffiedrinker, maar de oude koffieblikken zijn wel erg mooi! Wat dacht je van een Douwe Egberts, maar ook (net als bij de theeblikken) van Melle. Je ziet in deze soort blikken ook grotere oude voorraadblikken.

Cacaoblikken

Ik ben dol op chocola, en gelukkig zijn de cacaoblikken ook erg mooi. Merken die je ziet zijn Droste, Korff en Van Houten.

Oude-blikken-vintage-blikken-retro-blikken-oude-voorraadblikken-koffieblikken-cacaoblikken-theeblikken

Vintage voorraadblikken

Er zijn uiteraard nog veel meer mooie oude en vintage blikken te vinden, die je kunt gebruiken in je interieur. Ik heb bijvoorbeeld eentje gevonden met suiker erop. Deze heeft de kleur oranje en goud, en hierdoor past deze heel goed bij mijn andere kleuren in huis. Kijk dus vooral ook naar de kleuren, vorm en grootte van het blik bij een mogelijke aanschaf. Juist een onbekend en uniek exemplaar is wel erg authentiek, en daarmee bijzonder. Niet iedereen heeft er één in huis.

Oude-blikken-vintage-blikken-retro-blikken-oude-voorraadblikken-koffieblikken-cacaoblikken-theeblikken

Vintage spullen uit de kringloop

De kringloop, maar ook marktplaats of marketplace van Facebook staat vol met vintage/oude spullen. Ik kijk regelmatig online, maar ook in diverse kringlopen. Op zoek naar o.a. oude/stoere blikken. Ik kijk altijd even of ik een stoer blik kan vinden. Dit hoeft niet eens altijd een blik te zijn van een bekend merk, maar ik kijk vooral naar de kleur, de vorm, de grootte maar ook wel naar de status van het blik. Ik wil wel graag een blik die er oud uitziet, maar niet te verweerd zodat je niet meer kan zien wat er op staat bijvoorbeeld.

Oude voorraadblikken als decoratie

Ik ben dol op oude objecten; deze hebben een ziel en een verhaal. Ook al ken je dat verhaal meestal niet. Het maakt ze toch meer bijzonder dan een nieuw blik uit de winkel. Tevens ziet een vintage blik er niet meer netjes uit, door beschadigingen of juist deukjes en/of kleurverschil. Ik combineer graag oude objecten met nieuwe decoratie in huis. Hier lenen de oude blikken zich uitstekend voor. Ik laat je zien wat je kunt doen in jouw interieur met deze blikken. Je kunt de vintage blikken gebruiken als/in:

  • In de vensterbank
  • Op een schaal
  • Op een kast
  • In een kast / zoals vitrinekast
  • In de keuken

De oude blikken zijn heel goed met planten te combineren. Maar je kunt deze blikken ook combineren met andere vintage decoratie zoals een vintage typemachine.

Heb ik je geïnspireerd voor oude blikken in huis als decoratie? Ik zou het heel leuk vinden als je dat laat weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.