Home DIY Kerst Mijn 5 toppers kerstversiering maken

Mijn 5 toppers kerstversiering maken

door Gemma
Top-5-diy-kerst

Zoals jullie wel weten, ben ik graag met mijn handen bezig. Ik verf niet alleen graag één of meerdere muren, ook vind ik het erg leuk om aan de slag te gaan met het zelf maken van decoratie voor in huis. Of het nu het maken van een kapstokje is, een vaasjesdienblad of een tijdschriftenkrat. Dit zijn een aantal DIY-projecten die ik zelf maakte. Ik zou er nog wel veel meer willen maken! Een Ikea hack ben ik ook echt wel fan van. Een make-over geven aan Ikea meubels of andere producten van Ikea. In de maanden oktober, november en december ben ik graag bezig met het maken van kerstversiering. De afgelopen jaren heb ik daarin al veel gedaan en gemaakt. Daaruit laat ik vandaag een top 5 naar voren komen! Kijk en lees je mee in deze blog?

Ben je benieuwd zijn naar meer zelfmaakideeën voor de Kerst? Check dan vooral ook eens mijn gratis e-book!

Do-It-Yourselve

Do-It-Yourselve betekent niks meer of minder dan dat jezelf aan de slag gaan met materialen en van daaruit iets maakt. Je kunt daarvoor nieuwe materialen gebruiken, maar je kunt ook aan de slag gaan met bestaande materialen die je al in huis hebt. Of als je dat niet hebt, kun je naar de kringloop gaan bijvoorbeeld. Ik kijk altijd graag of er nog iets in de kringloop bij ons in de buurt te vinden is, waar ik een DIY mee kan doen. Ik heb dan ook vaak een lijstje met dingen die ik wel kan gebruiken van de kringloop en waarvan ik het te zonde vind om ze ‘nieuw’ te kopen. Of juist omdat deze unieker en authentieker zijn. Ik speur ook regelmatig Marktplaats af als ik weer materialen zoek voor een DIY.

Inspiratie voor een DIY-project

Als je net als mij bent, dan zie je overal inspiratie. Ik zie namelijk overal inspiratie. Op straat, in tijdschriften, op Instagram, op Pinterest. Vooral op het laatste platform vind je de wereld aan DIY-projecten. Te kust en te keur. Van simpele projecten tot aan wat moeilijkere projecten. Van zelfmaakideeën voor decoratie in huis tot het zelf maken van meubels en uiteraard de Ikea hacks. Je zult ook zien, dat de meeste DIY’s komen uit landen als Duitsland, America, Engeland en bijvoorbeeld de Scandinavische landen. Ook als het gaat om kerstdecoratie, dan kun je super veel inspiratie voor vinden.

Kanttekening van een DIY

Vaak zie je op websites, in blogs, op Instagram of op Pinterest het eindresultaat en de mooie foto’s van het wat het is geworden. Je ziet niet het proces van alle stappen die zijn doorlopen op tot iets te komen. Ik ga je iets vertellen over mijn projecten. Wist je wel dat:

 • Bij bijna ieder DIY project de eerste poging mislukt? Calculeer dat vooral ook in. Hoe simpel een project ook lijkt, het gaat altijd wel ergens mis. En dat geeft niet, want dat maakt dat je het eindresultaat van je DIY nog meer gaan waarderen!
 • Als je eenmaal bent begonnen met het maken van een DIY, je verslaafd bent? Dat is het begin van het einde. Je ziet overal inspiratie en ideeën voor een volgend project. En ja, daar doe ik ook aan mee…

Mijn top 5 DIY Kerst

Hieronder deel ik graag met je welke 5 projecten voor kerstversiering maken ik het meest trots op ben. Ik vertel je daarnaast ook even kort erbij hoe ik deze kerstversiering maakte, maar vooral ook waarom deze in mijn top 5 staat.

Nummer #5: Gekleurde kersttakken

Je hebt hiervoor niet veel nodig. Een aantal takken (van buiten), viltballetjes, lijmpistool en een vaas om de takken in te doen. Lijm lukraak verschillende kleuren viltballetjes op de takken. Meer hoef je niet te doen. Om er nog meer kerstsfeer aan toe te voegen, kun je ook een lichtslinger gebruiken in de takken.

Diy hack diy kerstboompjes diy kerst diy kerstversiering

Nummer #4: Oude kerstballen een nieuwe look geven

Oude kerstballen een update geven met Rub ‘n Buff. Doe een klein beetje in een zakje en laat hier de kerstballen in rond draaien. Daarmee creeër je een gaaf effect.

Diy hack diy kerstboompjes diy kerst diy kerstversiering diy kerstballen

Nummer #3: Gehaakt kerstboompje

Dit is niet de meest makkelijke DIY, maar het is zeker een aanrader. Na wat oefenen, heeft het voldoende als je dit gehaakte kerstboompje af hebt!

Diy hack diy kerstboompjes diy kerst diy kerstversiering diy haken gehaakte kerstboompjes mini kerstboompjes

Nummer #2: Ribbelkarton ornamenten

Van ribbelkarton kan je de mooiste ornamenten maken. Gebruik het A4 in de lengte en knip hiervan stroken op verschillende manieren. Je kunt ze recht knippen en dan steeds iets verkleinen. Je kunt ze schuin knippen waarbij de ene kant breder is dan de andere kant. Zo krijg je verschillende soorten kartonnen ornamenten.

Diy hack diy kerstboompjes diy kerst diy kerstversiering kartonnen ornamenten papieren ornamenten

Nummer #1: Geverfd kerstboompje van takken

Het mooie aan deze DIY vind ik dat het een simpele DIY is, maar dat je er in principe ook niet veel materialen bij hoeft te kopen. Je hebt nodig:

 • Takken, lijmpistool, spuitverf
 • Touw, blikje en eventueel steentjes voor in het blikje

Diy hack diy kerstboompjes diy kerst diy kerstversiering

In de afgelopen jaren heb ik veel DIY voor de Kerst gemaakt. Deze vind je allemaal terug op mijn blog. Ook kun je het gratis e-book downloaden met hierin 20x Kerst DIY’s. Welke DIY is jouw topper? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

Wil je graag jouw eigen kerstversiering maken? Lees dan vooral ook eens dit e-book.
E-book Kerst DIY's, kerstversiering, kerstboomversiering, kerstballen, kerstdecoratie, zelf maken kerstversiering, DIY kerstdecoratie, Kerst e-book, e-book DIY Kerst

Als je hieronder jouw gegevens invult, kun je het gratis E-book 100% 20x Kerst DIY’s Boek downloaden.

Vul hieronder je gegevens in, en je kunt het e-book downloaden:

   

   

   

   

   

   

  Wil je graag deze blog delen op Pinterest? Daarvoor kun je heel gemakkelijk onderstaande afbeelding gebruiken:

  Diy hack diy kerstboompjes diy kerst diy kerstversiering

  You may also like

  Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.