Home DIY Kerst Kerstballen nieuwe look geven; aan de slag met alcohol ink!

Kerstballen nieuwe look geven; aan de slag met alcohol ink!

door Gemma
Kerstballen nieuwe look geven paarse kerstballen oranje kerstballen groene kerstballen

Kerst; de periode van lichtjes, kerstboom en heel veel kerstballen. Ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar ik heb in principe ieder jaar weer iets anders in de kerstboom hangen. Zodra ik de kerstboom versieren ga en soms al eerder, haal ik mijn kerstversiering naar beneden om weer te kunnen bekijken wat ik ook alweer had staan op zolder. Dan kom ik er vaak achter dat ik toch weer iets anders wil, dan dat er op zolder lag aan o.a. kerstballen. Toch zit er altijd wel kerstdecoratie bij die ik weer hergebruik. Denk bijvoorbeeld aan de groene kerstversiering, de kersthuisjes en ook kerstballen met print. Ook mijn kerstboomdorp staat weer in huis met Kerst. Meestal breid ik deze wel weer uit met een paar kerstbomen of kerstboompjes. In deze blog ga ik je laten zien dat je helemaal geen nieuwe kerstballen hoeft te kopen, als je andere kleuren kerstballen wilt. Dit kan je namelijk heel handig met alcohol ink doen.

Kerst in huis met groene, oranje en paarse kerstballen

Vorig jaar deed ik heel veel kleur in mijn kerstboom, daarbij maakte het niet uit welke kleur kerstbal in de kerstboom terecht kwam. Dit was vooral heel makkelijk en het zag er ook vrolijk uit. Dit jaar wou ik nog steeds een kleurrijke kerstboom, maar dit keer wel met een aantal kleuren. Ik koos voor kleuren die sinds kort in ons huis veel voorkomen in de decoratie; nl. oranje, groen en paars.

Kerstballen nieuwe look geven paarse kerstballen oranje kerstballen groene kerstballen

Kerstballen nieuwe look geven

Er zijn veel manieren om kerstballen een nieuwe look te geven. Kies daarvoor kerstballen die je nog steeds mooi vindt qua vorm, maar niet van kleur. Je kunt ook even een bezoekje brengen aan de kringloop voor tweedehands kerstballen. Kerstballen een nieuwe look geven wordt vaak gedaan met diverse soorten verf, maar je kunt ook alcohol ink gebruiken. Hieronder laat ik je zien hoe ik dat deed met een aantal kerstballen.

Aan de slag met alcohol ink

Je hebt de volgende spullen nodig:

  • Alcohol ink (in diverse kleuren): ik kocht deze bij Amazon
  • Sponsje: deze kocht ik bij Action
  • Handschoenen: deze zaten bij de alcohol ink
  • Oude kerstballen

Kerstballen nieuwe look geven paarse kerstballen oranje kerstballen groene kerstballen

Ontdoe de houder van de kerstbal. Het enige wat je daarna hoeft te doen, is een paar druppels op een kerstbal te druppen en dit vervolgens uit de smeren. Dit doe je net zolang totdat je tevreden bent over het resultaat. Vind je bijvoorbeeld na een eerste laag, de kerstbal nog niet mooi genoeg, dan kun je nog een lag aanbrengen. Een extra laag alcohol ink geeft een donkerdere kleur. Gebruik wel handschoenen zoals je niet vieze handen krijgt.

Kerstballen nieuwe look geven paarse kerstballen oranje kerstballen groene kerstballenKerstballen nieuwe look geven paarse kerstballen oranje kerstballen groene kerstballen

Hieronder zie je het resultaat van mijn ‘nieuwe’ kerstballen. Ik koos ervoor om een aantal kerstballen oranje en paars te verven met de alcohol ink. Let op! Je krijgt hier wel smerige handen van.

Kerstballen nieuwe look geven paarse kerstballen oranje kerstballen groene kerstballen Kerstballen nieuwe look geven paarse kerstballen oranje kerstballen groene kerstballen Kerstballen nieuwe look geven paarse kerstballen oranje kerstballen groene kerstballen Kerstballen nieuwe look geven paarse kerstballen oranje kerstballen groene kerstballen Kerstballen nieuwe look geven paarse kerstballen oranje kerstballen groene kerstballen Kerstballen nieuwe look geven paarse kerstballen oranje kerstballen groene kerstballen Kerstballen nieuwe look geven paarse kerstballen oranje kerstballen groene kerstballen

Wat vind je van mijn kerstballen? Ga jij ook aan de slag? Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Veel-liefs-gemma

Wil je graag deze blog delen op Pinterest? Dan kun je onderstaande afbeeldingen gebruiken:

Kerstballen nieuwe look geven paarse kerstballen oranje kerstballen groene kerstballen

You may also like

1 Reactie

Gebruiker avatar
Maaike december 28, 2023 - 1:13 pm

Wat een goed idee om de kerstballen zo een andere look te geven.

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.