Home Interieurinspiratie Authentieke wanddecoratie: Vogue posters aan de muur!

Authentieke wanddecoratie: Vogue posters aan de muur!

door Gemma
Posters-vogue-vierkant

Ik ben dol op mooie posters! Als ik een mooie poster op Instagram of Pinterest tegenkom, dan wil ik deze graag ook zelf :). Ook als ik helemaal geen plek heb voor deze poster! Meestal is het zelfs zo, dat ik niet één poster koop maar meerdere. Gek genoeg vind ik voor de meeste posters altijd wel een plaatsje. Posters aan de muur kunnen heel stoer zijn! Afgelopen week werkt ik bij mijn zusje thuis getriggerd door een Vogue posters die ze had hangen in de toilet. Deze vond ik zo gaaf, dat ik zelf ook ben gaan zoeken op internet. Vervolgens kwam ik bij Etsy terecht en heb ik meer dan 10 (!) posters en kaarten besteld. Nieuwe posters, maar ook echte oude uit oude tijdschriften. Deze posters arriveerden na ongeveer een kleine week, en dus kon ik aan de slag met de posters. Hieronder zie je hoe deze Vogue posters eruit zien, maar ook waar ik ze heb gebruikt.

Posters als muurdecoratie

Posters kun je heel goed gebruiken als wanddecoratie in de woonkamer bijvoorbeeld, maar ook in de andere ruimtes van je huis. Zoals in de slaapkamer, eetkamer, keuken maar ook zeker in de hal. Toevallig heb ik de wand naast de trap voorzien van meerdere posters in fotolijsten; ook wel een gallery wall genoemd.

Kast-decoreren-decoratie-kast-stylen-accessoires-woonaccessoires

Gallery wall

Een gallery wall heb je waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen. Je spreekt van een gallery wall als je vier of meer posters (wel of niet in lijsten) aan de wand hebt hangen. Hierbij maakt het niet uit als je kiest voor kleine, grote fotolijsten of een combinatie hiervoor. Maar het maakt ook niet uit of je voor dezelfde kleur, stijl kiest of juist voor diverse kleuren en stijlen. Het is en blijft een gallery wall.

Een gallery wall leent zich enorm goed voor een leeg stuk muur, maar bijvoorbeeld ook onder de trap of juist naast de trap (als daar plaats voor is). Je kunt ook kiezen om juist boven een wandplankje of een lage kast een verzameling van posters in lijsten te plaatsen.

Posters aan de wand met washi tape

Naast posters in fotolijsten, kun je ook kiezen voor posters aan de wand met washi tape. Ik ben zelf wel erg fan van deze manier. Je kunt namelijk op deze manier heel nonchalant de posters aan de wand plaatsen.

Posters als decoratie

Je kunt niet alleen de posters aan de muur bevestigen, maar er zijn gelukkig nog meer opties! Zelf kies ik ervoor om bijvoorbeeld ook diverse posters in lijsten op een kast te plaatsen. Maar ook in de vensterbank heb ik er twee staan. Het enige nadeel hieraan is, dat je aan de achterkant (en dus vanaf buiten) de lijst ziet en niet de print. In huis heb je dan wel een leuke compositie in de vensterbank staan. Ook heb ik er één op de kapstok in hal staan, maar ook in de toilet. Het leuke aan posters als decoratie in de rest van je huis, is dat het fijn afwisselt met de andere woonaccessoires die je gebruikt. Zoals plantjes, kandelaren en beeldjes.

Lees ook: Decoreren met composities

Kast-decoreren-decoratie-kast-stylen-accessoires-woonaccessoires

Posters in de vensterbank

Vaak wordt een poster gebruikt aan de muur, maar je kunt hem ook heel goed ergens anders neerzetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vensterbank.

Posters-muur-wanddecoratie-scandinavische-decoratie-posters-muurdecoratie-gallery-wall-posters-als-decoratie-zwart-wit-posters-Vogue

Posters in de hal

Een erg leuke manier is om meerdere posters in de hal, overloop of ander leeg stuk muur op te hangen. We spreken dan van een gallery wall. Erg leuk is het om dit te doen langs de trap. Doordat de trap een schuin naar beneden en naar boven loopt, krijg je een speels effect. De posters hangen niet meer op dezelfde lijn, maar als je daarvoor een schuine lijn naar boven als denkbeeldige lijn aanhoudt, krijg je een stoer effect. Zie ook hieronder.

Posters-muur-wanddecoratie-scandinavische-decoratie-posters-muurdecoratie-gallery-wall-posters-als-decoratie-zwart-wit-posters-Vogue Posters-muur-wanddecoratie-scandinavische-decoratie-posters-muurdecoratie-gallery-wall-posters-als-decoratie-zwart-wit-posters-Vogue

Posters op / in de kast

Een hele mooie plaats om één of meerdere posters te plaatsen, is op een lage of halfhoge kast. Denk bijvoorbeeld aan een locker, dressoir of juist een klein kastje.

Posters-muur-wanddecoratie-scandinavische-decoratie-posters-muurdecoratie-gallery-wall-posters-als-decoratie-zwart-wit-posters-Vogue

Posters op de grond

Heb je een grote poster of meerdere posters, en weet je even niet waar je deze moet plaatsen? Op de grond zetten is ook een mogelijkheid!

Vogue posters

Ik heb oude Vogue posters aangeschaft, deze kwamen uit echte oude tijdschriften. Maar ik heb ook Vogue posters laten afdrukken, deze zijn dus nieuw. Ik vind het altijd lastig om de formaten te kiezen, en daarom heb ik diverse formaten laten afdrukken. Om de rust te bewaren, als je meerdere posters gaat combineren, kies is voor een zwarte fotolijst. Deze gebruik ik voor alle posters. Zowel in de woonkamer, slaapkamer als hal. Daarmee creëer ik eenheid. Daarentegen zijn de posters die in de lijsten hangen, divers van kleur en stijl. Maar juist door die zwarte rand er om heen, past het toch wel weer bij elkaar.

Posters-muur-wanddecoratie-scandinavische-decoratie-posters-muurdecoratie-gallery-wall-posters-als-decoratie-zwart-wit-posters-Vogue Posters-muur-wanddecoratie-scandinavische-decoratie-posters-muurdecoratie-gallery-wall-posters-als-decoratie-zwart-wit-posters-Vogue

Kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het inrichten van je interieur? In de online cursus interieurstyling ga ik in 6 stappen met je aan de slag om van jouw interieur een sfeervol interieur te maken.

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.