Home Interieurinspiratie Zo krijg je een sfeervol en gezellig interieur!

Zo krijg je een sfeervol en gezellig interieur!

door Gemma
Cursus-interieurstyling-kleuren-combineren-interieurplan-verlichtingplan-inrichten-woonkamer-woonstijlen

Ga je binnenkort verhuizen? Heb je net verbouwd of gerenoveerd? Of kan je interieur een make-over gebruiken? Of ben je juist niet tevreden over jouw interieur? Allemaal hebben jullie dan dezelfde uitdaging: de ruimtes in jouw / jullie huis zijn toe aan een (ver)nieuw(d) interieur. Waarbij het gezellig en sfeervol is. Nu kun je iemand vragen die je daarbij helpt, maar veel leuker is het toch om het zelf te doen! Dit geeft tevens meer voldoening.

Deze online cursus is voor alle woonstijlen. Tijdens deze cursus zul je o.a. ontdekken wat jouw woonstijl(en) is / zijn, en ga je met opdrachten ook meteen aan de slag met het vormgeven van jouw interieur op basis van jouw interieurstijl.

Maak jouw gezellige droominterieur!

Ik snap best dat het lastig is om zo te zien waar en hoe je moet beginnen. Begin je nu juist met de woonkamer, moet je eerst kleuren kiezen of is een moodboard ook handig? Het is allemaal belangrijk, maar welke stappen je het beste kunt volgen zal ik je laten zien in mijn online cursus “hoe richt ik mijn interieur sfeervol en gezellig in?”. Aan het einde van de cursus kun jij zeker weten meteen aan de slag met jouw droominterieur. En dit heb je dan zelf bedacht! Hoe leuk is dat?

Wat ga je leren in de online cursus?

Je kunt wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van je interieur, maar je wilt het wel graag zelf doen. Met deze cursus ga ik je leren hoe je een interieur kunt inrichten. Je gaat het volgende o.a. leren:

 • Je leert welke woonstijl bij jou past.
 • Je leert welke stappen je kunt volgen bij het inrichten van een interieur.
 • Je leert welke kleuren je kunt combineren, en welke kleuren beter niet.
 • Je leert een kleurenplan te maken voor jouw interieur.
 • Je leert met jouw woonstijl in het achterhoofd, keuzes te maken voor kleuren en materialen.
 • Je leert een moodboard maken voor jouw (nieuwe) interieur.
 • Je leert een plattegrond in te vullen voor jouw (nieuwe) interieur.
 • Je leert keuzes te maken voor muur, vloer en wandbekleding. Waarbij je goed kijkt naar je moodboard en woonstijl.
 • Je leert keuzes te maken voor meubels voor jouw sfeervolle en gezellige interieur.
 • Je leert een verlichtingsplan te maken
 • Je leert verlichting te kiezen voor jouw sfeervolle en gezellige interieur.
 • Je leert decoreren.
 • Je leert decoratie te kiezen voor jouw sfeervolle en gezellige interieur.
 • Je leert welke tips er zijn bij het inrichten van je woonkamer, eetkamer, keuken, slaapkamer, hal, badkamer, toilet en werkkamer.

Cursus-interieurstyling-kleuren-combineren-interieurplan-verlichtingplan-inrichten-woonkamer-woonstijlen

Modules online cursus interieurstyling

De volgende modules worden behandeld in de online cursus interieurstyling:

(Er zijn 10 modules; de eerste 7 modules worden in beide cursussen gebruikt en alléén alle 10 modules worden in de uitgebreide basiscursus behandeld. In alle modules zitten meerdere lessen, en bij bijna iedere les hoort een praktijkopdracht die je meteen kunt uitvoeren.)

 • Module 1: Wat is sfeervol? Wat is het basis stappenplan? Wat is je woonstijl?

In deze module ga ik je uitleggen wat precies sfeervol is, maar ook hoe dat eruit kan zien in de verschillende woonstijlen. Het basis stappenplan van het inrichten van je interieur bevat 6 stappen. Vanaf module 8 zal ik extra verdieping geven op het basisstappenplan met daarin veel tips voor het inrichten van je woonkamer, eetkamer en andere ruimtes in jouw interieur.

 • Module 2: Het kiezen van kleuren en materialen

Kleuren kiezen voor een sfeervol en gezellig geheel in huis, is niet zo makkelijk. Daarom ga ik hier ook diep op in. Daarnaast behandel ik ook materialen. Bij alle woonstijlen geef ik aan welke materialen je het beste kunt gebruiken, of waar je een keuze uit hebt.

 • Module 3: Maak een moodboard en plattegrond

Met een moodboard maak je visueel hoe je graag wilt dat jouw interieur eruit komt te zien. Dit is erg belangrijk, omdat je daarmee een leidraad hebt voor je interieur. Dit voorkomt dat je allemaal elementen kiest die je mooi vindt, maar die minder goed bij elkaar passen.

