Home DIY Kerst DIY honeycombs van koffiefilters

DIY honeycombs van koffiefilters

door Gemma
DIY-honeycombs-papieren-kerstversiering

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn; het maken van jouw eigen kerstversiering. Ieder jaar heb ik sowieso een aantal simpele en altijd leuke Kerst DIY‘s. Ik vind het prettig als die eenvoudig zijn en waarbij je niet al te veel materialen nodig hebt. Het is daarnaast handig als je deze materialen al standaard in huis hebt. Zo kwam ik ook bij deze DIY. Ik ben dol op papieren kerstversiering. Al een aantal jaren maak ik ieder jaar in ieder geval wel één eigen soort papieren ornamenten. Zo ook dit jaar. Gebruikte ik vorig jaar veel mijn cadeaupapier (dit jaar trouwens ook wel weer), voor deze tutorial heb je o.a. koffiefilters nodig. Dat heeft bijna iedereen wel in huis. Hieronder laat ik je zien hoe je deze leuke en vooral ook makkelijke papieren kerstballen kunt maken. Kijk en lees je mee in deze blog?

Wat is een honeycomb?

Vrij vertaald betekent een honeycomb in dit geval een honinggraatbal. In dit geval gaat het om papieren versiering in een ronde vorm met daarin gaten, waarbij er een gelinkt wordt naar honinggraat. Ze worden niet alleen in de kerstboom of als kerstversiering gebruikt, maar ze worden ook wel veel gebruikt bij feestjes en bruiloften bijvoorbeeld.

Stappenplan diy honeycombs

Hieronder beschrijf ik de stappen, maar eerst is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Het volgende heb je nodig voor deze DIY:

  • Koffiefilters; wit of bruin
  • Lijm: pritt of hobbylijm
  • Schaar
  • Papier voor een mal (vorm voor de honeycombs)
  • Potlood of pen
  • Touw
  • Eventueel kleine houten kralen (te vinden bij action o.a.)
  • Eventueel glitterverf of glitterlijm om de ornamenten te versieren

Stap #1: tekenen en knippen

Per papieren ornament, heb je 8 koffiefilters nodig. Vouw ze allemaal dubbel. Leg alle dubbelgevouwen filters bovenop elkaar. Pak nu één van de mallen (vormen) en teken deze op het eerste dubbelgevouwen filter. Knip deze vervolgens allemaal uit. Ik knipte ze in twee delen uit.

Aan het einde van deze blog deel ik twee vormen voor de honeycombs met je.

Stap #2: plakken

Haal nu alle filters uit elkaar. Plak nu iedere filter dicht met een streepje lijm in het midden (van links naar rechts). Doe dit voor alle 16 vormpjes. Plak nu alle filters aan elkaar door twee streepjes lijm te gebruiken. Een streepje bovenin en één onderop in de breedte. Plak ze nu één voor één aan elkaar. Wacht even voordat je de laatste twee filters aan elkaar plakt. Het is namelijk belangrijk dat de rest al wel goed plakt. Een half uurtje wachten is wel genoeg.

Stap #3: honeycomb afmaken

Pak nu een touwtje, welke je dubbel vouwt. Je kunt er eventueel nog een kraaltje om doen. Doe nu lijm op zijkant van de op elkaar geplakte filter. Gebruik daarbij de zijkant die je straks niet meer ziet. Plak het touw nu op de lijm en trek de honeycomb nu uit elkaar. Plak de laatste twee filters aan elkaar. In principe is de honeycomb nu klaar, maar als je hem nog iets wilt versieren kun je hem nog wat glitters geven met bijvoorbeeld de glitterverf.

DIY-honeycombs-papieren-kerstversiering DIY-honeycombs-papieren-kerstversiering

Makkelijk hè? Ga jij nu ook aan de slag met koffiefilters? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

Vormen honeycombs

DIY-honeycombs

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.