Home Eclectisch interieur Vintage typemachine in huis
oude typemachine vintage typemachine ouderwetse typemachine antieke typemachine typemachine ouderwets typemachines olivetti typemachine eerste typemachine

Het combineren van oud en nieuw in een interieur vind ik ontzettend gaaf. Het geeft net even een andere twist aan je interieur. Vooral oude item kunnen uniek zijn. Ze zijn meestal niet in grote getale gemaakt, maar van bepaalde oude vintage decoratie zijn er niet zo heel veel meer te vinden. Vaak zijn ze allemaal ook net even anders, omdat ze bijvoorbeeld met de hand vorig gemaakt zijn. In mijn zoektocht naar oude spullen die ik mooi vind, ga ik vaak naar de kringloop. Maar ik haal ook veel inspiratie van Pinterest en Instagram. Als ik op zoek ben naar een bepaald item, dan zoek ik meestal op marktplaats. Maar vaker ga ik naar de kringloop. Het is nog wel eens dat ik verrast wordt door wat ik daar vind. Zo vond ik ook een ouderwetse typemachine. En ik heb lang nagedacht hoe ik deze zou gaan stylen. Het verrast je vast niet daar ik daarvoor een deel van mijn plantenverzameling voor gebruikt. Ik wil het je graag laten zien in deze blog. Kijk en lees je mee?

Vintage decoratie

Vintage en retro worden vaak met elkaar verwisseld. Vintage moet gewoon oud zijn (liefst meer dan 30 jaar) en retro hoeft niet oud te zijn. Dit is meer een bepaalde stijl van objecten. Als je wel eens in een tweedehands winkel bent geweest of in een kringloopwinkel, dan ben je vast wel eens oude spullen tegengekomen. De één noemt het rotzooi, voor de ander zijn het schatten. Dit is ook heel erg afhankelijk van stijl en persoonlijkheid. Als je, net als ik, ervoor kiest om vintage en nieuw met elkaar te combineren dan ontstaat er een soort van eclectische woonstijl. Als ik naar mezelf kijk, dan kies ik vintage spullen die ik mooi vind en niet omdat iemand anders ze mooi vindt. Het zegt dus iets over mijn persoonlijkheid, en dat zie je terug in deze persoonlijke eclectische stijl.

Ga je op zoek naar vintage decoratie? Kies dan vooral wat je mooi vindt. Wel kan je bijvoorbeeld rekening houden met bepaalde kleuren. Maar vintage decoratie is heel goed te mixen en combineren met nieuwe spullen, dus vorm en grootte maken echt niet uit.

De afgelopen jaren heb ik veel vintage items gekocht via Marktplaats, maar vooral in de kringloopwinkels in de buurt van Wolvega. Ik kocht oude theeblikjes, oude koffieblikjes en vaasjes maar ik kocht ook vintage koffers en een vintage letterbak.

Vintage typemachine

Deze antieke typemachine kocht ik in een kringloopwinkel hier in de buurt. Ik betaalde er 20 euro voor. Dat vond ik prima, want ik vond hem wel erg mooi. Vroeger werd een typemachine gebruikt om mee te schrijven, momenteel gebruiken we allang geen typemachines meer maar bijvoorbeeld de laptop. Dit is een Olivetti typemachine. Het zegt mij helemaal niks, maar ik heb even gegoogled en dit blijkt wel een robuust merk typemachine te zijn.

Stylen typemachine

Omdat deze machine van zichzelf al erg mooi is, kun je hem heel goed zonder decoratie eromheen in huis zetten. Denk bijvoorbeeld aan een vensterbank of een kast, waar je hem op of juist in kan zetten. Een tijdje heeft deze stoere bink op mijn Ikea locker gestaan, maar bij het veranderen van mijn decoratie in huis (ja, dat doe ik zeker 6x in het jaar) ging de typemachine naar de werkkamer. Daar kwam ik hem last weer tegen, en ik besloot hem weer in huis te gebruiken. Nu had ik in gedachte om de typemachine iets ongewoner te decoreren. Namelijk met heel veel (kleine) plantjes. En dit is het resultaat geworden. Ik vind het bijzonder leuk!