 • Module 4: Vloer, muur- en raambekleding kiezen

De eerste drie modules zijn vooral gericht op het voorbereiden voor het inrichten van je interieur. Nu ga je echt aan de slag met materialen en producten die je kunt kiezen. Ik geef voor zowel de vloer, muur als de ramen diverse opties en mogelijkheden voor alle woonstijlen.

Cursus-interieurstyling-kleuren-combineren-interieurplan-verlichtingplan-inrichten-woonkamer-woonstijlen

 • Module 5: Kiezen van meubels

Het kiezen gaat nu verder met de meubels. Maar ook wat betreft de meubels, heb je ontzettend veel mogelijkheden. Heel belangrijk bij het maken van keuzes is het moodboard en de kleuren. Deze moet je altijd voor ogen houden. Daarnaast geef ik je in deze module diverse opties voor het schuiven met meubels. Wist je wel dat je voor een bank wel 4 verschillende plaatsen kunt kiezen?

 • Module 6: Kiezen van verlichting

Verlichting is erg belangrijk voor jouw interieur. Ik laat je zien welke verschillende soorten verlichting er zijn, maar ik laat je ook zien welk effect je daarmee kunt bereiken. Tevens ga je aan de slag met een verlichtingsplan. Dit is erg belangrijk voor een interieur. Te veel licht is niet fijn, maar ook te weinig licht is niet handig.

 • Module 7: Kiezen van accessoires

De laatste stap in het basis stappenplan voor het inrichten van je interieur is het kiezen van de decoratie. Dit vinden mensen vaak een erg lastige stap. Daarom sta ik hier uitgebreid bij stil met veel tips voor decoratie op tafel, kast, vensterbank maar ook hoe je kunt decoreren. Bijvoorbeeld door het gebruik van composities.

 • Module 8: Inrichten van je woonkamer, eetkamer en keuken

Iedere ruimte heeft andere eisen en functies. In deze module gaan we specifiek in op de woonkamer, eetkamer en keuken. Ik geef je veel tips die je meteen kunt toepassen.

 • Module 9: Inrichten van je slaapkamer, hal en werkkamer

In deze module gaan we specifiek in het verder inrichten van je slaapkamer, hal en werkkamer. Ik geef je veel tips die je meteen kunt toepassen.

 • Module 10: Inrichten van je badkamer & toilet

In deze module gaan we specifiek in het verder inrichten van je badkamer en toilet. Ik geef je veel tips die je meteen kunt toepassen.

 • Bonusmodule: Inrichten van je tuin

In de rest van de cursus hebben we alleen de binnenruimtes behandeld. Nu gaan we aan de slag met buiten. We behandelen een balkon, kleine tuin maar ook de meer grotere tuin.

Cursus-interieurstyling-kleuren-combineren-interieurplan-verlichtingplan-inrichten-woonkamer-woonstijlen

Basiscursus interieurstyling (7 weken)

Dit is de basiscursus; deze duurt 7 weken. Iedere week ontvang je van mij, via e-mail, een nieuwe module. Er is een instagrampagina, daarop kun je vragen stellen en daarop zal ik inspiratie geven. Daarnaast zal 1x tijdens de cursus live gaan, en kun je vragen stellen. Daarop zal ik dan meteen antwoord geven.

Uitgebreide basiscursus interieurstyling (10 weken)

Wil je graag jezelf nog beter voorbereiden op het inrichten van jouw/jullie interieur? Dan kun je ook de uitgebreide online cursus volgen. Deze duurt 10 weken, en ook hier ontvang je iedere week een e-mail met een module.

Early-bird prijs

Het duurt nog een aantal weken voordat de cursus start, maar als je snel beslist dan krijg je early bird korting.

Voorbeelden van opdrachten uit de cursus

Iedere module bestaat uit meerdere lessen. En bijna iedere les is ook voorzien van een opdracht. Deze opdracht kun je meteen maken tijdens de cursus. Om je een idee te geven van de opdrachten uit de cursus, heb ik hieronder een aantal voorbeelden geplaatst.

Cursus-interieurstyling-kleuren-combineren-interieurplan-verlichtingplan-inrichten-woonkamer-woonstijlen Cursus-interieurstyling-kleuren-combineren-interieurplan-verlichtingplan-inrichten-woonkamer-woonstijlen Cursus-interieurstyling-kleuren-combineren-interieurplan-verlichtingplan-inrichten-woonkamer-woonstijlen Cursus-interieurstyling-kleuren-combineren-interieurplan-verlichtingplan-inrichten-woonkamer-woonstijlen Cursus-interieurstyling-kleuren-combineren-interieurplan-verlichtingplan-inrichten-woonkamer-woonstijlen Cursus-interieurstyling-kleuren-combineren-interieurplan-verlichtingplan-inrichten-woonkamer-woonstijlen Cursus-interieurstyling-kleuren-combineren-interieurplan-verlichtingplan-inrichten-woonkamer-woonstijlen Cursus-interieurstyling-kleuren-combineren-interieurplan-verlichtingplan-inrichten-woonkamer-woonstijlen

Doe je ook mee met de online cursus? Ik zou het heel leuk vinden!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.