Home Interieurinspiratie Houten kistje als handige decoratie!

Houten kistje als handige decoratie!

door Gemma
Houten-kistje-fruitkistje-aardappelkistje-oud-kratje-vintage-krat-vintage-kist-kleine-houten-kistjes-houten-opbergkist-houten-kistje-decoratie-houten-kistje-interieur

Iedereen kent ze wel; de handige houten kistjes. Ook bijna iedereen heeft ze wel in huis. Ikzelf ook. Ik wil je vandaag laten zien, dat ze handig en leuk zijn. Het voordeel van deze kistjes is, dat je ze bijvoorbeeld kunt verven of kun bewerken met bijvoorbeeld wax of olie. Daarmee geef je ze een andere look. Hieronder laat ik je zien hoe je een kistje kunt gebruiken om mee op te bergen, maar ook om als decoratie in huis te gebruiken. Kijk je mee?

In deze blog vertel ik over de twee functies van een houten kistje; als opbergkistje en het kistje om mee te stylen.

Houten opbergkist

Opbergruimte kun je nooit genoeg hebben. Iedereen heeft wel één of meerdere kast(en) in huis staan. Hier kun je spullen in opbergen. Tevens kun je een keuken gebruiken om spullen in op te ruimen. En juist als je snel wat opbergruimte nodig hebt, of als je iets anders wilt om je spullen in te stoppen, kun je een houten krat of houten kist gebruiken. Juist de afwisseling in materialen en objecten, maakt het een geschikt item voor opbergen. Daarnaast is een houten kistje bijna overal neer te zetten en te gebruiken. Dus ook als je weinig ruimte hebt, kun je een kistje goed gebruiken.

Aardappelkistje of fruitkistje

Je ziet eigenlijk twee soorten kistjes; oude en nieuwe houten kistjes. Vooral onder de oude kistjes worden aardappelkistje en fruitkistjes gebruiken. Je raad het al, deze kistjes zijn gebruikt voor de aardappelen en/of fruit vroeger. Het gemak van deze items is, dat je ze makkelijk kan (op)stapelen.

Houten kistje als decoratie

Uiteraard kun je het kistje ook gebruiken met een dubbele functie; om mee te stylen maar ook deels om bijvoorbeeld een aantal boeken of tijdschriften in op te bergen. Als je hem ook maar voor een deel als decoratie in huis gebruikt, dan heb je drie verschillende opties:

  1. Je gebruikt het kistje op de kop
  2. Je gebruikt het kistje staande op de lange zijde
  3. Je gebruikt het kistje staande op de brede/korte zijde

Uiteraard is het ook mogelijk om er wieltjes onder te zetten, zodat je deze makkelijk kan verplaatsen.

Hieronder laat ik je zien hoe dat eruit kan zien:

#1: Het houten kistje op de kop

Als jet het kistje op de kop zet, dan zie je geen open gat. Je kunt er heel goed iets opzetten. Zoals een metalen schaal met bijvoorbeeld plantjes en andere decoratie.

#2: Het vintage kistje staande op de lange zijde

#3: Het oude kistje staande op de brede/korte zijde

Heb ik je geïnspireerd? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.