Home Nieuwbouw huis Lamp boven kookeiland: fireflies hanglampjes

Lamp boven kookeiland: fireflies hanglampjes

door Gemma
lamp kookeiland lamp boven kookeiland verlichting boven kookeiland lampen boven kookeiland verlichting keukeneiland hanglamp keukeneiland hanglamp boven kookeiland hanglamp kookeiland kookeiland verlichting kookeiland lamp lamp voor boven kookeiland hanglamp gekleurd glas lamp gekleurd glas gekleurde glazen hanglampen glazen hanglamp gekleurd gekleurde glas lampen lampen van gekleurd glas

In de zoektocht naar mooie verlichting, ben ik veel tegen gekomen. Voor inspiratie speur ik eerst altijd Pinterest af. Op Pinterest vind ik genoeg inspiratie, om vervolgens mijn keuze voor verlichting iets te kunnen verkleinen. Zoals jullie weten, zijn wij een schuurwoning aan het bouwen. Deze is nog lang niet af, maar onlangs werd mij door de installateur (mijn vader) gevraagd waar ik welke lampjes wou hebben. Daar moest ik even over nadenken, wat resulteerde in een lichtplan. Het kostte mij even een paar uur denkwerk, maar ik ben heel blij dat ik het verlichtingsplan heb gemaakt. Hierdoor weet ik nu ongeveer waar ik wat wil hebben. Boven het kookeiland was (ben) ik op zoek naar 3 leuke hanglampjes. Maar toen ik deze gezellige lampjes tegenkwam, was ik meteen verkocht. Wat zijn ze ontzettend gaaf! Ik wil je ze graag laten zien in deze blog. Kijk en lees je mee?

Bron header: Studio Kalff

Lamp boven kookeiland

Nu in ons huidige huis, maar ook straks in ons nieuwe huis, krijgen we weer een kookeiland. Wij vinden dat zo fijn. Je hebt zoveel ruimte. En we gebruiken hem voor veel meer dan alleen om te koken. Het is ook een soort van grote statafel, maar ook werkbank en opslagplaats. Wel wordt het kookeiland is onze houten schuurwoning iets langer, en komt er ook een barretje aan vast. Momenteel hebben we spotjes in ons verlaagd plafond (vanwege de afwerking van de afzuigkap). Het is handig en praktisch, maar ik zou ook wel graag iets met hanglampjes willen doen. Ook krijgen we nog enkele spots. Maar voor de sfeerverlichting vind ik 2 of 3 hanglampjes boven een kookeiland toch wel erg sfeervol. Een lamp die daar ook uitstekend bij past is de Flowerpot lamp.

Gekleurde glazen hanglampjes

Kleur gebruik ik regelmatig in ons interieur. Het maakt me blij. Het is niet zo dat ons interieur helemaal vol staat met allerlei gekleurde items, maar ik maak er zeker gebruik van. Regelmatig ga ik naar de kringloop of naar een vlooienmarkt voor een vintage pareltje (uiteraard). Waar ik 9 van 10 keer mee terug kom, is een vaasje of glaswerk. Gekleurd of niet gekleurd. En nu snap ik ook meteen waarom ik deze gekleurde glazen hanglampjes zo gaaf vindt. In deze hanglampjes wordt gebruikt gemaakt van bewerkt glaswerk met wat kleur.

lamp kookeiland lamp boven kookeiland verlichting boven kookeiland lampen boven kookeiland verlichting keukeneiland hanglamp keukeneiland hanglamp boven kookeiland hanglamp kookeiland kookeiland verlichting kookeiland lamp lamp voor boven kookeiland hanglamp gekleurd glas lamp gekleurd glas gekleurde glazen hanglampen glazen hanglamp gekleurd gekleurde glas lampen lampen van gekleurd glas

Studio Kalff Fireflies

Deze hanglampjes Fireflies zijn smalle hanglampje, en ze zijn gemaakt van vintage glaswerk. Hierdoor is ieder lampje uniek. Het formaat van het hanglampje is 15 x 10 cm. Er zit een lampje bij, en als deze aan staat dan wordt het licht verspreid door de gehele firefly.

Hieronder zie je de Fireflies hanglampjes. Alle foto’s zijn eigendom van Studio Kalff.

lamp kookeiland lamp boven kookeiland verlichting boven kookeiland lampen boven kookeiland verlichting keukeneiland hanglamp keukeneiland hanglamp boven kookeiland hanglamp kookeiland kookeiland verlichting kookeiland lamp lamp voor boven kookeiland hanglamp gekleurd glas lamp gekleurd glas gekleurde glazen hanglampen glazen hanglamp gekleurd gekleurde glas lampen lampen van gekleurd glaslamp kookeiland lamp boven kookeiland verlichting boven kookeiland lampen boven kookeiland verlichting keukeneiland hanglamp keukeneiland hanglamp boven kookeiland hanglamp kookeiland kookeiland verlichting kookeiland lamp lamp voor boven kookeiland hanglamp gekleurd glas lamp gekleurd glas gekleurde glazen hanglampen glazen hanglamp gekleurd gekleurde glas lampen lampen van gekleurd glaslamp kookeiland lamp boven kookeiland verlichting boven kookeiland lampen boven kookeiland verlichting keukeneiland hanglamp keukeneiland hanglamp boven kookeiland hanglamp kookeiland kookeiland verlichting kookeiland lamp lamp voor boven kookeiland hanglamp gekleurd glas lamp gekleurd glas gekleurde glazen hanglampen glazen hanglamp gekleurd gekleurde glas lampen lampen van gekleurd glas lamp kookeiland lamp boven kookeiland verlichting boven kookeiland lampen boven kookeiland verlichting keukeneiland hanglamp keukeneiland hanglamp boven kookeiland hanglamp kookeiland kookeiland verlichting kookeiland lamp lamp voor boven kookeiland hanglamp gekleurd glas lamp gekleurd glas gekleurde glazen hanglampen glazen hanglamp gekleurd gekleurde glas lampen lampen van gekleurd glas

Wat vind jij van deze vintage gekleurde glazen hanglampjes? Ik vind ze enorm gaaf! Ik denk ook dat dit komt doordat ze wel redelijk uniek, authentiek en gewoon anders zijn. Laat je me weten wat je vindt van deze lampjes in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

 

You may also like

4 Reacties

Frauwallner Anton januari 14, 2023 - 11:48 am

Gibt es eine Seite auf Deutsch ?

Reply
Gebruiker avatar
Gemma januari 20, 2023 - 1:30 pm

Je kunt de website wel laten vertalen naar Duits.

Reply
Gea Danes januari 20, 2023 - 12:20 pm

Geweldig! Wat kosten die lampjes?

Reply
Gebruiker avatar
Gemma januari 20, 2023 - 1:30 pm

Ja mooi zijn ze hè! Vind ik ook! Ik verkoop ze niet. Ze zijn handgemaakt door een atelier. Verkoopadressen vind je terug in deze blog. Ze maken ze op bestelling. En ze kosten eerder € 395,- per stuk.

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.