Home DIY Kerst Kerst in huis bij ons!

Kerst in huis bij ons!

door Gemma
kerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjes

Met Kerst maken we het graag gezellig in huis. Zo ook bij ons. Vaak heb ik in de novembermaand al wel het één en ander in huis staan als kerstversiering. Meer een soort van winteraccessoires die ook wel iets langer kunnen blijven staan dan alleen in december. Denk bijvoorbeeld een metalen ster of bijvoorbeeld diverse kaarsen en kandelaren. Als december is begonnen, dan begin ik met het inrichten van kerst in huis. Ik plaats wel iets meer decoratie dan één kerstboom, maar ik plaats ook niet het huis overvol. Ik wil je graag laten zien hoe ik dit jaar ons huis versierd heb. Kijk en lees je mee in deze blog?

Kerstversiering in huis

Ieder jaar na de zomer ben ik alweer nieuwsgierig welke kerstdecoratie er dan weer in de maanden die volgen, in de winkels zullen liggen. Ook ga ik vaak in het najaar al op zoek naar leuke DIY kerstdecoratie. Uiteraard gebruik en hergebruik ik ook de kerstaccessoires van de afgelopen jaren. Ik koop wat nieuws, ik knutsel wat nieuws en ik geef bijvoorbeeld oude kersthangers een nieuwe look. De kleur die alle jaren in mijn kerstballen te zien is, is groen. De ene keer gecombineerd met terracotta, dan weer met neutrale kleuren of juist met heel veel verschillende kleuren groen. Dit jaar maakte ik het kleurrijk, en koos ik groen als basis met daarbij heel veel verschillende kleuren. Rood, wit, blauw, bruin, roze, goud, terracotta en ook roestbruin. Kortom, een veelvoud aan kleuren met Kerst hier!

Kerstboom

Uiteraard staat er bij ons in huis ook een kerstboom. Dit jaar een Nordmann, en ik deed er veel verschillende kleuren kerstballen in. Ik koos er dit jaar voor om zoveel mogelijk kerstballen erin te doen, en niet zoveel papieren ornamenten of bijvoorbeeld de vilten kersthangers. Onze boom heeft geen kluit, en daarom vond ik het mooi om er pakjes voor te leggen. Heel leuk voor de kids, maar helaas zit er helemaal niks in en zijn het gewoon lege doosje met een leuk papiertje er om heen.

kerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjeskerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjeskerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjes

Cederboompje

Naast de kerstboom heb ik al een aantal jaren een minimalistische kerstboom staan. Wellicht heb je hem al eens voorbij zien komen, of ergens anders. Het cederboompje is een stoere boom met kluit. Deze heeft groengrijze naalden en is smal van vorm. Hij groeit niet heel hard, ongeveer 20-30 cm per jaar. Na de Kerst kun je hem prima buiten zetten, en dan tegen het najaar haal je hem weer naar binnen.

kerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjeskerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjeskerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjes

Kerstballen onder een stolp

Ik vind het altijd leuk om meer kerstdecoratie in huis te doen. En ook om veel lichtjes in huis te hebben. Ik plaats jaar mijn glazen stolp weer even terug in huis. Vorig jaar deed ik er mijn papieren kerstballen in, dit jaar heel veel andere kerstballen en vooral in heel veel verschillende kleuren. Om het een extra kerstsfeer te geven, deed ik in de stolp ook een lichtslinger.

Kersthuisjes

Voor nog meer sfeer, haalde ik mijn keramieken huisjes ook weer van zolder. Daarnaast kocht ik ook nog een aantal nieuwe bij de Hema (linkje). Ze zijn zo sfeervol en leuk. En daarnaast kunnen ze ook gewoon tijdens de andere donkere maanden blijven staan in huis.

Kerstbomendorpje in mijn zwarte kast

In onze zwarte stalen kast plaatste is zoveel mogelijk mini kerstboompjes. Ik bleek er best wel heel veel te hebben. Zo bij elkaar is het best een leuk kerstbomendorpje.

kerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjeskerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjes kerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjes

Sterrenmuur

Ook verzamelde ik de sterren die ik op zolder had liggen. Ik maakte er een mooie sterrenwand van.

kerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjes

Amish ster als decoratie

Al een aantal jaren haal ik mijn Amish ster naar beneden. Dit is een stoere zwarte ster van ongeveer 60 cm. Hij blijft stoer.

kerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjes

Kerstmuur in de kleur terracotta

Ik verfde een muur boven in een warme terracotta muur en stylde deze met terracotta decoratie. Dit leverde onderstaande foto’s op:

kerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjeskerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjes

Bloempot met lichtjes

Om een plant meer sfeer mee te geven, nam ik twee stuks touw met lichtjes erin. En dat lijmde ik om een bloempotje heen.

kerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjes

DIY kerstversiering

Ook dit jaar maakte ik veel kerstversiering zelf. Van o.a. kleien kerstballen en papieren sterren tot aan kartonnen ornamenten. Her en der door huis heen hangen deze kerstballen. Hieronder zie je nog wat diy kerstdecoratie.

kerst in huis kerstsfeer in huis kerstversiering huis kerstboom in huis kerstversiering in huis huis kerst huisje kerst huis versierd kerst kerst 2021 kerstdecoratie kerstdorp kersthuisjes

Hoe ziet Kerst bij jou in huis eruit? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

Wil je graag jouw eigen kerstversiering maken? Lees dan vooral ook eens dit e-book.
E-book Kerst DIY's, kerstversiering, kerstboomversiering, kerstballen, kerstdecoratie, zelf maken kerstversiering, DIY kerstdecoratie, Kerst e-book, e-book DIY Kerst

Als je hieronder jouw gegevens invult, kun je het gratis E-book 100% 20x Kerst DIY’s Boek downloaden.

Vul hieronder je gegevens in, en je kunt het e-book downloaden:

    You may also like

    Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.