Home Binnenkijken De make-over van onze hal

De make-over van onze hal

door Gemma
Hal-make-over-houten-trap-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-hal-decoreren-hal-stylen-stylingtips scandinavische kapstok

De hal; het is een vaak vergeten ruimte van het interieur. Als je begint met het inrichten van je interieur, dan begin je meestal met de woonkamer, daarna de keuken en eetkamer. Ook de slaapkamer en badkamer komt nog aan bod. En als je dan toe bent aan de hal, zul je je nog bezig houden met de trap eventueel. Een nieuwe of de bestaande updaten. En vaak wordt daarna niet verder aandacht besteed aan de hal. Er wordt wellicht nog een kapstok aangeschaft en/of opgehangen. Maar daarna houdt het wel op. Lees daarom hieronder over onze hal make-over.

Hal make-over

Zo ging het ook bij ons. We kwamen hier ongeveer 6 jaar geleden wonen, en we namen de kapstok mee van ons oude huis (en die ging daar ook al een tijdje…). Ik maakte nog wel een leuk kapstokje met diverse knoppen, en we zorgden ervoor dat de wachten geverfd werden.

Hal-make-over-houten-trap-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-hal-decoreren-hal-stylen-stylingtips scandinavische kapstok

Ook hebben we nog een trap op maat laten maken; een z-trap. En de reling van metaal is ook op maat gemaakt. Maar meer dan dat hebben we niet aan de hal gedaan. En nu ik, na de overname van de webshop, weer meer tijd, zin en rust had in mijn hoofd ben ik aan de slag gegaan met de hal. Hieronder zie je wat ik heb gedaan.

Hal-make-over-houten-trap-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-hal-decoreren-hal-stylen-stylingtips

Woonstijl in ons interieur

De woonstijl die je bij ons in huis ziet, is een combinatie van diverse stijlen. Dit wordt ook wel de eclectische woonstijl genoemd. Je ziet bijvoorbeeld Scandinavische invloeden in ons interieur, maar ook stoere vintage industriële elementen. Het meest Scandinavische aan ons interieur, is toch wel het vele licht in huis en het vele gebruik van de kleur wit. Wel hebben we dit gecombineerd met een betonnen aanrechtblad en licht hout. Als je kijkt naar het industriële aan ons interieur, dan hebben we een zwarte oude houten kist en een zwarte stalen kast. Veel planten mogen ook absoluut niet ontbreken in interieur, je ziet een veelvoud aan kleine en grote planten staan. Deze komen natuurlijk uit de botanische woonstijl, ook wel de natuurlijke woonstijl genoemd.

Kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het inrichten van je interieur? In de online cursus interieurstyling ga ik in 6 stappen met je aan de slag om van jouw interieur een sfeervol interieur te maken.

Stoere hal

In de hal hebben we al een mooie licht houten z-trap, en deze geeft al een bijzonder karakter aan de hal. Het is best wel een eye-catcher. Deze unieke en bijzondere sfeer willen we graag doortrekken naar de gehele entree toe. Daarom hebben we, net als in de rest van ons huis, ook hier gekozen voor een Scandinavische woonstijl gecombineerd met botanisch, industrieel en vintage. Kortom, weer de eclectische woonstijl zie je hier terug. Hieronder vind je de voor foto van onze hal:

Hal-make-over-houten-trap-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-hal-decoreren-hal-stylen-stylingtips

Persoonlijke touch

Toch vind ik het ook belangrijk dat er een stukje persoonlijkheid in ons interieur zit, en daarmee ook de hal is. Hoe hebben we daarvoor gezorgd, is door de kapstok (die wel al een tijdje hangt) door mezelf gemaakt is. Ik heb een plankje voorzien van roestwater, om hem zo wat een oudere look te geven. En ik heb leuke en stoere knopjes gekocht van internet, en deze heeft mijn vriend erop bevestigd. Tevens verf ik de wanden altijd zelf, dat vind ik te leuk en geeft daarnaast ook voldoening.

