Home Interieur stylingtips Stylen met een koffietafelboek & decoratie boeken in je interieur!

Stylen met een koffietafelboek & decoratie boeken in je interieur!

door Gemma
Decoratie-boeken-stylen-interieurstyling-chanel-boek-interieur-boeken-decoratie-interieuradvies

Een boek; niet alleen mooi op te lezen maar ook mee te decoreren in je interieur! Wellicht heb je het al wel gezien, maar je kunt ook heel goed met boeken stylen in o.a. (uiteraard) de (boeken)kast, op de vensterbank, op de koffietafel / salontafel maar ook gewoon op de grond. Ik ben persoonlijk dol op boeken die ook nog stylish verantwoord zijn, en daarom neem ik je daar vandaag graag in mee. Ze worden ook wel koffietafelboeken genoemd, vaak omdat ze gebruikt worden op de koffietafel / salontafel.

Decoratie-boeken-stylen-interieurstyling-chanel-boek-interieur-boeken-decoratie-interieuradvies decoreren interieur

Ik laat je zien waar je allemaal in je interieur boeken kunt gebruiken, maar ik laat je ook zien welke boeken je daarvoor kunt gebruiken en zelfs waar je ze kan kopen. Lees je mee?

Boeken als decoratie; het koffietafelboek

Maar waar kunt je nou decoratie boeken in je interieur gebruiken? Eigenlijk overal waar je decoratie kunt plaatsen, kun je ook stoere koffietafelboeken voor gebruiken. Ze worden dan wel koffietafelboeken genoemd, maar er zijn nog veel meer plaatsen waar je deze boeken als decoratie kan gebruiken.

Decoratie-boeken-stylen-interieurstyling-chanel-boek-interieur-boeken-decoratie-interieuradvies-decoratie-woondecoratie

Wat dacht je van:

  • Boeken op een salontafel / koffietafel
  • Boeken op een lage kast
  • Boeken in de vensterbank
  • Boeken in de kast

Tip: juist de kaft is de eye-catcher, en daarom raad ik aan deze naar je toe te richten. Deze wil je immers goed zien!

Decoratie-boeken-stylen-interieurstyling-chanel-boek-interieur-boeken-decoratie-interieuradvies decoreren interieur Decoratie-boeken-stylen-interieurstyling-chanel-boek-interieur-boeken-decoratie-interieuradvies decoreren interieur

Hieronder kun je zien waar je deze stoere boeken allemaal kan gebruiken:

Chanel boek decoratie

Een heel bekend boek om te gebruiken, en welke ook veel gebruikt wordt als woondecoratie is het boek van Chanel. Hiervan zijn verschillende soorten boeken te krijgen. Zoals je wel ziet, is het boek voornamelijk zwart/wit van kleur. Hierdoor past dit soort koffietafelboek eigenlijk wel in iedere woonstijl. Tevens zijn de boeken design, maar zeker ook stijlvol. Mede door de het bekende design merk boek. Wie wil dat nou niet? Een echte Chanel in je huis! Een stuk goedkoper dan een Chanel tas of schoenen… Ook worden er boeken van de bekende merken  Louis Vuitton, Vogue, Dior en Prada gebruikt als stijlobjecten in een interieur.

Decoratie-boeken-stylen-interieurstyling-chanel-boek-interieur-boeken-decoratie-interieuradvies decoreren interieur

Interieurboeken als decoratie

Niet alleen de boeken van de bekende (design)merken kun je gebruiken als decoratie. Ook de interieurboeken lenen zich er heel goed voor! Ik heb meerdere interieurboeken in huis staan, niet alleen omdat ik ze mooi vindt maar vooral ook omdat ze mij inspireren. Ook deze boeken hebben vaak een mooie kaft, en veelal ook in de kleuren zwart, wit en grijs. Gelukkig zijn er ook andere kleuren boeken, waardoor je ook met kleur kan knallen. Wat dacht je van botanische interieurboeken, blauwe interieurboeken of juist taupe interieurboeken. Allemaal goed te combineren in je interieur. Uiteraard is dit wel afhankelijk van je woonstijl en de kleuren in je huis.

Oude boeken kun je ook heel goed gebruiken als decoratie. Neem dus vooral eens een kijkje bij de kringloop!

Decoratie-boeken-stylen-interieurstyling-chanel-boek-interieur-boeken-decoratie-interieuradvies decoreren interieur

12x decoratie boeken

Decoratie-boeken-stylen-interieurstyling-chanel-boek-interieur-boeken-decoratie-interieuradvies decoreren interieur

Ik heb zelf in mijn interieur ook een aantal stapels boeken liggen, maar ook tijdschriften gebruik ik daarvoor. Ik gebruik daarvoor de vtwonen tijdschriften. Ook zijn er genoeg boeken die je kunt gebruiken. Deze boeken hebben vaak gemeen dat je zwart, wit of grijs zijn en dat je alleen letters op de kaft zien. Verder geen poespas. Ook heb ik zelf een groen boek er tussen, dus dat is zeker ook mogelijk. Vooral voor de liefhebbers van een botanisch interieur (zoals ik) is dat zeker aan te raden. In de lijst hieronder zul je daarom ook enkele groene boeken zien. Laat je inspireren door deze mooie en vooral ook stoere (kaften van) boeken.

Mooie koffietafelboeken

Hieronder zie je een aantal van deze boeken voor in je interieur. Wil je meer weten over een boek, klik dan op de foto:

Wat vind jij van deze koffietafelboeken? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.