Home Interieurinspiratie Warm interieur: planten met winterse sfeer

Warm interieur: planten met winterse sfeer

door Gemma
warme sfeer in huis warme sfeer woonkamer warme sfeer sfeervol interieur warm interieur warme kleuren interieur warme inrichting woonkamer warme interieurstijlen gezellig warm interieur interieur warm modern warm interieur

Ik laat me graag inspireren door dingen om mijn heen, maar ook door alles wat ik tegenkom online en ook fysiek. Zodra ik iets zie, kan ik meteen enthousiast worden. Zo werd ik ook enthousiast van een idee dat ik zag online bij Intratuin. En ik deel dit graag me je! Het geeft namelijk een warme najaarssfeer aan je interieur, en je kunt het zelfs gebruiken als alternatief voor de kerstboom of juist als extra toevoeging in je interieur tijdens het najaar of Kerst. Kijk en lees je mee?

Warm interieur met planten in huis

Je zou het niet meteen zeggen, maar met planten in huis kun je wel degelijk een gezellig en sfeervol interieur krijgen. Groen is in principe een koele kleur, maar toch zijn er ook wel planten die bijvoorbeeld olijfgroene bladeren hebben. Deze kleur heeft meer geel in zich, en hierdoor is het een meer warme groene kleur. Ook kun je door de bloempot te voorzien van een warme kleur of een warm materiaal die warme sfeer in huis krijgen.

Warme interieurstijlen

Bij uitstek zijn er een aantal woonstijlen die een warme sfeer hebben. Dan zijn vooral de landelijk interieurstijl en ook de romantisch/brocante woonstijl. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de retro interieurstijl of juist de vintage woonstijl. Toch valt of staat de warmte van een interieur met de kleuren en de materialen die er gebruikt worden.

Warme sfeer in huis

Warme kleuren zijn kleuren zoals geel, oranje, rood en roze. Warme materialen zijn materialen als hout, velours, linnen en ook wol. Door deze materialen met elkaar te combineren, en ook deze kleuren krijg je een warme sfeer in huis. Uiteraard kun je deze kleuren en materialen ook goed combineren met koude kleuren en materialen. Doordat je alleen al enkele warme kleuren/materialen gebruikt, krijg je een warm interieur.

Warme inrichting woonkamer

Vooral de woonkamer vinden veel mensen belangrijk om gezellig en sfeervol in te richten. Gelukkig kun je met veel verschillende elementen een warme inrichting creëren. Denk bijvoorbeeld aan een wollen vloerkleed, een velours bank of fauteuils of juist een kast in een warme kleur. Ook lichtjes zoals waxinelichtjes, kandelaren en kaarsen geven veel sfeer aan je interieur. En daarom vond ik juist deze een hele leuke. Je combineert een plant, met lichtjes en touw. De plant heeft een meer koele uitstraling, het touw en de lichtjes een meer warme uitstraling.

Je kunt natuurlijk nu naar de Intratuin rennen, maar je kunt ook zelf aan de slag. Ik had toevallig nog touw liggen en heb deze gebruikt samen met een lichtstreng. Deze heb ik in elkaar geweven, en om de pot heen gedaan. Je kunt het touw met licht zelfs nog vastplakken aan een (oude) bloempot.

Onderstaande foto’s zijn afkomstig van Intratuin.

warme sfeer in huis warme sfeer woonkamer warme sfeer sfeervol interieur warm interieur warme kleuren interieur warme inrichting woonkamer warme interieurstijlen gezellig warm interieur interieur warm modern warm interieurwarme sfeer in huis warme sfeer woonkamer warme sfeer sfeervol interieur warm interieur warme kleuren interieur warme inrichting woonkamer warme interieurstijlen gezellig warm interieur interieur warm modern warm interieurwarme sfeer in huis warme sfeer woonkamer warme sfeer sfeervol interieur warm interieur warme kleuren interieur warme inrichting woonkamer warme interieurstijlen gezellig warm interieur interieur warm modern warm interieur

Hoe creëer jij een warm interieur? En hoe maak jij het gezellig en sfeervol in huis? Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.