oude typemachine vintage typemachine ouderwetse typemachine antieke typemachine typemachine ouderwets typemachines olivetti typemachine eerste typemachineoude typemachine vintage typemachine ouderwetse typemachine antieke typemachine typemachine ouderwets typemachines olivetti typemachine eerste typemachineoude typemachine vintage typemachine ouderwetse typemachine antieke typemachine typemachine ouderwets typemachines olivetti typemachine eerste typemachineoude typemachine vintage typemachine ouderwetse typemachine antieke typemachine typemachine ouderwets typemachines olivetti typemachine eerste typemachine oude typemachine vintage typemachine ouderwetse typemachine antieke typemachine typemachine ouderwets typemachines olivetti typemachine eerste typemachine

Heb jij ook een vintage typemachine in huis? Of heb ik je geïnspireerd? Ik hoop het! Laat het me weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

You may also like

18 Reacties

Lindaschrijfthetop mei 5, 2021 - 8:34 am

Wow dat is echt een ouderwetse. Ik koop weinig via marktplaats of de kringloop.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 5, 2021 - 11:48 am

Ja dat is het zeker! Helaas doet hij het (nog) niet…

Reply
Mandy mei 5, 2021 - 9:26 am

Dit is wel een droom van mij! Een mooie typemachine. Maar ik woon helaas nog niet op mezelf en nu geen ruimte voor. Ik vind het echt prachtig!!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 5, 2021 - 11:17 am

Hi Mandy,

Hij is ook echt super tof. Zelfs mijn kinderen spelen er graag mee. En nu willen ze ook nog graag dat hij het echt gaat doen 🙂

Groeten,
Gemma

Reply
Nicole Orriëns mei 5, 2021 - 1:45 pm

Ik vind ‘m echt schitterend! En wat heb je die bloemen er leuk ingezet. Daar zou ik zelf niet opkomen, maar het staat echt prachtig.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 5, 2021 - 6:35 pm

Dankje! Het is inderdaad goed geslaagd 🙂

Reply
Jouvence mei 6, 2021 - 5:32 pm

Wat gaaf zo’n vintage typemachine! Als het goed is krijgen wij die van mijn man zijn opa.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 16, 2021 - 9:35 am

Super stoer!

Reply
hippiemeisje mei 9, 2021 - 11:20 am

Ik vind dit een heel originele plantenpot op deze manier.
Zelf houd ik enorm van Vintage en Retro, ik smijt ze gewoon ook door elkaar tot mijn stijl. En ja, ik koop heel vaak in de kringloop, voor mij zijn het ware schatten.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 12, 2021 - 4:49 am

Super leuk om te horen!

Reply
Tessa mei 10, 2021 - 4:43 pm

Ik ben dol op vintage. Zelf heb ik de oude typemachine van mijn opa in mijn gang staan

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 12, 2021 - 4:48 am

Super leuk! En ook zo leuk dat er een verhaal aan zit!

Reply
Jasmina mei 13, 2021 - 7:00 pm

Oow wat geweldig! Super leuk met die plantjes…ook super uniek..nooit eerder gezien

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 16, 2021 - 8:51 am

Dankje! Het is inderdaad wel creatief. Het is weer eens wat anders 🙂

Reply
Gea mei 13, 2021 - 7:41 pm

Wat leuk gedaan ook. Ik vind het er leuk uit zien, maar het past niet in onze woonstijl. Wij zijn meer van de moderne woonartikelen etc

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 16, 2021 - 8:51 am

Dankjewel! Leuk om te horen!

Reply
Suzanne Slinkert september 23, 2021 - 6:26 am

Kom je verhaal nu tegen omdat ik zo een typemachine voor mezelf ga maken de vraag is wat heb jij onder de plantjes gedaan tegen het water en dat je gewoon goed water kant geven ? Ik hoor het graag alvast bedankt voor de moeite !
Groet Suzanne

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 23, 2021 - 7:52 am

Hoi Suzanne,

Bedankt voor je reactie. Ik heb er een plastic zakje onder gedaan. En ik haal ze eruit om ze op water te zetten; 1x in de week of 1x in de twee weken.

Veel succes!

Groeten,
Gemma

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.