Home Binnenkijken Kijk je mee binnen bij mij? Zwart/wit wonen met groen, terracotta & okergeel!

Kijk je mee binnen bij mij? Zwart/wit wonen met groen, terracotta & okergeel!

door Gemma
Binnenkijken-Scandinaviach-interieur-Zwart-wit-interieur-groen-wonen-groen-interieur-industrieel-interieur-industriele-woonstijl

Ik kijk graag binnen bij anderen; gewoon omdat ik nieuwsgierig ben. Maar ook omdat ik op zoek ben naar wooninspiratie. Nu is het een keer tijd dat je bij mij binnen kunt kijken. Dus lees en kijk verder in ons huis.

Tip: op Instagram 100% Woongeluk deel ik bijna iedere dag een nieuwe foto van ons interieur 🙂

Groen interieur

Als je bij ons binnen kijkt, dan is er één kleur (naast wit en grijs) die eruit sprint. Dat is groen! Veel groen in de vorm van planten; van groot naar klein. En vooral ook veel! Mijn favorieten zijn toch wel de Monstera, Chinees lantaarnplantje en Stretzilia. Het enige nadeel, is toch wel dat niet iedere plant het goed doet in ons huis. Of dat ik niet de groene vingers blijk te hebben, om ze goed te verzorgen…

Binnenkijken-Scandinaviach-interieur-Zwart-wit-interieur-groen-wonen-groen-interieur-industrieel-interieur-industriele-woonstijl-planten-interieur

Groen zie je ook terug in de eetkamerstoelen, op de muur maar ook in de accessoires. We hebben bijvoorbeeld een groen vloerkleed.

Met zoveel groen bij elkaar, zul je ons interieur haast wel willen bestempelen als een botanisch interieur. Maar er is nog meer! Je vindt ook diverse vintage, industriële en Scandinavische invloeden bij ons in huis.

Binnenkijken-Scandinaviach-interieur-Zwart-wit-interieur-groen-wonen-groen-interieur-industrieel-interieur-industriele-woonstijl-planten-interieur

Industrieel interieur

Toen wij hier 7 jaar geleden kwamen wonen was mijn favoriete woonstijl de industriële woonstijl. En dan wel gecombineerd met wit, zwart en grijs. Kortom, wat Scandinavische invloeden. Dit had voornamelijk te maken met mijn vriend, maar ik vond het ook wel prima. In de afgelopen jaren is mijn woonstijl toch wel wat veranderd en is het meer te betitelen als een eclectische woonstijl, waar ook zeker mijn persoonlijk in terug te vinden is. Je vindt in ons interieur wel een aantal industriële elementen terug; wat dacht je van een betonnen aanrechtblad en een zwarte stalen kast.

binnenkijken industrieel interieur scandinavisch interieur zwarte salontafels zwarte trolley binnenkijken industrieel interieur scandinavisch interieur zwarte salontafels binnenkijken industrieel interieur scandinavisch interieur zwarte salontafels zwarte trolley

Vintage decoratie

In een industrieel interieur zie je niet veel decoratie, maar de decoratie die er staat is meestal oud. En daarmee vaak vintage. Ik ben dol op vintage accessoires. Ik hou van producten met een verhaal. Het verhaal ken ik dan niet, maar het maakt het item veel interessanter en meer bijzonder dan wanneer het nieuw uit de winkel komt. Ik heb bijvoorbeeld twee oude koffers, een vintage typemachine, een letterbak, een oud schilderijtje en oude fotocamera’s staan. Ik vind ze heel bijzonder.

Vlakken op muur verven groen vlak op muur vlakken op de muur groene muur woonkamer groene muurverf diy verfproject kleuren groen muur

Oppimpen kringloopvondsten

Ik ga graag naar de kringloop, en ik kom vaker met teveel terug dan met niets. Ik koop regelmatig iets bij de kringloop wat niet de juiste kleur heeft, maar waarvan ik de vorm dan wel mooi vindt. Dan neem ik hem mee, en geef ik hem thuis een make-over. Met verf of een spuitbus.

Binnenkijken-Scandinaviach-interieur-Zwart-wit-interieur-groen-wonen-groen-interieur-industrieel-interieur-industriele-woonstijl-planten-interieur

Scandinavisch interieur: zwart/wit interieur

De contrasten wit en zwart zie je vaak terug in de Scandinavische woonstijl, maar ook in ons interieur. Teven hebben wij ook nog wel veel grijs in huis. Om dit niet te clean over te laten komen, hebben we ook wel diverse houten elementen in huis. Hout geeft meer warmte, en hierdoor geef je meer sfeer aan je interieur. We hebben bijvoorbeeld in de kinderhoek beneden een witte houten tafel, maar ook een licht houten tv-meubel gecombineerd met zwart staal.

Terracotta accessoires

Omdat veel wit, zwart, grijs en groen niet altijd leidt tot een spannend interieur, heb ik besloten wat kracht in ons interieur toe te voegen. Een erg krachtige, maar ook sprekende kleur is terracotta. En dan de terracotta die richting roestbruin gaat. Deze zie je terug in accessoires als een koffer, sierkussens, kaarsen en een poster. Deze kleur geeft net iets meer power in ons interieur. De kleur roestbruin heb ik ook gebruikt in onze hal, hier ben ik nog steeds erg blij mee!

Lees ook: de make-over van onze hal

Scandinavische-kapstok-zwarte-kapstok-scandinavisch-interieur-scandinavisch-wonen-scandinavische-hal-scandinavische-kleuren-scandinavische-inrichting

Okergele decoratie

Vooral in de zomer en in het voorjaar vind ik het leuk om te spelen met vrolijke kleuren. Ik heb er daarom voor gekozen om een aantal okergele accessoires toe te voegen. Het voordeel van decoratie is, dat je deze weer heel snel kunt aanpassen. Je ziet in ons interieur okergele sierkussens, bloempotjes, vazen en kaarsen.

Okergeel-in-interieur-okergeel-combineren-interieur-okergeel-woonkamer-okergele-muur-woonkamer-okergeel-accessoires-woonkamer-okergeel-combineren-woonkamer Okergeel-in-interieur-okergeel-combineren-interieur-okergeel-woonkamer-okergele-muur-woonkamer-okergeel-accessoires-woonkamer-okergeel-combineren-woonkamer

Als laatste; om iets meer warmte in ons huis te krijgen gebruik ik ook de kleur taupe. Niet een heel aanwezige kleur, maar toch wel warm en je kunt hem goed combineren met bovengenoemde kleuren! Heb je vragen voor mij? Stuur me gerust een e-mail naar gemma@100procentwoongeluk.nl.

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.