Home DIY voor je interieur Lege muur decoreren: een blauwe muur met lijstjes!

Lege muur decoreren: een blauwe muur met lijstjes!

door Gemma
blauwe muur donkerblauwe muur blauwe muur woonkamer blauwe muur slaapkamer donkerblauw muur muur donkerblauw lege muur decoreren lege lijsten aan de muur muur decoreren blauw interieur donkerblauw interieur interieur blauw

Iedereen kent het wel! Je hebt nog een leeg stukje muur, en je weet even niet wat je ermee moet. Het is bijvoorbeeld een stukje muur wat niet zo groot is, en waar je ook niet heel makkelijk iets voor kan zetten. Bijvoorbeeld omdat het in een looproute zit. Bijvoorbeeld voor een muur in de overloop. Zo’n stukje muur had ik. Hij was ongeveer 1 meter breed, en zat tussen twee slaapkamers op de overloop in. Dit stukje muur verdiende wel iets creatiefs. Ik bedacht een blauwe muur met open lijstjes in dezelfde kleur. Dit kan je doen met iedere kleur die je maar mooi vindt. Kijk en lees je mee?

De kleur die ik hier gebruikt hebt is een combinatie van Royal Blue en Black Velvet. Dit levert de kleurcode NCS S 7010-B10G op.

Muur decoreren

Voor het decoreren van een muur heb je talloze mogelijkheden. Ik hou ervan om het altijd net even anders dan anders te doen. Je ziet bijvoorbeeld vaak een gallery wall of juist een wand met één of meerdere plankjes of rekjes. Dat is ook leuk, maar dit zie je al erg vaak. Een muur in een bepaalde kleur, en de gebruikte decoratie in dezelfde kleur is net even wat anders. Als je dan ook kiest voor lege fotolijstjes (wat ook niet iedereen doet), is het nog meer authentiek. Als je veel authentieke, vintage en persoonlijke items in een interieur plaatst, spreek je ook wel van een eclectische woonstijl.

Blauwe muur met lege lijstjes

Vaak zie je dat fotolijstjes gebruikt worden met bijvoorbeeld poster erin of een foto. Maar ik wil je laten zien dat ze ook leuk zijn als ze niet gevuld zijn. Ik gebruikte lege fotolijstjes (zonder achterkant en het glas), en ik verfde ze in dezelfde kleur als de muur. Hierdoor vallen ze niet heel erg op als decoratie, en passen ze uitstekend op de muur zonder dat het heel druk wordt. Ook de accessoires (voor zover mogelijk) verfde ik in dezelfde kleur. De lijstjes plaatste ik her en der op de wand, en ik deed er ook nog twee geverfde plankjes bij.

Ik koos bewust voor objecten met verschillende groottes, hierdoor wordt het een spannend en creatief geheel.

Kringloopvondsten

Om deze muur te kunnen realiseren hoef je niet veel geld uit te geven. Je hebt muurverf nodig, niet heel veel. Je verft namelijk slechts een klein stuk. Voor de fotolijstjes kun je heel goed naar de kringloop. Dat deed ik ook. Ik zocht daar houten fotolijstjes. Voor mij zijn dit dan ook mijn vintage schatten. Het is wel handig als ze van hout zijn, dan zijn ze te verven in een kleur. Ik deed dit ook gewoon met muurverf, zodat er geen verschil ontstond in de uitstraling. Als je namelijk kiest voor zijdeglans kan het teveel opvallen.

Hier zie je hoe onze blauwe muur er nu uitziet:

blauwe muur donkerblauwe muur blauwe muur woonkamer blauwe muur slaapkamer donkerblauw muur muur donkerblauw lege muur decoreren lege lijsten aan de muur muur decoreren blauw interieur donkerblauw interieur interieur blauw blauwe muur donkerblauwe muur blauwe muur woonkamer blauwe muur slaapkamer donkerblauw muur muur donkerblauw lege muur decoreren lege lijsten aan de muur muur decoreren blauw interieur donkerblauw interieur interieur blauwblauwe muur donkerblauwe muur blauwe muur woonkamer blauwe muur slaapkamer donkerblauw muur muur donkerblauw lege muur decoreren lege lijsten aan de muur muur decoreren blauw interieur donkerblauw interieur interieur blauw blauwe muur donkerblauwe muur blauwe muur woonkamer blauwe muur slaapkamer donkerblauw muur muur donkerblauw lege muur decoreren lege lijsten aan de muur muur decoreren blauw interieur donkerblauw interieur interieur blauw blauwe muur donkerblauwe muur blauwe muur woonkamer blauwe muur slaapkamer donkerblauw muur muur donkerblauw lege muur decoreren lege lijsten aan de muur muur decoreren blauw interieur donkerblauw interieur interieur blauw

Heb ik jou geïnspireerd om nu ook een lege muur of een saaie muur een make-over te geven? Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Veel-liefs-gemma

Wil je graag deze blog delen op Pinterest? Dan kun je heel gemakkelijk deze foto daarvoor gebruiken:

blauwe muur donkerblauwe muur blauwe muur woonkamer blauwe muur slaapkamer donkerblauw muur muur donkerblauw lege muur decoreren lege lijsten aan de muur muur decoreren blauw interieur donkerblauw interieur interieur blauw

You may also like

10 Reacties

Rosalyn augustus 29, 2021 - 9:16 am

Grappig idee zeg, om die lijstjes in dezelfde kleur te verven! Leeg zijn ze inderdaad ook leuk, en als je er dan een foto in zou doen, springt die er nog meer uit.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 10, 2021 - 11:44 am

Klopt! Dus als je een hele mooie foto hebt, kun je die er heel goed in zetten. Dan valt hij mooi op!

Reply
Serge augustus 29, 2021 - 11:04 am

Eigenlijk heel simpel wat je hebt gedaan maar wel heel mooi geworden. Vaak zijn simpele oplossingen heel erg leuk maar je moet t maar net verzinnen. Super.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 10, 2021 - 11:43 am

Hoi Serge,

Wat leuk om te horen! Ik hou zelf ook van simpel. Het moet namelijk niet te moeilijk en te lang duren 🙂

Groeten,
Gemma

Reply
9Lives, Cats, Etc augustus 29, 2021 - 4:39 pm

Simpel en mooi, daar hou ik van.
Op een dergelijke manier heb ik ons gastentoilet ingericht.
Binnenkort ga ik het boventoilet renoveren dus alle inspiratie is welkom.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 10, 2021 - 11:41 am

Super leuk! Blijf vooral hier kijken. Om de dag plaats ik een nieuwe woonblog. Wellicht haal je daar inspiratie uit!

Reply
Giulia augustus 29, 2021 - 7:13 pm

Wauw, wat een tof resultaat! Ik zou dit zelf nooit bedacht hebben, maar het ziet er echt gaaf uit.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 10, 2021 - 11:36 am

Dankjewel! Leuk om te horen 🙂 Ik ben er zelf ook heel blij mee!

Reply
Tessa augustus 30, 2021 - 5:18 pm

Dat ziet er leuk uit. Het is dat ik geen ruimte meer vrij heb op mijn muren, anders had ik dit zeker gemaakt

Reply
Gebruiker avatar
Gemma september 10, 2021 - 11:37 am

Super leuk!

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.