Scandinavische kapstok

Onze vorige kapstok was een standaard kapstok van de Ikea, maar nu hebben we voor een stoere strakke zwarte gekozen. Meteen toen ik deze kapstok zag, was ik weg van de eenvoud van de kapstok. Maar daarentegen is de kapstok ook erg stoer, mede door zijn kleur en het Scandinavische karakter.

Deze zwarte kapstok is van het merk Nomess en ik heb hem gekocht bij Scandidesignshop (niet gesponsord). Hij is 90 cm breed en bij de kapstok horen 5 S-haken. Wij hebben er nog 5 extra haken bij gekocht. De kapstok kost € 127,-, maar dat is hij dubbel en dwars waard. Hij is stoer, handig en ook zeker mooi.

Lees meer over deze kapstok: Zwarte Scandinavische kapstok

Hal-make-over-houten-trap-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-hal-decoreren-hal-stylen-stylingtips scandinavische kapstok

Stoere kleur met pit

Omdat het anders een zwart / witte hal werd met een houten trap, wouden we een deel van een muur wel een kleur geven. We hebben ervoor gekozen om de wand onder de trap te verven, en dan alleen het gedeelte ten hoogte (en eronder) van het houten kapstokje. We kozen eerst voor de kleur Tranquil Dawn, kleur van het jaar van Flexa. Toen we eenmaal de kleur op de muur hadden, vonden we de kleur te soft. En hebben we besloten om voor een kleur met pit (die tevens goed opvalt) te gaan. Het is Cheeky Chestnut geworden. En stoere roodbruine kleur met een beetje oranje. We hadden hiervan al enkele accessoires in ons interieur staan, dus dat trekken we dan ook weer door.

Tip: Wil je ook een halve muur verven? Plak dan uiteraard af, en doe dit met dure goede tape. Na het verven haal je meteen de tape eraf. En daarna kun je met een klein kwastje nog her en der wat bijwerken.

Lees ook: Roestbruin in je interieur

Hal-make-over-houten-trap-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-hal-decoreren-hal-stylen-stylingtips roestbruin terracotta

Hal-make-over-houten-trap-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-hal-decoreren-hal-stylen-stylingtips roestbruin terracottaHal-make-over-houten-trap-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-hal-decoreren-hal-stylen-stylingtips scandinavische kapstokHal-make-over-houten-trap-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-hal-decoreren-hal-stylen-stylingtips scandinavische kapstok

Decoratie in de hal

Nadat alles geverfd was en de kapstok opgehangen was, was het tijd voor de decoratie! Er passen niet heel accessoires op de kapstok, dus we moesten een keuze maken. We hadden sowieso al gekozen voor een Chinees lantaarnplantje. De blaadjes van dit plantje hangen over het potje heen naar beneden, en geven een leuk effect. Daarnaast hebben we voor twee posters in een lijstje gekozen.

Hal-make-over-houten-trap-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-hal-decoreren-hal-stylen-stylingtips scandinavische kapstokHal-make-over-houten-trap-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-hal-decoreren-hal-stylen-stylingtips scandinavische kapstok

Al met al duurde het niet erg lang voordat onze hal klaar was. Het verven kostte een dag. We moesten alleen wel wat langer op de kapstok wachten, maar dat geefte niet. Het ophangen van de kapstok en de decoratie was in een klein half uurtje klaar.

Hal-make-over-houten-trap-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-hal-decoreren-hal-stylen-stylingtips scandinavische kapstokHal-make-over-houten-trap-scandinavisch-interieur-industrieel-interieur-hal-decoreren-hal-stylen-stylingtips scandinavische kapstok

Vinden jullie de make-over geslaagd?

Er moeten in de toekomst nog wel dichte schoenenbakken komen, we hebben nu nog niet genoeg plek voor alle schoenen.

Klik op de link om nog meer inspiratie hal te zien?

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.