Home Binnenkijken Wit wonen met kleur: binnenkijken bij Instagrammer Thirza

Wit wonen met kleur: binnenkijken bij Instagrammer Thirza

door Gemma
Binnenkijker-kleurrijk-wonen-wooninspiratie-interieurinspiratie-binnenkijken-woonstijlen-eclectische-woonstijl-vintage-groen-wonen-groen-interieur

Er is zoveel inspiratie op Instagram, en regelmatig zoek ik dan ook naar nieuwe inspiratie. En zo kwam ik Thirza tegen. Haar interieur kenmerkt zich door een witte basiskleur, maar daarnaast gebruikt ze veel kleuren. En ook gave kleuren. Groen, geel, rood en nog meer. Ik vind het superinspirerend! Ga je mee binnenkijken bij Thirza?

Wit interieur

Ik, Thirza (44), woon nu 9 jaar in dit vrijstaande huis in Soest met mijn vriend en mijn zoon van 16. Op Instagram heet mijn account @madebythirza. Ik begon dit account ooit omdat ik ook een Etsywinkeltje (Made by Thirza) heb waar ik zelfgemaakte spulletjes verkoop. Dat staat op het moment op een laag pitje. Maar als de creativiteit weer opborrelt kan het zomaar zijn dat ik weer allerlei leuks te koop heb. Mijn interieur staat nu echt centraal op mijn Instagramaccount!

Binnenkijker-kleurrijk-wonen-wooninspiratie-interieurinspiratie-binnenkijken-woonstijlen-eclectische-woonstijl-vintage-groen-wonen-groen-interieur

Daarnaast ben ik onlangs begonnen met het account @opgeruimdmetthirza. In het najaar ga ik een opleiding doen voor Professional Organizer. Ik help mensen graag om hun huis, hun hoofd en hun leven een stukje opgeruimder te maken.

Dit huis is ons eerste koophuis. De voorkant van het huis komt uit 1906, de grote aanbouw aan de achterkant is uit de jaren 90. Het woonoppervlak is ongeveer 170m2. We hebben een hele grote, diepe tuin.

Het huis was in zeer slechte staat toen we het kochten, het had 5 jaar leeg gestaan. Er moest ontzettend veel gedaan worden, en we zijn eigenlijk nog steeds niet kaar. Het eerste wat we hebben gedaan is drie boogjes, een vaste bar en de donkerbruine vloer verwijderd uit de woonkamer. De vloer hebben we witgeschilderd en daar ben ik nog steeds heel blij mee.

De woonkamer heeft een L-vorm en is best lastig in te richten. Het oude deel heeft een laag plafond en de houtkachel staat daar. De aanbouw is heel licht met openslaande deuren en dakramen.

Binnenkijker-kleurrijk-wonen-wooninspiratie-interieurinspiratie-binnenkijken-woonstijlen-eclectische-woonstijl-vintage-groen-wonen-groen-interieur

De bank wisselt nog wel eens van plek, in de winter lekker knus bij de kachel, in de zomer bij de openslaande deuren. De keuken hebben we opgeknapt en uitgebreid. Via Marktplaats hebben we extra dezelfde kastjes erbij gevonden en alles witgeschilderd. Nieuw blad, spoelbak, afzuigkap en tegeltjes, en het voelt als een hele nieuwe keuken!

Eclectisch interieur met vintage & kleur

Ik hou van een frisse lichte uitstraling in het interieur. Mijn woonstijl is een mix van Scandinavisch, eclectisch, vintage en een vleugje landelijk. De basis is wit, maar ik hou ook heel erg van veel kleur. De #witwonenmetkleur is me op het lijf geschreven. Op het moment is geel mijn favoriete woonkleur. Zelfs onze bank is geel. Ik moet altijd wel oppassen dat ik niet door sla!

Kleuren kies ik op gevoel. Ik werk niet met een moodboard of plan. Ik kan heel impulsief ineens een stuk muur een andere kleur geven. De muur in de eethoek werd onlangs donkergroen. Maar ik denk niet dat die nog lang blijft.

Zelden koop ik iets nieuws. Bijna alles wat je ziet komt van de kringloop, marktplaats, grofvuil of gekregen. Het is zonde om veel geld uit te geven aan iets dat waarschijnlijk maar een paar jaar blijft en daarbij is het ook veel duurzamer. Ik geniet ook heel erg van de jacht op leuke vondsten en ben wekelijks bij de kringloopwinkel te vinden.

Wil je Thirza graag volgen op Instagram? Klik hier voor het account madebythirza. Hieronder vind je nog meer foto’s uit Thirza haar huis. Laat je inspireren!

Binnenkijker-kleurrijk-wonen-wooninspiratie-interieurinspiratie-binnenkijken-woonstijlen-eclectische-woonstijl-vintage-groen-wonen-groen-interieur Binnenkijker-kleurrijk-wonen-wooninspiratie-interieurinspiratie-binnenkijken-woonstijlen-eclectische-woonstijl-vintage-groen-wonen-groen-interieurBinnenkijker-kleurrijk-wonen-wooninspiratie-interieurinspiratie-binnenkijken-woonstijlen-eclectische-woonstijl-vintage-groen-wonen-groen-interieur Binnenkijker-kleurrijk-wonen-wooninspiratie-interieurinspiratie-binnenkijken-woonstijlen-eclectische-woonstijl-vintage-groen-wonen-groen-interieur Binnenkijker-kleurrijk-wonen-wooninspiratie-interieurinspiratie-binnenkijken-woonstijlen-eclectische-woonstijl-vintage-groen-wonen-groen-interieurBinnenkijker-kleurrijk-wonen-wooninspiratie-interieurinspiratie-binnenkijken-woonstijlen-eclectische-woonstijl-vintage-groen-wonen-groen-interieurBinnenkijker-kleurrijk-wonen-wooninspiratie-interieurinspiratie-binnenkijken-woonstijlen-eclectische-woonstijl-vintage-groen-wonen-groen-interieurBinnenkijker-kleurrijk-wonen-wooninspiratie-interieurinspiratie-binnenkijken-woonstijlen-eclectische-woonstijl-vintage-groen-wonen-groen-interieur Binnenkijker-kleurrijk-wonen-wooninspiratie-interieurinspiratie-binnenkijken-woonstijlen-eclectische-woonstijl-vintage-groen-wonen-groen-interieur

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.