Home Industrieel/vintage interieur Wonen in een loft = stoer & industrieel wonen

Wonen in een loft = stoer & industrieel wonen

door Gemma
Loft appartment loft interieur loft inirchting loft inrichten industrieel interieur industriele inrichting industriele woonstijl vintage-1

Iedereen kent het woordje wel; loft. Ook weten veel mensen wel dat het groot en hoog is, en dat je er vaak een industriële inrichting aantreft. Toch is niet helemaal bekend bij mensen wat precies een loft is, maar ook niet hoe je deze wonin inrichten kunt. Want een erg grote open ruimte inrichten is toch wel iets lastiger. Plaats je er te veel in, dan oogt het rommelig. Plaats je er bijvoorbeeld te kleine meubels in, dan verdwijnen deze elementen gewoon in je interieur. En komen de meubels niet tot zijn recht! Dus hoe doe je dat; een loft inrichting en hoe ziet dat eruit? Laat je inspireren!

Wat is een loft?

Een loft is een grote woonruimte die geheel open is, en bestaat uit één ruimte. Deze soort woning zie je vaak terug in een oude industriële gebouwen zoals fabriekshallen en pakhuizen. En deze zijn dan voor bewoning geschikt gemaakt. Het is een erg populaire manier van wonen, alleen niet een erg goedkope. Een luxere versie van een loft wordt ook wel een penthouse genoemd.

Industrieel interieur

De stijl die je veelal voorbij ziet komen in een loft, is de industriële woonstijl. Industrieel staat voor stoer, rauw en vaak ook vintage. Verdere kenmerken van een industrieel interieur zijn het gebruik van de materialen baksteen, beton, metaal en oud hout. Ook wordt er vaker donkerdere kleuren gebruikt, dan bijvoorbeeld in een Scandinavisch interieur. Zwart, bruin en grijs zijn veel gebruikte kleuren.

Lees ook: welke kleuren gebruik ik een industrieel interieur?

Loft inrichting

Als je kijkt naar een loft inrichting, dan mag je gewoon de buizen, snoeren in het zicht houden. Wel belangrijk dat het niet één grote chaos wordt aan snoeren, dus hou het wel een beetje netjes. Vooral grote buizen zijn een eye-catcher in het zicht, in een loft. Door het hoge plafond zijn deze buizen niet storend, maar stoer. Ook balken zijn in zicht. Zoals je hieronder ziet, zie grove metalen balken en deze zijn in combinatie met de stalen trap wel erg industrieel. Tevens zie je in een industriële loft ook grote ramen.

Loft inrichten

Stel je hebt een loft gekocht, maar hoe richt je hem nu in? Met onderstaande tips kun je deze inrichten:

  • Een grote keuken, uiteraard met kookeiland.
  • Grote eettafel van minimaal 2,5 meter.
  • Niet teveel lichte kleuren, maar veel donkere kleuren in combinatie met een aantal lichte kleuren.
  • Plaats de meubels niet teveel tegen de zijkanten, maar plaats vooral ook grote meubels in het midden van de ruimte of een in ieder geval een stuk van de muur af.

Kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het inrichten van je interieur? In de online cursus interieurstyling ga ik in 6 stappen met je aan de slag om van jouw interieur een sfeervol interieur te maken.

Loft appartment loft interieur loft inirchting loft inrichten industrieel interieur industriele inrichting industriele woonstijl vintage-1 Loft appartment loft interieur loft inirchting loft inrichten industrieel interieur industriele inrichting industriele woonstijl vintage-1 Loft appartment loft interieur loft inirchting loft inrichten industrieel interieur industriele inrichting industriele woonstijl vintage-1

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.