Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Tulpen in vaas & wat kun je meer met tulpen!

Tulpen in vaas & wat kun je meer met tulpen!

door Gemma
Bos-tulpen-in-vaas voorjaar in huis tulpen interieur lente interieur geel interieur

We gaan weer richting het voorjaar! En dat betekent weer een frisse wind in huis. Een ultiem voorjaarsgevoel krijg je toch wel met vrolijke kleuren of vrolijke (voorjaars)bloemen. De ultieme voorjaarsbloemen zijn toch wel de tulpen. Vandaar ook dat deze vandaag in de hoofdrol staan. Maar ik laat je ook graag zien dat de tulpen niet alleen te gebruiken zijn in de vaas. Er is nog veel meer mogelijk! Kijk en lees je mee?

Tulpen in vaas

De meest gebruikte manier om tulpen te gebruiken, is toch wel in een vaas. Welke soort vaas je daarvoor kiest, kan heel divers zijn. Je kunt een glazen vaas kiezen of juist een metalen vaas of een zwarte vaas. Eigenlijk kan alles wel! Daarnaast is ook een groot voordeel, dat je de vaas eigenlijk overal wel kunt plaatsen. Op tafel, in de vensterbank, op een kast maar ook bijvoorbeeld op een bankje. Ik laat je het zien hieronder:

Bos-tulpen-in-vaas voorjaar in huis tulpen interieur lente interieur geel interieur Bos-tulpen-in-vaas voorjaar in huis tulpen interieur lente interieur geel interieur Bos-tulpen-in-vaas voorjaar in huis tulpen interieur lente interieur geel interieur

Tulpen in verschillende vaasjes / flesjes

Naast alle tulpen in een vaas, kun je ook verschillende vaasjes of vazen kiezen. En dan in iedere vaas één tulp plaatsen. Uiteraard wel met wat water. Je kunt hiervoor gebruik maken van glazen vaasjes, maar je kunt ook gewone vazen gebruiken. Hieronder zie je een aantal voorbeelden:

Tulpen in een steenmal

Naast een vaas of vaasjes, leent een steenmal zich ook uitstekend voor tulpen. Je zet je dan niet rechtop, maar ze kunt ze bijvoorbeeld half liggend in de steenmal zetten.

Tulpen onder een stolp

Onder een stolp staan ze ook erg mooi. Je kunt bijvoorbeeld een klein vaasje met een aantal tulpen onder de stolp zetten. Ook kun je tulpen in kleine blokjes klei zetten. Wel een tip om een ijzerdraad rond de steel van de tulp te doen, zodat de tulp niet omvalt.

Tulpen verzorgen

Ook tulpen hebben verzorging nodig. De volgende tips kunnen daarbij helpen:

  • Als je de tulpen in een vaas plaatst, snij of knip je de stelen van de tulpen schuin af.
  • Plaats de tulpen op lauw water.
  • Plaats 5 eurocent in de vaas. Hierdoor gaan ze minder snel hangen en blijven ze langer mooi.
  • Kijk iedere dag even of de tulpen het water al op hebben, ze kunnen goed water drinken. Zodra ze er geen water meer is, gaan ze slap hangen.
  • Ververs het water sowieso 2x per week.

Heb jij al tulpen in huis? Laat het me weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.