Home DIY Kerst Maak jouw eigen papieren kerstster; zo doe je dat!

Maak jouw eigen papieren kerstster; zo doe je dat!

door Gemma
Papieren kerstster diy kerst kerstversiering

Sterren horen bij Kerst. Net zoals de kerstboom. Kerststerren zijn er in diverse maten, kleuren en materialen. Denk aan metalen sterren, papieren sterren en ook sterren met verlichting. Je kunt naar de winkel om er één of meerdere te kopen, maar je kunt ook jouw eigen sterren maken. Ik wil je graag in deze blog laten zien dat je heel gemakkelijk jouw eigen papieren kerstster kunt maken. Kijk en lees je?

DIY Kerst

Om een unieke en authentieke kerstsfeer in huis te creëren kun je diverse do-it-yourselves doen als het gaat om kerstversiering. Denk aan het pimpen van je kerstballen, alternatieve kerstbomen maken en/of het maken van kerststerren.

Benodigdheden papieren kerstster

Het volgende heb je nodig voor het maken van een papieren ster:

 • Cadeaupapier; bij Action, Zeeman, Sostrene Grene, Hema, Xenos enz. hebben ze hele mooie prints die je kan gebruiken.
 • Schaar
 • Liniaal
 • Potlood
 • Touw
 • Lijm
 • Perforator

Papieren kerstster diy kerst kerstversiering

Zoals je ziet, heb je niet heel veel nodig om een paar mooie sterren te maken. Het voordeel van het zelf maken van de sterren, is dat het niet veel kost en je bepaalt zelf welke printjes. En als je ze niet meer mooi vindt, kun je ze vervangen.

Stappenplan papieren sterren

Hieronder zie je het patroon voor de kerststerren en welke stappen je doorloopt bij het maken van jouw eigen kerstversiering. Je kunt mijn patroon volgen, maar je kunt ook voor een groter of kleiner patroon kiezen.
Papieren kerstster diy kerst kerstversiering
Papieren kerstster diy kerst kerstversiering
Hieronder schrijf ik alle stappen voor je uit:

Stap 1: het patroon maken

De meeste tijd zit in het uittekenen van het patroon op het inpakpapier. Ik gebruikte vier driehoeken, maar je kunt er altijd meer gebruiken. Je hoeft slecht 1 kant van het patroon uit te tekenen. Je vouwt het papier namelijk op de helft dubbel en dan knip je deze uit. En dan zie je patroon er ongeveer zo uit, als hierboven.

Stap 2: vouwen van de ster

Nu ga je vouwen. Je legt het patroon van boven naar benden neer. Je begint met een stukje papier om te vouwen van ongeveer 1 cm. Je herhaalt dat totdat al het papier ‘op’ is.

Stap 3: plakken van de ster

Als je de ster gevouwen hebt, dan heb je een bundeltje. Zorg ervoor dat je dit vast maakt met een stukje touw. De uiteinden van het touw knip je af. Daarna lijm je de twee zijkanten van de ster. Zowel aan de ene kant, als aan de andere kant. Daarna zoek je een plekje voor een gaatje. Deze maak je met de perforator. En dan plaats je daar een touwtje in. Daarna kun je de papieren kerstster ophangen.

Papieren kerstster diy kerst kerstversiering

Wat vind jij van deze soort sterren? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

Wil je graag jouw eigen kerstversiering maken? Lees dan vooral ook eens dit e-book.
E-book Kerst DIY's, kerstversiering, kerstboomversiering, kerstballen, kerstdecoratie, zelf maken kerstversiering, DIY kerstdecoratie, Kerst e-book, e-book DIY Kerst

Als je hieronder jouw gegevens invult, kun je het gratis E-book 100% 20x Kerst DIY’s Boek downloaden.

Vul hieronder je gegevens in, en je kunt het e-book downloaden:

  You may also like

  Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.