Home Binnenkijken Interview & binnenkijken bij Instagrammer Deense Zomer

Interview & binnenkijken bij Instagrammer Deense Zomer

door Gemma
Interieurinspiratie-kleurrijk-wonen-vintage-interieur-cognac-interieur-okergeel-interieur-blauw-interieur-woonkamer-inspiratie-1

Ik doe graag inspiratie op Instagram op. Zo kwam ik al meerdere keren Deense Zomer tegen. Je ziet in haar interieur veel lef terug, maar ook veel opvallende details en uiteraard kleur! Vandaag een interview met Linda van Deense Zomer. Laat je inspireren!

Alle onderstaande foto’s zijn eigendom van Deense Zomer.

Kun je je kort voorstellen?

Ik ben Linda (44) en woon samen met mijn geliefde (47), onze twee meiden (10 en 4) en onze hond in een vrijstaande jaren ’70 woning in het Friese dorp Hardegarijp. Ik groeide op in Leeuwarden en was altijd een echt stadsmens. Ik had nooit gedacht dat ik ooit in dorp zou wonen, maar nu ben ik helemaal om. Ik ben inmiddels een aantal jaren actief op Instagram @deense_zomer en daarnaast schrijf ik blogs voor mijn eigen website www.deensezomer.nl. Interieurfotografie is daarnaast een grote passie en ik vind het leuk om me daarin verder te ontwikkelen.

Interieurinspiratie-kleurrijk-wonen-vintage-interieur-cognac-interieur-okergeel-interieur-blauw-interieur-woonkamer-inspiratie-1

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Mijn interieur past qua stijl eigenlijk niet in één van de standaard woonstijlen. Ik heb een grote liefde voor Deens design, vintage en kleur. Het mixen van oud en nieuw is als een rode draad in mijn interieur, alhoewel vintage steeds meer terrein wint. Ik denk dat de verhouding op dit moment 75% vintage en 25% nieuw gekocht is. Daarmee wordt mijn interieur ook steeds duurzamer. Iemand noemde mijn woonstijl ooit eens Scandinavian chique en dat vind ik wel een mooie omschrijving.

Interieurinspiratie-kleurrijk-wonen-vintage-interieur-cognac-interieur-okergeel-interieur-blauw-interieur-woonkamer-inspiratie-1

Wat is volgens jou een musthave in je interieur?

Ik geloof niet zo in musthaves en ook niet zo in vaak kortdurende trends. Iedere huishouding is anders en ieder interieur heeft dus ook zijn eigen behoefte. Ik vind het belangrijk dat je zicht hebt op de wijze waarop een leefruimte gebruikt wordt en aan de hand daarvan bekijkt wat er nodig is. Wij hebben bijvoorbeeld een kleuter van vier die vooral in de woonkamer speelt. Een speelhoek is daarom voor ons nu een musthave. Over een aantal jaar is dit weer anders.

Wat is jouw grootste woongeluk?

Mijn grootste woongeluk is dat alle gezinsleden zich thuis voelen in ons huis en interieur. Ik verander best vaak in ons interieur en iedereen is daar inmiddels aan gewend. Ook het uitgesproken kleurgebruik wordt gewaardeerd door mijn gezin. Groot woongeluk ervaar ik overigens ook als ik weer eens een vintage pareltje ontdek op Marktplaats dat even later dan in ons huis staat te glimmen.

Interieurinspiratie-kleurrijk-wonen-vintage-interieur-cognac-interieur-okergeel-interieur-blauw-interieur-woonkamer-inspiratie-1

Wat is jouw favoriete kleur?

Als ik kijk naar mijn huidige interieur dan is dat de kleur blauw. Deze kleur komt terug in alle leefruimtes op onze beneden verdieping. In de tv-hoek bij de houtkachel staat een blauwe bank, op de lange muur in de eet- en zitruimte zit de kleur Steel blue en kortgeleden verfde ik de muur in onze keuken in de zachte blauwe kleur Polar Blue.

Interieurinspiratie-kleurrijk-wonen-vintage-interieur-cognac-interieur-okergeel-interieur-blauw-interieur-woonkamer-inspiratie-1

Zwart of wit?

Ik kan witte interieurs enorm waarderen en heb zelf een witte laminaat vloer, maar ik zeg toch zwart vanwege onze keuken. Ik heb ook wel zwarte muren gehad, maar die hebben allemaal inmiddels een andere kleur. Mijn interieurdoel voor dit jaar is om geen enkele witte muur meer te hebben.

Verven of behang?

Dit is een hele makkelijke vraag voor mij: VERVEN!! Ik ben zo geen behanger. Ik heb daar geen geduld voor en het vervangen van behang geeft vaak meer gedoe dan het overnieuw verven van een muur. Bovendien geeft kleur op de muur al een groots effect en vul ik dat liever aan met mooie kunst of prints. Dus ik zit zeker weten in team Verfkwast!

Wat is jouw grootste woonwens voor de toekomst?

Als ik later groot ben 😉 dan zou ik graag een bungalow willen laten bouwen in de stijl van een Deens zomerhuis. Dus veel zwart hout aan de buitenkant en veel blank hout aan de binnenzijde.

Hieronder zie je een aantal foto’s van het interier van Deense Zomer / Linda:

Wil je Deense Zomer volgen? Je kunt hier de Instagram van Deense Zomer vinden.

Interieurinspiratie-kleurrijk-wonen-vintage-interieur-cognac-interieur-okergeel-interieur-blauw-interieur-woonkamer-inspiratie-1 Interieurinspiratie-kleurrijk-wonen-vintage-interieur-cognac-interieur-okergeel-interieur-blauw-interieur-woonkamer-inspiratie-1  Interieurinspiratie-kleurrijk-wonen-vintage-interieur-cognac-interieur-okergeel-interieur-blauw-interieur-woonkamer-inspiratie-1 Interieurinspiratie-kleurrijk-wonen-vintage-interieur-cognac-interieur-okergeel-interieur-blauw-interieur-woonkamer-inspiratie-1  Interieurinspiratie-kleurrijk-wonen-vintage-interieur-cognac-interieur-okergeel-interieur-blauw-interieur-woonkamer-inspiratie

You may also like

2 Reacties

Yvette juli 2, 2020 - 4:16 pm

Prachtig Lin,

Heerlijk stukje en super foto’s. Dit is echt Linda in woord en foto’s.
Liefs van mij x
Yvet

Reply
Gebruiker avatar
Gemma juli 28, 2020 - 6:45 am

Super leuk om te horen!

Bedankt voor je reactie.

Groeten,
Gemma

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.