Home Binnenkijken Wonen in een echte fabriek!
Wonen in een fabriek industrieel interieur wooninspiratie interieurinspiratie loft

Als je kijkt naar de ideale locatie voor een industrieel huis/interieur, dan denk je al gauw aan een loft. Maar wat dacht je van wonen in een echte (oude) fabriek? Een oude fabriek heeft meestal de meeste industriële details die je zoekt wel in huis. Stenen muren met een verweerde look, hoge muren en plafonds en hoge ramen. En wat dacht je van metalen/stalen details? We hebben diverse inspiratiefoto’s gevonden van een voormalige fabriek, die is omgebouwd tot een woonhuis.

Fabriek met industriële karakteristieke eigenschappen

Onderstaande woning (zie inspiratiefoto’s) is van Fanny en Pascal François. Zij wonen in een voormalige fabriek, welke gelegen is in een plaatsje vlakbij Lille. Het is een huis met super veel industrieel karakter. Toen Fanny en Pascal de voormalige fabriek voor het eerst zagen, beseften ze wel dat er veel gedaan moest worden. Die complete verbouwing leek hun wel een leuke uitdaging. Een fabriek met industriële details heeft van zichzelf een sober en kil karakter. Fanny en Pascal wouden warmte, gezelligheid en sfeer creëren, om zo van de fabriek een huis met een fijn interieur te maken. Dat is ze zeker goed gelukt!

Je ziet door het hele huis heen een combinatie van stoere betonvloeren en houten vloeren. Op de begane grond is bijvoorbeeld een betonvloer gebruikt. Wat verder opvalt beneden is de industriële metalen/stalen keuken, hier is menigeen jaloers is! In het huis is veel inspiratie voor industrieel interieur terug te vinden, maar er zijn ook diverse Scandinavische invloeden te zien. Dit zie je onder andere terug in het gebruik van hout (eettafel en kasten), de kleur wit (bijvoorbeeld de hanglampen boven de eettafel) en de lichtgrijze bank in de woonkamer.Wat ook typisch Scandinavisch is, is dat het huis/fabriek nogal licht is. Door de hoge ramen is er veel lichtinval, hierdoor wordt het toch een licht huis. Ook zie je lichte bakstenen en witte muren, deze zie je ook terug in een Scandinavisch interieur.

Bron onderstaande inspiratiefoto’s: Rumhemma

Industriele-fabriek-wonen Industriele-fabriek-wonenIndustriele-fabriek-wonen

You may also like

1 Reactie

Lotte januari 18, 2019 - 4:42 pm

Ik vind de interieur echt super mooi, echt goed gedaan.
Ik heb zelf een klein huisje met veel houten meubels zoals een houten salontafel, kastjes enzovoorts.
Ik vind jouw salontafel heel mooi qua kleur en maat, ik heb ook zoiets!

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.