Home Interieurinspiratie Decoreren met Delfts blauwe vaas in huis; zo doe je dat!

Decoreren met Delfts blauwe vaas in huis; zo doe je dat!

door Gemma
delfts blauwe vaas vaas delfts blauw delft blauw vaas delfts blauw vaasje grote delfts blauwe vaas delfts blauw modern delfts blauw souvenirs delfts porselein

Blauw; het is niet mijn favoriete kleur. Dat is overduidelijk groen. En toch ging ik aan de slag met de kleur blauw. Even geleden was ik op een rommelmarkt. Daar kocht ik een Delfts blauwe vaas voor vrij weinig. Hij is niet echt, dat weet ik. En toch vond ik hem leuk. Eerder op de markt vond ik wel een echte vaas Delfts blauw, maar we werden het niet eens over de prijs. Dat kan, dat geeft niet. Deze is net zo leuk! Zoals jullie weten heb ik veel groen in huis, en blauw niet echt. Maar toch was ik meteen overtuigd dat hij zou passen. Kijk en lees je mee hoe ik dat deed?

Grote vaas in huis

Eigenlijk is een vaas een accessoire die in ieder interieur aanwezig zou moeten zijn. En dan vooral een grote vaas. Die is namelijk heel fijn en makkelijk als decoratie. Je kunt hem als een object solo in huis zetten. Vooral als je een bijzondere vaas hebt, denk bijvoorbeeld aan een West Germany vaas, dan kun je dat uitstekend doen. Je kunt hem ook heel goed combineren met andere vazen, in bijvoorbeeld andere kleuren en formaten. Een leuk formaat is ook een ronde vaas, met een gat erin. Een vaas leent zich heel goed voor een bos bloemen, droogbloemen of juist een tak.

Delfts blauwe vaas

Blauw kun je in principe heel goed combineren met groen. Ik deed dit eigenlijk nog niet eerder. Heel af en toe zie ietsje subtiel blauw in ons interieur, maar niet zo prominent. Ik wist daarom niet zeker of dit wel zou slagen in ons eclectisch interieur. Ik combineer graag nieuw met oud en vintage. Ik gebruikte daarom een oude apothekersfles, een glazen bakje met mooie schelpen uit Normandië en uiteraard met een plantje. Ik gebruikte mijn trolley om hem op te zetten. Ik vind het goed gelukt. Kijk je mee hieronder?

delfts blauwe vaas vaas delfts blauw delft blauw vaas delfts blauw vaasje grote delfts blauwe vaas delfts blauw modern delfts blauw souvenirs delfts porseleindelfts blauwe vaas vaas delfts blauw delft blauw vaas delfts blauw vaasje grote delfts blauwe vaas delfts blauw modern delfts blauw souvenirs delfts porselein delfts blauwe vaas vaas delfts blauw delft blauw vaas delfts blauw vaasje grote delfts blauwe vaas delfts blauw modern delfts blauw souvenirs delfts porselein delfts blauwe vaas vaas delfts blauw delft blauw vaas delfts blauw vaasje grote delfts blauwe vaas delfts blauw modern delfts blauw souvenirs delfts porselein delfts blauwe vaas vaas delfts blauw delft blauw vaas delfts blauw vaasje grote delfts blauwe vaas delfts blauw modern delfts blauw souvenirs delfts porselein

Heb jij toevallig ook iets van Delfts blauw in huis? Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Veel-liefs-gemma

Wil je graag deze blog delen op Pinterest? Dan kun je daarvoor heel gemakkelijk onderstaande foto daarvoor gebruiken:

delfts blauwe vaas vaas delfts blauw delft blauw vaas delfts blauw vaasje grote delfts blauwe vaas delfts blauw modern delfts blauw souvenirs delfts porselein

You may also like

16 Reacties

Lindaschrijftop september 10, 2021 - 10:22 am

Ikben gek opvazen zo wegrotten als klein. Maar Delfs blauw is niet echt mijn ding.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 10, 2021 - 11:28 am

Nee, dat was het voor mij ook niet. Maar toch deze vaas is wel bijzonder. En omdat hij uniek is in dit huis, past het uitstekend 🙂

Reply
Nienke+|+Mamameteenwolkje september 10, 2021 - 10:41 am

Leuk geworden! Ik heb zelf totaal niets blauws in huis. Maar een grote vaas is prachtig.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 10, 2021 - 11:27 am

Dat heb ik eigenlijk ook niet, maar deze is de uitzondering. Gewoon net even wat anders…

Reply
Rosalyn september 10, 2021 - 11:44 am

Superleuk! Ik heb geen Delfts blauw in huis, maar wel zachtblauwe muren. Toch denk ik niet dat het daarmee zou combineren, bij wit staat het denk ik mooier.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 10, 2021 - 11:46 am

Ja, dan knalt het net even wat extra!

Reply
Nicole Orriëns september 10, 2021 - 1:49 pm

Bij jou op de foto’s vind ik het heel mooi staan! Dat had ik niet verwacht, want ik dacht dat Delfts Blauw al snel kitsch was. Maar dat is dus niet het geval.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 13, 2021 - 12:18 pm

Ja, dat vond ik altijd! Maar toch ging ik ervoor 🙂

Reply
Serge september 11, 2021 - 6:36 am

Ik vind Delfts blauw heel mooi maar hoef het niet als tierelantijntjes bij ons in huis. Wellicht als het een mooie grote eye catcher zal zijn.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 13, 2021 - 12:18 pm

Leuk.

Reply
Fallon september 11, 2021 - 7:13 am

Door de combinatie die jij hebt gecreëerd is het ook echt niet meer zo blauw. Klinkt heel gek maar het is zo goed gecombineerd dat het er toch rustig uit ziet.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 13, 2021 - 12:20 pm

Ja, dat vind ik ook. Het lijkt ineens anders dan een vaas alleen.

Reply
Fany september 11, 2021 - 9:30 am

Wat een leuke blog, ik hou totaal niet van Delfts blauw maar je blog is wel inspirerend en je inrichting straalt soms ook uit wie je zelf bent.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 13, 2021 - 12:16 pm

Wat leuk om te horen :)!

Reply
Tessa september 11, 2021 - 2:40 pm

Delfts Blauw is echt een klassieker! Zelf heb ik het niet in mijn huis, maar zou wel graag zo’n Delfts Blauwe tulpenvaas willen

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 13, 2021 - 12:17 pm

Super! Die is inderdaad wel leuk. Ik hou het wel bij één (neppe) Delfts blauwe vaas.

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.